Korku Okulu - 17.Bölüm - Görev

16.2K 676 128
                                    

Kapıyı açtığımızda karşımızda bir sürü oda bulunan bir yer çıktı. Hiç böyle bir yer hayal etmemiştim. "İşte geldik ne istiyorsun bizden?" diye bağırdım. "Hoşgeldiniz" dedi. Yalnız bu ses yankılanıyordu. Profesör bu sesi duyduktan sonra korkmuş olmalı ki buraya çıktığımız kapıyı açıp çıkmak istiyordu fakat kapı kilitlenmişti. Etrafına bakarak açık olan bir camdan atlamaya çalışıyordu. Ne yapmaya çalışıyordu ? Arkasından koşup engel olmaya çalışırken kendini camdan aşağı attı. Atladığı yere baktığımızda kanlar içinde yerde yatıyordu.

Onun yanına kapıdan başka bir yerden inemezdik fakat kapı kilitliydi. Efsun ve Tülin korkudan arkama saklanıyorlardı. Yine yankılanan bir ses çıktı; "O öldü! Onu size ben yönlendirdim. Sizi buraya çekecek özgüveni başka bir türlü yapamazdım ve sizinde bu oyuna inanmanız beklediğimden basit oldu." Her şey bir oyun muydu?

Arkama baktığımda Tülin korkudan bayılmıştı. Çamtamdaki suyu çıkartıp yüzüne döküp ayıltmaya çalıştım. Yavaş yavaş kendine geliyordu. Tam o anda bir ses daha yankılandı. "Arkadaşınız kurtarmak istiyor musunuz?" Zevkimizden gelmedik heralde. "Evet" diyerek cevap verdim.

"Görevleri siz seçeceksiniz. Bu kattaki her odada bir kutu bulunuyor. O kutuların içinde de yapacağınız görevler yazıyor. Arkadaşınızı kurtarmak istiyorsanız içinizden biri herhangi bir odaya girerek içindeki kutuyu almalı ve görevi başarıyla yerine getirmeli. Her başarısız görevde ise başınıza kötü olaylar gelecek. Geri dönüş yok!" dedi.

Efsun, Tülin ve ben birbirimize bakıyorduk. Daha sonra ikisi birlikte geriye çekildiler. Anlaşılan görevi ben seçecektim. Hemen önümde bulunan odaya yavaş adımlarla gitmeye başladım. Derin bir nefes alarak kapıyı açmaya başladım. Kapıyı açarken sanki kalbim yerinden çıkacaktı. Ama kapıyı açtığımda şok oldum.

Vahşet dolu, kanlar içinde bir oda beklerken sadece ortasında bir kutu olan sade bir oda vardı karşımda. Hemen o kutuyu alıp odadan dışarı çıktım. Odadan dışarı çıktığımda ise bu kata çıkan kapı açılmıştı. Tekrar bir ses yankılandı. "İçinden çıkan görevi yapmanız için sadece iki gün süreniz var!" Konuşma bittikten sonra hemen dışarı çıktık ve kutuyu açtık.

Kutunun içinde ufak bir kağıt vardı ve bu kağıdının içinde de yapacağımız görev. Yavaş yavaş kağıdı açtım. Görevimiz...







Korku Okulu Where stories live. Discover now