Κεφάλαιο Ενδέκατο

364 74 41
                                    

Είναι παγωμένη όταν επιστρέφει στο δωμάτιό της. Οι κόκκινες μπούκλες της είναι μπερδεμένες κι έχουν κοκαλώσει, και τα χέρια της τρέμουν όταν βάζει μπροστά τη μεγάλη συσκευή στο μπάνιο για να της ζεστάνει νερό.

Χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα ώσπου να αρχίσει να καίει, και μέχρι τότε η Άιβορι είναι σίγουρη ότι έχει πάθει υποθερμία. Έχει βγάλει κι ένα κρυοπάγημα στον σβέρκο της, κι ας έπιασε τα μαλλιά της με το που μπήκε στο σπίτι.

Ρίχνει με κόπο το περιεχόμενο της συσκευής στη μπανιέρα, το γεμίζει με άλατα και αφρόλουτρο και βυθίζεται μέσα του με ανακούφιση. Της παίρνει ώρα μέχρι να νιώσει τη θέρμη στο δέρμα της. Σιγά σιγά όμως αρχίζει να χαλαρώνει, και αισθάνεται τα άκρα της να βαραίνουν. Πρέπει οπωσδήποτε να πιει κάτι καυτό για να ζεστάνει και τα μέσα της.

Όταν η θερμοκρασία του νερού αρχίζει να μειώνεται σημαντικά, σηκώνεται όρθια και ξεπλένεται. Φοράει ένα χοντρό πουλόβερ κι ένα ζεστό παντελόνι φόρμας, βάζει τις κάλτσες της και τρέχει ως την κουζίνα. Βάζει στο μπρίκι γάλα, και περιμένει με τα χέρια της τεντωμένα από πάνω του ώσπου να αρχίσει να φουσκώνει. Έπειτα το χύνει στην αγαπημένη της κούπα, ξεπλένει γρήγορα το μπρίκι, και ανεβαίνει σίφουνας στο δωμάτιό της. 

Παίρνει μια κουβέρτα και το πάπλωμα από το κρεβάτι της, και τα στρώνει άγαρμπα μπροστά από το τζάκι. Έχει αρχίσει ξανά να κρυώνει. Κουκουλώνεται μπροστά στη φωτιά, όσο πιο κοντά της επιτρέπει να πλησιάσει το μεταλλικό προστατευτικό κιγκλίδωμα, και πίνει το γάλα της σχεδόν μονορούφι. Τυλίγει τα μαλλιά της σε μια πετσέτα για να μην της προκαλέσουν ψύξη, και ξαπλώνει εκεί, στο πάτωμα.

Καρφώνει τα μάτια της στις φλόγες όπως χορεύουν τρώγοντας τα ξύλα, και προσπαθεί να μην σκέφτεται για να κοιμηθεί. Και παραδόξως τα καταφέρνει. 

Δευτερόλεπτα πριν την πάρει ο ύπνος, είναι σίγουρη ότι βλέπει το πρόσωπο του Έμπονι να κρύβεται στις φλόγες.


Η Ελάιζα αργεί να ξυπνήσει το πρωί. Μία ώρα μετά το καθιερωμένο της. Είναι ήδη εννέα και μισή όταν κατεβαίνει στην στενόχωρη κουζίνα. Της κάνει εντύπωση που δεν βρίσκει την Άιβορι εκεί. 

Κοιτάζει γύρω της προβληματισμένη, προσπαθώντας να βρει τι είναι αυτό που της λείπει. Η ματιά της προσγειώνεται αμέσως πάνω στο μπρίκι, το οποίο φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί από την τελευταία φορά που το έπλυνε εκείνη. Δεν είναι στη θέση που το αφήνει. Σαρώνει γρήγορα τις κούπες και τα ποτήρια, και παρατηρεί ότι η αγαπημένη κούπα της Άιβορι λείπει. Οπότε το έχει χρησιμοποιήσει εκείνη. Αισθάνεται ένα βάρος θα φεύγει από το στήθος της. Δεν κούνησαν τίποτα τα φαντάσματα.

Αιωνιότητα: Οι Συλλέκτες των ΝεκρώνUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum