Hoofdstuk 2

152 12 3
                                    

Pov Daylon

'Daylon, Daylon wakker worden' hoor ik mijn kleine broertje roepen. 'Ja word wakker' roept mijn ander broertje. 'Wakker worden' hoor ik ze zeggen en ze raken voorzichtig mijn kaak en voorhoofd aan. 'Boe' zeg ik en spring overeind waardoor ze gillend en lachend wegrennen.

Met een glimlach maak ik me klaar voor school en begroet mijn moeder die er vermoeid uitziet. 'Mam doe jij vandaag iets voor jezelf, ik haal de kleintjes wel op van school en let op ze' zeg ik en dankbaar drukt ze een kus op mijn voorhoofd.

'Ik kom jullie halen' zeg ik tegen Max en Tim mijn twee kleine broertjes. Juichend geven ze mij een knuffel en ik haal hun haren door de war. 'Mam Day deed het weer' zegt Max zeurend en legt zijn haar weer goed.

Lachend rol ik mijn ogen en vertrek vervolgens naar school. Als ik op school aankom ga ik binnen ergens zitten, het is te koud om buiten te zitten. Als ik wat rondkijk of er al wat vrienden zijn valt mijn oog op een nieuw gezicht.

Ik frons lichtjes mijn wenkbrauwen, ik wist niet dat er een nieuwe leerling kwam. Achja, ik haal mijn schouders op en ga naar Dennis toe. We begroetten elkaar. 'Kom je vanavond mee chillen?' vraag hij en spijtig genoeg schud ik mijn hoofd. 'Ik heb mijn moeder beloofd om op de kleintjes te passen' zeg ik. 'Andere keer' zegt hij en klapt op mij schouder.

'Aw man niet zo hard' zeg ik en wrijf over mijn schouder waar hij een flinke mep of heeft gegeven. Hij rolt zijn ogen en mompelt nog mietje. Kinderachtig zeg ik hem na waardoor we een beetje beginnen te stoeien.

'Aw die deed echt pijn' zeg ik en hij duwt me van de stoel. Even verdwijnt alle lucht in mijn longen. 'Dennis jij idioot' zegt Kay en helpt me recht. Ik mompel een bedankje en Dennis rolt zoals gewoonlijk zijn ogen. Kay is de soms overbezorgde vriend van mij.

'Je moet echt beginnen opletten' snauwt Kay en kijkt of ik niets mankeer. 'Het gaat goed' stel ik hem gerust. 'Goed we gaan al naar de les' zegt Kay en trekt me mee. 'In het vervolg wacht je op mij ofzo' zegt Kay als we een gang hebben ingeslaan. 'Dennis begint alsmaar gewelddadiger te worden' snauwt hij.

'Ik heb het ook een beetje uitgelokt, we waren een beetje aan het stoeien' geef ik toe. 'Stoeien is nog altijd niet elkaar pijn doen' zeg hij en zend me een korte blik voor we het klaslokaal ingaan.

'Stilte dames en heren' zegt de leerkracht als iedereen er is. 'Ik weet niet of het jullie al opgemerkt is maar we hebben een nieuwe leerling' zegt ze en klapt blij in haar handen.

'Stel je eens voor jongen, kom maar hier staan' zegt ze en wijst naar haar bureau. Een beetje ongemakkelijk staat hij naast haar bureau. 'Ik ben Jordan, ik ben 16 jaar en euhm ik vind skateboarden wel leuk' zegt hij.

'Kunnen we hem een keertje meenemen naar het skatepark' zegt Kay zacht die me aanstoot. 'Ja, lijkt me leuk' zeg ik en bestuur kort de jongen, zijn ogen stralen iets uit maar ik kan er maar niet opkomen. Een soort van zelfvertrouwen maar ook iets bangs, alsof hij schrik heeft.

Forgive Me (Voltooid)Where stories live. Discover now