Part 15. "From lovers to friends"

3.3K 151 57
                                    

POV Niall

Ik draai me om en voel dat mijn armen om iemand heen geslagen zijn. Meteen open ik mijn ogen en merk op dat het Veronica is.

"Oh ja.. Veronica en ik hebben.. seks gehad.. hoe kan ik dat zijn vergeten?"

Zachtjes haal ik mijn armen los van haar en stap zachtjes uit haar bed. Beelden van vannacht flitsen ineens voorbij, maar ik probeer ze buiten te sluiten en zoek mijn kleding bij elkaar die verspreid liggen over de kamer en kleed me om.

"Goodmorning, wow je was een beest vannacht zeg" zegt Veronica grijnzend. Ik trek mijn trui over mijn hoofd. "Dat zal best, maar ik ehm.. ga" antwoord ik en ik doe mijn haar goed in de spiegel. "Dus vannacht betekende niks?" vraagt ze teleurgesteld. Ik wende me tot haar en keek naar haar afwachtende blik.

"Ik weet het niet oké" antwoord ik, en ik pak mijn telefoon van haar nachtkastje en wend me weer tot haar. "Ik spreek je nog wel" zeg ik voordat ik me omdraai. "Het was geweldig vannacht en-" ik draai me om en kijk haar weer aan.

"En?" zeg ik vragend. "Ik hoop op een vervolg" zegt ze blozend. Veronica was ineens zo anders, niet die bitch meer, maar ineens lief en zo kwetsbaar. "We ehm.. zien het wel" zeg ik en ik schenk haar een kleine glimlach voordat ik haar kamer uitloop.

Het eerste wat ik deed toen ik op de gang stond was mijn telefoon aandoen, ik schrok van de hoeveelheid gemiste oproepen en berichten. Er waren om precies te zijn 43 gemiste oproepen en 37 berichten. Ik bekijk de laatste berichtje die van Louis is.

Nialler, NEEM JE TELEFOON GOD DAMN IT OP, IK MAAK ME ZORGEN OM JE

Ik stop mijn mobiel weer weg en onderweg naar mijn kamer bedenk ik wat ik kan zeggen waar ik ben geweest. Want er is geen sprake van dat ik ze ga vertellen over wat er vannacht gebeurd is met Veronica. No way.

+ +

"Niall waar de fuck was jij?" Zegt Louis zodra hij de deur open heeft gedaan en me naar binnen laat. Ik zag dat Keith er niet was, wat me gelukkig wel mee zat, want ik kon zijn kop niet meer aanzien.

"Bij Robin, uit mijn voetbalteam" lieg ik. "En daarom stond je telefoon uit?" vraagt Louis. Ik laat me zakken op mijn bed. "We zijn uitgeweest, en het was een late nacht geworden toen bleef ik bij hem slapen.. dat begrijp je toch wel" zeg ik. Hij knikt even en pakt zijn tas op.

"Ik heb Natuurkunde nu, ga jij naar je lessen toe?" Ik schud mijn hoofd "Nee, ik ga vanmiddag even naar de bieb werken aan mijn opstel voor Engels, maar nu ga ik even slapen aangezien ik dood moe ben" zeg ik en ik kruip onder mijn dekens.

"Nou welterusten Nialler" zegt Louis. "Succes bij natuurkunde" zeg ik nog. Ik hoor de deur even later open en dicht gaan. En daar is hij mooi in getrapt.

Ik sluit mijn ogen even, om wat slaap in te halen van vannacht, helaas viel ik niet in slaap meer en was ik alleen met mijn op hol geslagen gedachten.

+ +

Na een paar uur te hebben gelegen en niet geslapen te hebben, heb ik mezelf opgefrist en ben daarna naar de schoolbibliotheek geweest. Waar ik van plan was om mijn Engelse opstel te gaan schrijven. Uiteindelijk viel in slaap op mijn schrift en merkte ik niet op dat iemand tegen me aan het praten was. 

"Niall?"

Ik hoorde een stem mijn naam zeggen maar ik mompelde iets en negeerde die stem.

"Niall, ik ben het Aria"

Aria, Aria, Aria? Aria als in mijn ex Aria..wacht ik ken geen andere Aria's..

Ik open snel mijn ogen en haal snel een hand door me haar aangezien ik al kon raden dat het in de war zat, en ik draai me langzaam om en kijk Aria aan die me vriendelijk aankijkt. 

"H-hey.. i-k lag te slapen en-e" ze glimlacht even. "Geeft niets, het is vast laat geworden vannacht?" zegt ze vragend. "Ehh jaa" mompel ik. Ze moest eens weten.

"Zal ik je anders helpen met je opstel, dat we daarna misschien ergens drinken om ehm.. even te praten?" vraagt ze onzeker.

Ze wilt praten, ik haat praten als het op dot soort situaties uitkomt, maar het kan niet erger worden dan de beruchte break-up gesprek toch?

"Oké, ik ehm.. kwam er toch niet meer uit daarom was ik in slaap gevallen" zeg ik. Ze glimlacht even en neemt plaats naast me. Het eerste wat ik rook was haar zoete parfum die me tegemoet kwam, het was Daisy by Marc Jacobs haar favoriet. En terwijl zij me hielp had ik moeite met concentreren maar gelukkig had zij dat niet door. 

Nadat ze me zo goed had geholpen met mijn opstel voor Engels, die nu zo goed als af is. Vertrokken we samen naar een café, en ik moet zeggen zo nerveus ben ik nog nooit geweest.

+ +

"Ik wou praten over ons" begint Aria. Het is vast te zien dat ik extreem nerveus ben, maar ik besluit langzaam te knikken. "Ik denk niet dat we weer bij elkaar komen" zegt ze zachtjes. Had ik ook niet verwacht. of ergens.. ergens wel.

"Maar misschien kunnen we vrienden worden, ik bedoel ik heb je nodig in mijn leven en we hebben teveel meegemaakt samen en ik wil dat niet zomaar weggooien en" ik glimlach even. "Aria, je ratelt aan één stuk door, dat doe je alleen als je nerveus bent" zeg ik. 

"Sorry ik was nogal nerveus om je dit te vertellen" zegt Aria en ze draait een krul in een plukje haar. "Ik ook hoor" zeg ik. "Het is zo gek dat wat we hadden gewoon weg is en-" ik leg mijn hand op de van haar die op de tafel ligt. Ze glimlacht even, en klemt haar vingers vervolgens in de mijne.

"Keith en ik zijn ehm.. soort van samen nu en heb jij daar problemen mee?" vraagt ze. En dat had ik ook al zien aankomen. "Ik heb niks te zeggen over met wie je mag zijn en wie niet, als Keith je gelukkig maakt dan heb ik er vrede mee, stiekem hoopte ik dat alles weer goed kwam tussen ons" zeg ik. "Het spijt me" zegt ze zachtjes. "Het is mijn schuld, niet de jouwe" zeg ik.

"Ik wil dat vriendschap voor ons gaat werken, aangezien de hele groep hier anders onder gaat lijden" zegt ze. "Ik wil dat ook, en als vriendschap met jou ervoor gaat zorgen dat je in mijn leven blijft dan wil ik het heel graag" zeg ik met een glimlach.

Ik zie hoe haar wangen roze opkleuren, en het enige wat ze doet verlegen glimlachen is. "En als jij iemand op het oog hebt-" ik kijk haar verbaasd aan. "Nee ik ehm.. neem een break van daten" zeg ik snel. Ze knikt even. "Dus Vriendschap?" zegt ze vragend. "Ja, Vriendschap" zeg ik.

Er was een deel van me die dit niet wou, maar ik wist gewoon dat er niks anders op zat dan Aria te vriend te houden, want anders ben ik haar al helemaal kwijt en ik denk niet dat mijn hart dat aan kan. Niet nog een keer. 

"Wacht even nog één dingen" zeg ik. "Wat?" zegt Aria vragend. "Keith en ik zullen nooit vrienden worden" zeg ik. Ze knikt instemmend. "Hoeft ook niet" zegt ze met een glimlach. "Gelukkig maar, want dat gaat nooit gebeuren" zeg ik grijnzend.

+ +

"Ik vond het leuk met je, Niall" zegt Aria. We staan heel awkward tegen over elkaar op de parkeerplaats. "Ik ook met jou bab- Aria" zeg ik snel. Natuurlijk ik wou haar babe noemen.

Ze glimlacht even en gaat dan op haar tenen staan en drukt een kus op mijn wang. "Ik hoop dat, dat niet al te veel voor verwarring heeft gezorgd" zegt ze onzeker.

"Nee, ik ehm.. mag ik een knuffel misschien" zeg ik zachtjes. Wat heb ik zojuist gevraagd?  Ze glimlacht even en slaat haar om mijn nek heen. Ik sla mijn armen om haar middel heen, en zo blijven we even staan.

Todat Aria me zachtjes loslaat en we elkaar even aanstaarden

We deden niks anders dan elkaar ademloos aanstaren.. 

Who wins her heart?Where stories live. Discover now