2. del

113 12 3
                                    

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

LEGENDA ZEMLJEVIDA:
svetlo modra led
modra reke, jezera
svetlo zelena travniki
zelena gozdovi, pragozd
siva pustinja, golo skalovje
rjava močvirje
rumena peščena puščava
rdeča pika mesto
rdeč križec vas oz. pleme

Za lažje nadaljno branje je tu nekaj informacij glede Elmire:

Kot že vemo, svet sestavlja 7 večjih otokov (zemljevid zgoraj):
+ Čisto na severu je otok Celestey [Selestej], znan tudi kot otok ledu. Pod otokom so še štirje manjši otočki, od katerih so trije poseljeni z vasmi: najzahodnejšemu vlada vas Formica, najjužnejšemu Wynn Lec in najvzhodnejšemu Moiren. Površje je pokrito z ledom, proti jugu s pasovi tundrskih travnikov, iglastih gozdov in puščave kamenja, kjer stoji tudi glavno mesto Ticciliya Silber [Tičìlija Sìlber].
+ Na levo lahko vidimo otok Tramonta - močvirski otok. Približno 3/5 tega otoka pokriva nevarno močvirje, polno živega peska, strupenih rastlin in pasti. Relief je raven, pokrit s travniki visoke trave, polji, redkimi listnatimi gozdovi, peščenimi plažami, ponekod pa tudi z nerodovitnim skalovjem. Glavno mesto, zgrajeno na golem pesku ob toplem tropskem morju, je Lorestalesrent. Pravtako se ob obalah nahajata vasi Prissila in Loë, prva bližje mestu kot druga, vas Lontana pa je skrita med zavitimi rečnimi rokavi močvirja.
+ Južno od močvirnega otoka je otok deževnega gozda Jasparè [Hasparè] z glavnim mestom Rosengard, ki ga v 85% pokriva gosta džungla. Kjer ni gozda, so kamnite plaže ali travniki dišečih rož. Čez celoten otok se preliva reka Ros, po kateri je mesto tudi dobilo ime. Vasi Naud in Gyana ne navezujeta stikov z mesti. Prva zaseda edino jaso otoka, lokacija druge pa je neznana, vedo le, da je nekje ob glavni strugi Ros.
+ Eyre [Ejr] z mestom Ombretall je vulkanski otok. Poleg Kare je najjužnejše in je tudi najstarejši. Vlada mu 6 vulkanov, ki so postavljeni v obliki luninega krajca - že stoletja nazaj so njim pripadajoče območje poimenovali Hudičev polmesec. To vulkansko ogroženo območje od širnih step zahoda ločuje le ozek pas mešanega gozda. Denegal, edina vas v Hudičevem polmesecu, se nahaja na severovzhodu otoka, a je v rednem stiku z vasmi Kare. Drugi dve vasi, Avis in Nola, sta na isti obali kot Ombretall; prva severno, druga južno.
+ Najbolj južnovzhodni otok je Kara, otok širne puščave, kjer preživijo le nomadi plemena Orne, saj širni pušči vladajo hitre, smrtonosne živali. Obale tega otoka so razgibane, od nizkih plaž majhnih, snežno belih kamenčkov do visokih klifov, katerih vrhovi so poraščeni le z redko travo ali pa sploh ne. Karela, glavno mesto, je stisnjena med puščavo in manjšo zaplato rastlinja. Severno od njih je pred kratkim ustanovljena vas Konkvy, na jugu pa Thirril, ki kljubuje strašanski vročini na zelo skrivnostne in nenavadne načine.
+ Vzhod sveta zavzema otok Yucca s svojima znanima kraterjema neznanega izvora. Začuda so le doline kraterjev rodovitne, ostalo deželo prekrivajo gole skale, suha zemlja ali plaže s peskom in kamni. Obe vasi trmasto ostajata v pustinji, na zahodu Aubrena, na vzhodu pa Ceed [Čed]. Edino prebivalci glavnega mesta Malabri so dovolj pogumni, da gradijo svoje domove znotraj meja večjega kraterja, čeprav so tla tam neznansko krhka in so v globine ničesar povlekla že veliko dreves in celo mrtev rečni rokav. Iz jezera Nanaña [Nananja] se vijejo tri struge in napajajo listnato drevje, ki vse leto rodi prelepe barvne cvetove. Kjer ni gozda, se bohotijo živo zeleni travniki.
+ Centralni otok sta v resnici dva otoka, prikovana skupaj z ozko morsko nižino med njima. Oba otoka sta skoraj popolnoma prekrita z visokimi, strmimi gorami, katerih je približno polovica pokrita z iglavci in gostim grmovjem gozdičevja. Ime otoka je Catonia, na jugu vzhodnega otoka stoji mesto Baia, ki je tudi glavno mesto celotne Elmire. Severno od obzidja mesta se klati krvoželjno pleme Elayn in vsakih nekaj let preseneti z napadom ali udarom. Baia zdrži, a člani plemena postajajo močnejši, povezujejo se s plemenom Savahann [Savaan], nastaljenim globoko v gorah otočja. Na obali zahodnega otoka so se desetletja nazaj utaborili nomadi skupnosti Trigg, ki so bili ubežniki iz vasi Wynn Lec in so pripluli s Celestey v želji po miru in nezatiranju; na severu so bili obravnavani kot manjvredni in prisiljeni v suženjstvo.

Če vas zanima še kaj v zvezi z otoki, njihovim reliefom, sestavo ali kulturo plemen (plemena in vasi bodo v večini razložena v zgodbi), pustite komentar in poskušala vam bolj kar najbolj natančno odgovoriti.

Mimogrede, hvala vam, da budno spremljate mojo zgodbo in res upam, da je na vas pustila dober vtis. 'Drugi del' bo še bolj poln akcije, presenečenj, romantike in spletk, zato ostanite z mano na vznemerljivem potovanju skozi skrivnostno in nadvse veličastno Elmiro.

ElmiraKde žijí příběhy. Začni objevovat