Svatba

490 38 0
                                    

Druhý den ráno se vše ve vesnici Normandů připravovalo na svatbu jejich náčelníka.

Po snídani Ellii přinesli do pokoje svatební šaty. Moc se jí sice nelíbily. Byli z obyčejné bílé látky, měly obyčejný střih a byly zdobeny pouze typickým Normandským páskem. Ale nechtěla dělat žádné problémy a tak si je raději oblekla.

Svatba se konala v místním kostele přesně v poledne. Bylo tam již plno lidí a všichni čekali už jenom na Elliu. Rozezněly se zvony a do kostela vstoupila Elii v bílých šatech a v ruce měla luční kvítí, které narychlo natrhala. Když došla k oltáři, kde již čekali kněz a její budoucí manžel, zvony utichly a kněz začal mluvit. Až za nějakou chvíli se dostal k větě.
,,Ptám se vás Keitho, náčelníku Normandů. Berete se zde přítomnou Elliu, právoplatnou královnu Westswordu za svou právoplatnou manželku a budete ji ctít a milovat, dokud vás smrt nerozdělí?”
Keiho neváhal ani chvíli a knězi ihned odpověděl.
,,Ano beru.”
,,A teď se ptám vás Ellio, právoplatná královno z Westswordu. Berete si zde přítomného Keitha, náčelníka Normandů za svého právoplatného manžela a budete ho milovat a ctít dokud vás smrt nerozdělí?”
Ellia se na chvíli odmlčela. Měla tvář posetou slzami, ale ne slzami štěstí, ale smutku z toho, že si bere někoho, s kým nechce být. Po delším rozmýšlení nakonec zkleslým hlasem odpověděla.
,,Ano, beru.”
,,Z moci mi od Boha svěřené vás tímto prohlašuji za manžele. Polibte nevěstu.”
Keitho se začal k Ellii přibližovat. Bylo jí to hodně nepříjemné a snažila se vzdálit, ale on ji chytl kolem pasu, přitiskl blíž k sobě a políbil ji.

Potom oba opustili kostel a všichni se přesunuli do sálu, kde již na ně čekala hostina. Ellia celou hostinu probrečela. Původně měli novomanželé mít první tanec, ale Keitho se rozhodl toho Elliu ušetřit, protože mu bylo jasné, že stejně nebude chtít.

Po hostině se oba přesunuli již do jejich společného domova. Dnes spolu měli mít první společnou noc. Keith myslel, že když jsou teď manželé, že alespoň v posteli bude Ellia spolupracovat. Ale mýlil se. Když se na ni vrhl, snažila se ho všemi možnými způsoby odstrčit. Ale Keith věděl, že kdyby spolu nic neměli první manželskou noc, mohli by ho ostatní v kmeni považovat za slabocha a tak ji znásilnil, i když celou dobu brečela.

Kdo jsem?Kde žijí příběhy. Začni objevovat