Κεφάλαιο 24

257 53 17
                                    

-Πάλι έκλαιγες;, ρώτησε η Λήδα την αδερφή της, μόλις μπήκε στο σπίτι. Η Ρεβέκκα, είχε δυο μάτια κατακόκκινα που ταίριαζαν παράξενα με το καπέλο της. Άλλο ένα πράγμα που έκανε εντύπωση στη Λήδα. Ενώ φορούσε μαύρα ρούχα, το καπέλο με το έντονο χρώμα σου τραβούσε τη προσοχή. Η Ρεβέκκα κατάλαβε τι σκεφτόταν, μόλις είδε το βλέμμα της.

-Ήταν το αγαπημένο του χρώμα, ξέρεις. Έλεγε: πόσο πολύ σου πάνε τα έντονα χρώματα. Εκείνος μου είχε πάρει αυτό το καπέλο, από ένα ταξίδι μας στη Βαρκελώνη. Μου φάνηκε τόσο γλυκιά, αυτή η χειρονομία. ,  ψυθίρισε.

-Έκλαιγες., πιο πολύ ήταν διαπίστωση,παρά ερώτηση αυτό.

-Όχι, πως σου ήρθε;, απάντησε η αδερφή της και σκούπισε βιαστικά τα κατακόκκινα μάτια.

-Άσε τα ψέματα, σε μένα Ρεβέκκα. Καταλαβαίνω πολλά.Κι εσύ έκλαιγες, το βλέπω δεν χρειάζεται καν να μου το πεις. Εντάξει, το καταλαβαίνω κι αυτό, έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις και να είσαι μόνη σου, ποτέ δεν έκλαιγες μπροστά σε άνθρωπο μόνο και μόνο από περηφάνια. 

-Ας το αφήσουμε καλύτερα αυτό...

-Όπως θέλεις. Εγώ ήρθα για να δω τι κάνεις, πως αισθάνεσαι σήμερα;

-Πως αισθάνομαι σήμερα; Θες αλήθεια να μάθεις; Χάλια είμαι, θέλω να πεθάνω. Μου λείπει πολύ, μου λείπει όταν ξέρω πως δεν θα ανοίξει η πόρτα, πως δεν θα με πάρει τηλέφωνο, δεν θα μου στείλει κανένα μήνυμα. Δεν θα μου ξαναπεί σ΄ αγαπώ.

-Σε καταλαβαίνω. Κουράγιο Ρεβέκκα μου. Η ζωή συνεχίζεται, τι άλλο να πω; Μια μέρα θα γλυκάνει ο πόνος, θα μπει κάποιος άλλος...

-Σταμάτα! Κανένας άλλος δεν θα μπει στη ζωή μου! Δεν θέλω κανέναν άλλον!

-Καλά μην αρπάζεσαι τόσο πολύ. Προσπαθώ κάπως, να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα, συγγνώμη αν σε πείραξαν αυτά που είπα. Εγώ θέλω πάνω απ' όλα να είσαι εσύ καλά και να βγάλεις τις ιδέες αυτοκτονίας που έχεις μέσα στο μυαλό σου.

-Εύκολο να το λες... τέλος πάντων αδερφή. Η Αλμπέρτα μαγείρεψε, θες να φάμε παρέα;, ρώτησε η Ρεβέκκα με ένα δειλό χαμόγελο.

-Ναι, φυσικά. Πάω να πλύνω τα χέρια μου.

Το κινητό της Λήδας χτύπησε και στην οθόνη εμφανίστηκε το όνομα του Αλέξανδρου. Εκείνη αναστέναξε, προφανώς δεν είχε καμία όρεξη να του μιλήσει.

-Έλα, τι θέλεις;

-Να έρθεις στο σπίτι, πριν πας για κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα. Έχω κάτι να σου δώσω.

Απώλεια {TYS17}Where stories live. Discover now