Κεφάλαιο 26

1.8K 210 31
                                    

Η επόμενη εβδομάδα δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη. Από την πρώτη κι όλας μέρα ήταν ήρεμη και ευχάριστη και το χάρηκα πολύ. Η άλλη με είχε κουράσει πολύ, είχαν συμβεί τόσα πολλά.

Σήμερα ήταν Τετάρτη και βρισκόμουν στην βιβλιοθήκη με τον Namjoon. Είχαμε μαζί μια εργασία για το μάθημα της λογοτεχνείας. Έπρεπε να επιλέξουμε ένα σοβαρό βιβλίο και να το παρουσιάσουμε στην τάξη.

Η καθηγήτριά μας, μας είχε δώσει μια κόλλα με στοιχεία που δεν έπρεπε να ξεχάσουμε να αναπτύξουμε, όπως το κύριο θέμα της ιστορίας, το μήνυμα που θέλει να περάσει κι άλλα τέτοια πράγματα.

"Ποιο θα κάνουμε;" ρωτάει ο Namjoon.

Ψάχναμε και οι δυο στο τμήμα της βιβλιοθήκης με τα πεζά κείμενα, αναζητώντας ένα καλό βιβλίο για να εργαστούμε πάνω του.

"Δεν έχω ιδέα." Λέω και βγάζω ένα βιβλίο ενός Κορεάτη συγγραφέα από το ράφι. "Πρέπει να είναι κορεατικό;"

Η αίθουσα της βιβλιοθήκης φάνταζε πανέμορφη στα μάτια μου. Ήταν αρκετά μεγάλη και είχε ψηλά ράφια, όλα γεμάτα με βιβλία διαφόρων μεγέθων και χρωμάτων.

Οι τοίχοι ήταν βαμμένοι μπεζ και όλα τα έπιπλα ήταν φτιαγμένα από σκούρο ξύλο. Πράσινες ρετρό λάμπες γραφείου υπήρχαν σε κάθε γωνιά.

Δεν είχα ξανά έρθει ποτέ σε αυτό το τμήμα του σχολείου γιατί εκτός του ότι ποτέ δε μου δώθηκε η αφορμή να επισκεπτώ τη σχολική βιβλιοθήκη,εδώ βρίσκονταν και οι αποθήκες, το δωμάτιο του επιστάτη, το φωτογραφείο και η αίθουσα προβολής.

"Όχι, δεν είπε κάτι τέτοιο στην τάξη. Είπε όποιο θέλετε." Λέει και βγάζει ένα άλλο βιβλίο. "'Όταν πεθαίνουν τα κοτσύφια'" Διαβάζει τον τίτλο. "Το ξέρεις; Αμερικάνα το έχει γράψει."

"Η Χάρπερ Λι, το έχω διαβάσει. Άστο καλύτερα."

Το 'Όταν πεθαίνουν τα κοτσύφια' μιλούσε για την ρατσιστική θέση που έσπερναν οι πολίτες της Αμερικής τα παλιά χρόνια απέναντι στους μαύρους.

Στα σχολεία στη χώρα μου τα παιδιά το διδάσκονταν στα Κείμενα. Είχα αναγκαστεί να το διαβάσω πέρισι καθώς έπρεπε να γράψω μια εργασία βασισμένη πάνω του. Φέτος όμως διάβασα στο ίντερνετ πως το κατήργησαν από την σχολική ύλη λόγω 'βίαιου περιεχομένου'.

'Δηλαδή έλεος, έπρεπε να μετακομίσω στην Κορέα για να το βγάλουν; Ένα χρόνο πιο πριν δεν μπορούσαν, που είχα την εργασία;'

Κορέα (SUGA BTS greek Fanfiction)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα