Part 19. "Holding on and Letting go"

2.9K 157 69
                                    

[Luister naar het liedje in de sidebar bij Zayn's POV]

Six Months Later

POV Zayn

Ik probeer mijn stropdas goed te doen in de spiegel. "Lukt het?" hoor ik iemand achter me vragen. Ik zie in de spiegel dat het Aria is. "Ik hoorde je niet binnen komen, sorry" zeg ik. "Geeft niet, Riley zag me al aankomen rijden en heeft open gedaan" zegt Aria. Ik knik langzaam en bekijk mezelf in de spiegel. Ik zag er niet uit. Het leek alsof ik er anders uit zag, kleurloos. Ik voelde me ook anders.

Rose is precies 9 dagen geleden overleden aan de gevolgen van haar hersentumor. En al waren er maar 9 dagen voorbij gegaan, het leek een eeuwigheid zonder haar.

"Zayn?" zegt Aria vragend. Ik schud mijn gedachten weg en kijk Aria vragend aan. "J-Je stropdas.. ziet ehm... niet goed" zegt ze. "Ik ben echt een wrak" zeg ik zachtjes. Aria loopt naar me toe en trekt me in een knuffel.

"Het is niet erg om te huilen, Zayn" fluisterde ze zachtjes. Ik voelde een traan langs mijn wang glijden, maar veeg het meteen weg. "Riley, mag me zo niet zien" zeg ik, en ik laat Aria los. Ze kijkt me even aan en strijkt zachtjes langs mijn wang.

"Je bent echt veranderd, Zayn, wees trots op jezelf ik weet zeker dat Rose dat ook is" zegt ze. En ze laat haar vingers langs mijn kraag naar mijn stropdas glijden en doet hem goed. "Zo" zegt Aria en ze kijkt me aan met een kleine glimlach.

"Zayan, Alia" zegt Riley die bij de deur staat. Ik kijk hem aan, en hij zag er schattig uit in zijn zwarte pak. "Ja Riley?" zeg ik. "Ik heb honger" zegt Riley en hij wrijft over zijn buik. "Ik ga hem even eten geven, dan kan jij je even voorbereiden en dan gaan we daarna oké?" stelt Aria voor. Ik knik instemmend. En Aria verlaat met Riley de slaapkamer.

Zuchtend ga ik zitten op mijn bed. Mijn bed?

Het was eigenlijk ons bed.

Zoals ik al had voorgenomen om te doen was ik gestopt met school om iedere seconde met Rose te kunnen doorbrengen. En dat heb ik gedaan. Alleen leek de tijd zo snel gegaan te zijn, en ging het langzamerhand slechter met Rose totdat ze 9 dagen geleden overleed.

Ik zal haar nooit meer kunnen vertellen hoe mooi ze eruit ziet, haar heerlijke geur kunnen opsnuiven, haar lippen kunnen kussen en het allerbelangrijkste haar kunnen laten zien hoeveel ik van haar hou.

Ik haal de brief uit mijn binnenzak die ik had geschreven om voor te lezen vanmiddag, maar ik besef dat ik hem eigenlijk niet nodig heb. Ik wou alles vanuit het hart zeggen vandaag.  

+ +

Ik parkeer de auto bij de kerk en ik adem diep in en uit. Ik voel een hand op mijn schouder. "Gaat het?" vraagt Aria. "Zayan okay?" hoor ik Riley vragen. Ik bijt op mijn lip en knik even. 

"Riley, beloof je om rustig te zijn als we binnen zijn?" vraag ik. "Ja, ik beloof het" zegt hij gehoorzaam. Ik stap uit en Aria doet hetzelfde en doet Riley's portier ook open. "Ben je er klaar voor?" vraagt Aria. Ik kijk even naar Riley die mijn hand vast pakt en naar me glimlacht. "Ik ben er klaar voor" zeg ik vastbesloten.

Ik wist dat Rose een grote familie had, maar ik had niet verwacht dat er een stuk of 50 mensen zouden komen, onder andere ook haar ouders.

Helaas konden mijn ouders het niet accepteren dat ik met een oudere vrouw een relatie had dus hebben ze het contact verbroken, ik heb me erbij neergelegd aangezien ik koos voor mezelf en mijn eigen geluk. 

"Zayn" hoor ik een bekende Ierse stem zeggen. Ik draai me om en zag Niall, Liam, Ally, Louis en Keylee aankomen lopen. Ik begroet ze allemaal met een knuffel en kijk ze even aan. "Jullie zijn toch gekomen" zeg ik. "Natuurlijk zijn we er, alleen Harry kon niet komen omdat hij op Macy moest passen" zegt Liam.

Who wins her heart?Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora