Κεφάλαιο Έβδομο

423 91 50
                                    

Ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει. Τα σύννεφα καλύπτουν όλο και συχνότερα τον ουρανό, ενώ οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν πια μετατρέψει τη λίμνη σε βούρκο. Η μικρή έκταση βαλτώδους σύστασης εκεί όπου το νερό γλείφει το πέτρινο κτίσμα μοιάζει να έχει εξαπλωθεί, μετατρέποντας, την άλλοτε τουλάχιστον καθάρια επιφάνεια, σε λάσπη.

Η Ελάιζα κάθεται κουλουριασμένη μπροστά στο τζάκι, σφίγγοντας το μάλλινο πουλόβερ στο κορμί της όλο και περισσότερο με το κάθε λεπτό που περνά. Συνειδητοποιεί ότι ανώδυνη λύση θα αποτελούσε το λεπτό δερμάτινο μπουφάν της, ικανό να εξοστρακίσει την υγρασία που περονιάζει το δέρμα και τα οστά της, όμως δεν της αρέσει να το φοράει σε εσωτερικούς χώρους. Υποτίθεται πως τα τζάκετ είναι φτιαγμένα για να προστατεύουν τον ιδιοκτήτη τους από εξωτερικές απειλές· όχι από καιρικές συνθήκες το λιγότερο ασταθείς, που καταφέρνουν να διαπεράσουν την συμπαγή πέτρα και να απειλήσουν όσους προστατεύονται πίσω της.

Με το μυαλό της να πηδά μια στο γεγονός ότι κρυώνει και μια στο δερμάτινο μπουφάν που θα μπορούσε να την λυτρώσει, συλλογίζεται τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων. Μετά τον παροξυσμό της μπροστά στην κλειστή πόρτα της σοφίτας, η Άιβορι αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο σπίτι. Δεν μπορεί, όμως, να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της, όσο δεν βρίσκεται αντικαταστάτης για το πόστο που έχει αναλάβει. Οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες. Από τη στιγμή που έδωσε μια υπόσχεση, που δέσμευσε τον εαυτό της ενώπιον της Ρόζαμουντ Μονρόε ότι θα τηρήσει την δουλειά που της ανατέθηκε σε βάθος χρόνου έξι μηνών, είναι ανεπίτρεπτο να αποχωρήσει προτού βρεθεί ο υπάλληλος που θα γεμίσει το κενό της. Παρόλο που, όσο αναγκάζεται να μείνει στην έπαυλη, τόσο περισσότερο φθείρεται.

Η ίδια προσπαθεί να διευκολύνει την συγκάτοικό της με κάθε δυνατό μέσο. Έχει αναλάβει τις περισσότερες εργασίες, αφήνοντας στην Άιβορι εκείνες που απαιτούν επαφή με τον έξω κόσμο. Η επικοινωνία με τους άλλους της κάνει καλό, ακόμη κι αν βασίζεται σε επαναλαμβανόμενα αιτήματα και τυπικούς χαιρετισμούς. Βάζει τα δυνατά της για να ελευθερώνει το πεδίο της από τον Έμπονι, που, με τα καυστικά του σχόλια και τις παραξενιές του, την κάνει να αισθάνεται χειρότερα. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η Ελάιζα. Γιατί η Άιβορι φαίνεται να τον συμπαθεί, ασχέτως του ότι εκείνος την περιφρονεί σχεδόν όσο απαξιοί και για την ίδια. Αν και, για να είναι ειλικρινής, ο Έμπονι δείχνει να την ανέχεται λιγότερο από εκείνην. Έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό της ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι κάνει παρέα με τον Ντάνιελ.

Αιωνιότητα: Οι Συλλέκτες των ΝεκρώνWhere stories live. Discover now