Κεφάλαιο Τριακοστό Τρίτο

265 52 32
                                    

Έχουν αποβιβαστεί στη σωστή στάση και προχωρούν προς το σπίτι των Ρέντγκρεϊβ. Το πόδι της Άιβορι αιμορραγεί, κι έχει ήδη στείλει μήνυμα στον Άβωνας να φωνάξει κάποια νοσοκόμα για να την περιποιηθεί. Δοξάζει τα Θεία για την ύπαρξη του Facebook. Χωρίς αυτό θα αναγκαζόταν να τρέξει σε νοσοκομείο. Μια λύση στην οποία δεν θέλει με τίποτα να καταφύγει. Αν εμφανιστεί έτσι θα της γίνει εισαγωγή, και για την τακτοποίησή της θα χρειαστεί οπωσδήποτε επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο από το οικογενειακό της περιβάλλον. Κι αυτή τη στιγμή μια τέτοια κατάρα είναι το μόνο πράγμα που λείπει από τη ζωή της.

Εκτός αυτού, κάτι την απασχολεί. Κι αυτό το κάτι είναι σίγουρη πως αφορά τον Έιντεν. Οι δυο άντρες που την συντροφεύουν την βαστάζουν από τις μασχάλες για να μπορέσει να σταθεί και να προχωρήσει με το ένα της πόδι μονάχα, εκείνος από τα δεξιά και ο Ντάνιελ από τ' αριστερά της. Όσο λοιπόν εκείνη ενημέρωνε τον Ντάνιελ για τα καθέκαστα, για την καλύβα, τον Έρικ και τον Άβωνας που είναι και συνάδελφος Συλλέκτης, ο Έιντεν τους άκουγε με προσοχή, σμίγοντας τα φρύδια. Η Άιβορι δεν ήθελε να του δείξει πως η στάση του την έχει βάλει σε σκέψεις, ωστόσο τώρα, καμιά δεκαριά λεπτά αργότερα, η αντίδρασή του την προβληματίζει ακόμη.

«Είπες πως φτάσατε ως εδώ προσπαθώντας να βρείτε κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει;» ρωτάει ο Ντάνιελ με δισταγμό, και η Άιβορι καταλαβαίνει πως της μιλάει μόνο και μόνο για ν' αποσπάσει το μυαλό της από τον πόνο - ή και το δικό του μαζί. Τον εκτιμά γι' αυτό.

  «Ναι» του απαντάει με τα δόντια σφιγμένα, κι απελευθερώνει έναν απεγνωσμένο λυγμό μόλις βλέπει ότι ανεβαίνουν επιτέλους την οδό Ουίνστονς. «Ο Έρικ ήταν εν τέλει φάντασμα, μας είπε την ιστορία του» επαναλαμβάνει, για να σιγουρευτεί πως ο Ντάνιελ έχει εμπεδώσει κάθε της λέξη. «Μας οδήγησε στον Συλλέκτη του ελπίζοντας πως εκείνος θα γνωρίζει περισσότερα από εμάς για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Έλα, όμως, που δεν ξέρει σχεδόν τίποτα! Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έχει δώσει. Κάναμε μια τρύπα στο νερό. Αντί ν' αντιμετωπίσουμε τον Ναθάνιελ, φύγαμε από 'κει για να μας πλήξουν κι άλλες απώλειες, κι έπειτα να καταλήξουμε στο Λονδίνο με τον αδερφό της Ελάιζα που, πληροφοριακά, το είχε καταλάβει πως ήταν νεκρή, και που ήταν ειλικρινά ο μόνος που δεν θα ήθελα να συναντήσω μέχρι να βγούμε απ' όλο αυτό το σκατό που μας έχει σκεπάσει».

Σιωπούν κι οι τρεις τους. Όχι ότι ο Έιντεν αφότου συστήθηκε έχει κάνει και κάτι διαφορετικό. Τώρα αφήνει απαλά το μπράτσο της και προχωρά προς το σπίτι των Ρέντγκρεϊβ λες και ήξερε από πριν να το ξεχωρίσει, ανοίγει την σιδερένια καγκελόπορτα του κήπου και τους αφήνει να προπορευτούν, παραπαίοντας κι οι δυο έτσι όπως η Άιβορι στηρίζεται μονάχα στο αριστερό της πόδι και στον Ντάνιελ, στο λιγνό λιθόστρωτο μονοπάτι.

Αιωνιότητα: Οι Συλλέκτες των ΝεκρώνWhere stories live. Discover now