Království se šťastným koncem

490 19 4
                                    

Ještě ten večer všichni žoldáci společně se dvěma dívkami nastoupili na lodě a přes moře se vydali do království Westsword.

Ellia trávila dost času cesty s Jamesem, čehož si všimla i Pearl, která stále myslela na Albina. Teď, když byla na lodi, neměla jak dostávat dopisy a cítila se dosti provinilě, že cestuje s lidmi, kteří chtějí smrt jeho otce.

Jednou, když zahlédla Elliu konečně samotnou procházet se po palubě, neváhala a přispěchala k ní.
,,Krásný výhled,” povzdechla si Ellia.
,,Za jak dlouho tam asi budeme?,” ptala se Pearl.
,,Již brzy,” pronesla klidně světlovláska.
,,Co hodláš udělat s králem a jeho rodinou?,” vyptávala se dále paní.
,,Bojíš se kvůli Albinovi? Neboj, jemu, ani jeho sourozencům bych neublížila. Většina ke mně byli milí. Nedokázala bych jim ublížit,” ujišťovala ji Ell.
,,Král k tobě byl také milý, ale jeho určitě živého nenecháš,” namítala tmavovláska.
,,To ano, ale zavraždil mého otce. Kvůli němu zemřela i má matka a mě by se také zbavil, kdyby jsem se to dozvěděla ještě když jsem bydlela u něj na hradě,” vysvětlovala Elli.
,,Asi máš pravdu,” povzdechla si Pearl.

Během několika hodin se všechny lodě dostaly na pevninu a přes mosty z nich vyběhli všichni žoldáci směrem, kterým je vedla Ellia.

Po bezproblémové cestě stanuli brzy několik matrů od hradu. A již jen vyčkávali na povel k útoku. V tu chvíli jeden z mužů zatroubil na lesní roh a všichni se hrnuli vpřed. Jenom Ellia s Pearl zůstaly vzadu, aby se jim nic nestalo. Když královi vojáci spatřili hnoucí se cizí armádu přímo na hrad, ani oni dlouho neotáleli a ihned se shromáždili před hradby bránit krále a jeho rodinu. Byla jich však menšina.

Žoldákům se podařilo vniknout dovnitř a všechny muže pobít nebo zatknout. Do boje chránit hrad se přidali i královi dva nejstarší synové Erik a Albin, které dívky nechtěly nechat zabít. Brzy hrad padl a jedinou věc, kterou ještě zbývalu udělat bylo najít krále a sesadit jej. Všichni žoldáci vtrhli dovnitř, aby jej našli. Mezi nimi kráčela také vítězná Ellia, která však zase tak velkou radost z dobytí domu ve kterém vyrůstala neměla.
,,Co se děje? Nevypadáš moc šťastně,” podotkl James, který byl v dívčině přítomnosti již nějaký čas.
,,Většinu těch lidí, které jsem viděla mrtvé jsem znala. Nezasloužili si to,” odpověděla Ell.
,,To bude v pořádku. Nejsi tu kvůli nim, ale kvůli sobě a svým zesnulým rodičům. Je čas to dokončit,” snažil se Ellii vysvětlit James a vtiskl jí letmý polibek do vlasů. Bylo vidět, že jí to zlepšilo náladu a lehce se usmála.
,,Tady jsou!,” křikl jeden voják, který spatřil krále i jeho rodinu schoulenou v jednom ze salónků.
Ellia neváhala a rozeběhla se k místu odkud zaslechla hlas jednoho z žoldáků a ostatní ji následovali. Během chvíle stála u dveří místnosti, kolem které stálo plno žoldáků a všechny z královy rodiny si prohlížela, jelikož jich moc nezbylo. Byl tu král Freon, jeho momentálně již jediná dcera Lorel a nejmladší syn Gevin.
,,Kde jsou ostatní?,” ptala se kolem?
,,Dva z nich jsme nejspíše zajali,” odpověděl jeden z jejích vojáků.
,,A královna?,” vyptávala se dále Ellia. Tentokrát však shomážděné královské rodiny.
,,Kde by asi byla? Je mrtvá! Vypadá to, že nás pošleš za ní a Lil. Pamatuješ, jak zemřela kvůli tobě? Kvůli tomu, že jsi ji nedokázala uhlídat. A takhle se našemu otci vděčíš za to, že tě vychoval, staral se o tebe, i když jsi byla pouze sirota, kterou nalezl. Dal ti domov, rodinu, všechno co jsi si mohla přát a ty jej teď chceš zabít,” pokračovala nepříjemně princezna Len.
,,Tady nešlo o dobrotu tvého otce. Chtěl si pouze očistit své černé svědomí. To on ze mě udělal sirotka. Kdybych se dozvěděla pravdu o smrti mých rodičů ještě, když jsem bydlela s vámi, zbavil by se i mě,” snažila se jí vše vysvětlit Ellia.
,,A co s námi uděláš teď ty?,” ptala se dále Lorel.
,,To ještě uvidíme,” snažila se ji světlovláska vystrašit.
,,Spoutejte je a najděte ty dva. Za chvíli je chci vidět v trůním sále,” přikázala žoldákům a odešla na sebou určené místo.

V tichosti se procházela po místnosti, jakoby tu byla poprvé. Svého otce sice nikdy nepoznala, ale představovala si, jak sedí na tom zlatém trůně, s korunou na hlavě a moudře vládne celému království. Vedle něj na menší židli seděla její matka. Měla krásné, dlouhé, bílé vlasy a na všechny strany rozdávala velké úsměvy.
,,Byli by na mě pyšní,” špitla si pro sebe Ell a po obličeji jí začaly stékat slzy.
,,Jistě že by byli,” ujistil ji James, který byl stále po jejím boku, utřel jí slzy a objal ji.
,,Už je vedou,” přerušila jejich romantickou chvilku Pearl a nadšeně se usadila na jednu ze židlí a vyčkávala příchod Albina.
Ellia s Jamesem se od sebe odtrhli. Ellia si sedla na trůn a James také na jednu ze židlí hned vedle ní.
O pár vteřin později do sálu vešla hromada žoldáků, kteří mezi sebou hlídali královskou rodinu. Všechny členy dotáhli před trůn a donutili je pokleknout. Většina z nich měla obličej sklopený k zemi. Nechtěli se dívat na Elliu, která jim tohle dělá po tolika letech společného života.
,,Ani se na mě nepodíváte?,” divila se s posměchem Ell.
,,Nebudeme se dívat do očí někomu, kdo se k nám zachoval ošklivě i když jsme mu dali vše,” odsekl nejstarší Freonův syn Eric.
,,Ani ty Albine? Mám tady pro tebe překvapení,” pousmála se světlovládka a prohlédla na Pearl, která napjatě vyčkávala, až na ni padne chlapcův zrak, ale ničeho takového se nedočkala. Albin klečel nehnutě a beze slova. Pearl to už nevydržela. Vstala ze židle a mířila ke svému milému. Cestou ještě vzala jednomu z žoldáků nůř. Před hochem se zastavila a nožem přeřízla lano, které spojovalo jeho ruce. Albin i všichni jeho příbuzní se tomu podivili a konečně zvedl oči ze země a zadíval se na krásnou dívku nad sebou. Na jeho tváři se objevil úsměv. Rychle vyskočil, objal ji a třikrát se s ní otočil dokola. I na Pearlině tváři byla vidět obrovská radost. Zářila jako nikdy předtím. Mezitím dala Ellia povel žoldákům, aby přeřízli lana i ostatním členům a když byli všichni volní, spustila.
,,Tak a teď k té nepříjemné části. No nebo ne. Řeknu vám, jak tomu bylo od začátku. Asi před dvaceti lety tomuto království nevládl nikdo z vašich příbuzných. Ano váš otec, ani váš děd. Váš otec byl obyčejný šlechtic, ale to mu nestačilo. Chtěl víc. Větší moc, více peněz, více všeho. Rozhodl se toho využít a zaútočil na tento hrad. Hrad, který patřil mému otci, kterého po dobytí chladnokrevně zavraždil. Mé těhotné matce se podařilo uprchnout a porodit mě v jedné jeskyni, ale na následky bohužel zemřela. Služebná, která byla s ní se mě ujala a chtěla mě vychovávat jako vlastní, ale když ji ve městě zahlédl váš otec, poznal, že je to věrná služebná mé matky a dal ji popravit. Nad dítětem, které nesla v náruči se slitoval v domění, že patří jí a ujal se jej. Časem mu však došlo, že to není dítě služebné ale poslední dědic tohoto trůnu a začal se o své místo obávat. Nikam mě nechtěl pouštět, ani brát, aby jsem se nedozvěděla pravdu,” vyprávěla Ell a celou dobu se dívala na krále, který měl stále sklopenou hlavu.
,,Ale mi jsme ti nic neudělali,” ozval se Gevin.
,,Já vím. Nebojte. Neublížím nikomu z vás. Jen chci zavést věci do původního pořádku. Budou vám odebrány tituly a vrátíte se na hrad vašeho otce,” vysvětlovala Ellia.
,,A co bude s ním?,” ptala se vystrašeně Lorel.
,,Ani jemu nechci ublížit. Staral se o mě jako o vlastní. Ale nemůže se vrátit domů s vámi. Je moc velké riziko, že po koruně zatouží znovu. Bude poslán do vyhnanství. A ať se již nikdy neobjeví v tomto království,” přikázala dívka a pokynula žoldákům, kteří táhli krále ven. Za nimi šly tři z jeho dětí, aby se s ním mohli naposledy rozloučit.
,,A co ty Pearl? Vrátíš se k otci nebo do domu svého budoucího manžela?,” ptala se světlovláska své přítelkyně.
,,Ještě jsem o tom nepřemýšlela, ale půjdu s ním kamkoliv bude chtít,” odpověděla Pearl a usmála se na Albina a odešli, protože i on se chtěl rozloučit s otcem.
,,A co my dva?,” ptal se po delší době mlčení James.
,,Co my dva? Tady záleží jenom na tobě,” pousmála se Ellia.
V tu chvíli James sesedl ze židle, klekl si před Ell a chytl ji za ruku.
,,Ellio, tohle je chvíle na kterou čekám již hodně dlouhou dobu. Vím, že nemám moc peněz, ani království, které bych ti mohl nabídnout, ale láska je nad všechen majetek světa. Proto se tě ptám. Vezmeš si mě?”
Ell se zatajil dech a rozzářil obličej.
,,Ano,” odpověděla šťastně a zvedla se ze svého trůnu.
James vyskočil a dívku políbil.

Svatba se konala o pár týdnů později a několik měsíců poté se jim narodil zdravý chlapeček, kterému vyprávěli o svých dobrodružstvích.

Ahoj. Tak jsem tady úspěšně po několika měsících s poslední kapitolou. Je poněkud delší, ale snad to nevadí a i tak ji dočtete do konce. Jsem moc vděčná, že jste to vydrželi až do konce. Bez tolika vašich přečtení u minulé kapitoly by jsem se do této nejspíš ještě vůbec nepustila. Moc děkuji. 💗

Kdo jsem?Kde žijí příběhy. Začni objevovat