Korku Okulu - 21.Bölüm - Sıradaki Kişi

16K 671 95
                                    

Galiba halisünasyonlar görmeye başladım. Bu durum hiçte önemsenmeyecek gibi de değildi. Anneme söylediğimiz şeyleri paket yaptırmasını ve eve gitmek istediğimi söyledim. Başını sallayarak onayladı. Artık her türlü olaydan uzak rahat bir hayat geçirmek istiyorum.

Annem bana arabaya geçmemi kendisinin de hemen geleceğini söyledi. Arabaya binmek için kapısını açtığımda...

Polisler cesedi incelediğinde üstünde annemin adı yazılan bir not vardı. Annem de o sırada her şeyden habersiz koşa koşa yanıma geldi. Polis belinden kelepçeyi çıkarıp anneme taktı ve onu götürmek zorunda olduklarını söyledi. "Katil kendini böyle bir notla deşifre eder mi sizce ?" dedim ama beni takmadılar bile. Hemen önümden geçen taksiye binip annemi bindirdikleri aracı takip etmeye başladım. Annemi okulun az ötesindeki karakola götürdüler. Okulun önünden geçerken aklıma şu cümle geldi. " Görev seçmediğinde veya yapmadığında başına kötü olaylar gelecek!" Belki de her şey görev yapmadığımdan böyle olmuştur. Ama okuldaki kişi benim yaşamımı nasıl etkiliyordu ? Aklımdan hiç çıkmıyordu bu soru. Karakola vardığımda oradaki görevliye annemin adını söyledim. Görevli kişi bana annemin emniyet müdürünün odasında olduğunu söyledi. Koşa koşa gittim.

İçeri girdiğimde anneme sorular sorduklarını duydum ama ben gelince konuşmayı bıraktılar. Daha sonra annemi herhangi bir delil olmadığı için serbest bıraktıklarını fakat belki ilerleyen zamanlarda tekrar çağırılacağını söylediler.

Annemle birlikte oradan çıktık ve arabanın olduğu yere gittik. Gittiğimizde polisler incelemeyi bitirmiş olmalıydı ki etrafta kimse yoktu. Arabaya binip eve doğru yol aldık.

Eve gittiğimde yorgunluktan ayakta duramaz haldeydim. Annem, bana işi çıktığını ve dışarı çıkması gerektiğini söyleyip çıktı. Bende bilgisayarı alıp yatağa uzandım. Facebook'u açtım ve stalk yapmaya başladım. O sırada hiç tanımadığım birinden arkadaşlık isteği geldi.

Profilini açtığımda bir sürü farklı insan fotoğrafları ve ölüm belgeleri vardı. En sonda benim fotoğraflarım vardı. Bugün karakoldayken ve taksideyken çekilmiş fotoğraflarım...

Fotoğrafların üstünde "Sıradaki Kişi!" yazıyordu ve o anda kapı çaldı.

Korku Okulu Where stories live. Discover now