Begravningen

1.6K 69 9
                                    

OMG! TVÅ KAPITEL KVAR! OMG! :D

---------------------------------

Angelicas POV

Idag är det begravning.

Alvas begravning..

Det har gått tre dagar sen Alva dog och att vi vann kriget. Det var bara femton personer som dog på våran sida och jag kan säga att det var fyra dubbelt så många som dog i 'Jakes flock'.

Jag kan itne fatta att hon inte finns längre. Att hon är död.. Jag väntar än att hon ska komma in i rummet och lysa upp med hennes skratt och leende. Men hon kommer aldrig in. Hon är borta och kommer aldrig tillbaka. Det är helt sjukt. Hon är död och vi ska på hennes begravning.

Jag har på mig en svart klänning med svarta klack. Mitt hår är uppsatt i en slarvig tofs och jag kollar på mig själv i spegeln. Jag kan inte förstå att det är Alvas begravning idag...

"Angel! Vi måste åka, gumman." ropar Alex nedanför tappan och jag tar ett djupt andetag och blåser ut och går ut ur vårat rum och går nerför trappan. Chris, Hal, Isak, Sam, Anton, Lexie, Eric och Juny är här och alla är klädda i svart. Alex står bredvid mig och pussar mig på huvudet och tar min hand.

"Jag kan inte förstå att Alva.. att hon är.." viskar Hal och bryter ut i gråt. Hal och Alva har varit bästa kompisar sen de var små så det måste vara värre för henne.

Jag släpper Alexanders hand och går till Hal och kramar om henne. Vi gråter tillsammans men slutar när vi måste åka. Alex, jag, Eric och Juny tar en bil medan Isak, Sam, Anton, Lexie, Chris och Hal tar en annan.

Okej det här med Eric och Juny så bor de här med oss, men följer sen med Chris och Hal till deras flock. Chris har gett Beta positionen till Eric igen och Eric tackade ja. Eric och Juny har förklarat allt om vad som har hänt och vi förlät Eric och vi vart de bästa vännerna igen, fast det kommer aldrig bli som förut..

Juny, Hal och jag har blivit riktigt bra kompisar men ingen kan ersätta Alva, och Juny förstår det men vi försöker.

"Kolla." säger Alex och pekar mot begravningen där Alvas grav kommer att vara. Där står massor av folk. Det är både från min och Hals flock som står där och sörjer Alva. Vi är inte i kyrkan utan vi samlas direkt där hon ska begravas. Vädret är okej, lite moln på himlen men solen lyser klart.

"Det är så vackert." säger jag och ler. Vi parkerar och går ut ur bilen och Alex lägger sin arm om mig. Alla vänder sig om och kollar på oss. Alla böjer sitt huvud när de ser oss men jag bryr mig inte om det.

Jag, Alex, Hal, Chris; Sam, Isak, Anton, Lexie, Eric och Juny ställer oss längst fram och prästen börjar sitt tal om gud och jesus.

Överallt hörs snyftningar och gråt och mina egna ögon tåras och snart faller de fritt.

"Nu kan Alvas bror Eric komma upp här och prata om Alva." säger prästen och Eric & Juny går upp. Eric harklar sig och kollar ner på hålet där de ska hissa ner Alvas kista.

"Um... Alva var en riktig go tjej och en underbar syster. Emh.. Alva älskade att vara med mig när vi var små och jag älskar henne. Alla älskade henne o-och hon kunde göra s-sitt liv till ett.. dåligt liv. H-h-hon var alltid snäll och hon b-brydde sig jämt om andra människor." Eric tar ett djupt andetag och hans tårar rinner nedför hans kinder. "J-jag kommer alltid att ä-älska henne med hela m-mitt hjärta o-och..." han tar djupa andetag och kramar juny.

"J-jag är ledsen men.. jag klarar d-det inte." säger Eric och jag kollar sorgset på honom. Det här måste vara dubbelt så svårt för Eric eftersom han är Alvas syster.

Han som avvisade migDär berättelser lever. Upptäck nu