Capitolul 24

16.7K 1K 135
                                    


Ava

Am iesit din cabinetul doctoritei care m-a consultat si mi-a recomandat niste pastile. Totul era in regula. Nova ma astepta in fata usii asezat pe scaunul albastru din plastic cu coatele pe genunchi si butonandu-si telefonul.  Cand isi ridica privirea spre mine blocheaza si telefonul si il baga in buzunar apoi se ridică.

-Deci?

Salt din umeri si ii fac semn spre biletul cu numele pastilelor.

-E totul bine, ii raspund.

Imi ia biletul si se uita pe el apoi il baga in buzunar.

-O sa le iau eu.

-Pot sa o fac si eu, ii spun si pornesc dupa el spre iesirea din clinica. Ma priveste peste umar si ranjeste amuzat.

-Si sa pierd expresia faciala a farmacistei cand o sa i le cer, nu, nici vorba, imi spune apoi rade amuzat.

Tipic lui. Mergem spre un taxi si de data aceasta urcam amandoi in spate. Nova ii spune adresa. Ma uit pe geam distrasa pana ajungem.

Hanna inca nu a terminat cursurile din cate stiu, iar pe Chase il gasim in living jucandu-se pe consola. Nova se tranteste pe canapea langa el si isi lasa capul pe spate scoţându-şi din buzunar pachetul de tigari. De cum il vad il fur rapid din mana. Se uita la mine incruntat.

-Nu in casa, il avertizez.

Are loc o confruntare acerba intre privirile noastre si eu sunt prima care cedeaza evident. Ii las pachetul pe masuta, dar acolo si ramane pentru ca decide sa i se alature lui Chase la jocul ala, ceea ce imi provoaca un mic zambet multumitor in coltul gurii.

-Da' voi unde ati fost? intreaba satenul cu ochii atintiti in ecranul TV-ului.

Am deschis gura sa ii spun ca doar ne-am intalnit in fata usii, cand Nova mi-a luat-o inainte.

-La facultate, unde naiba sa fim?! bombane ironic si butoneaza cu agilitate consola.

Chase se stramba.

-Tu terminai repede azi, ai asteptat-o? Ce iubit devotat esti omule.

Nova pleoscaie.

-Nu-s devotat nimanui prietene, decat mie.

Chase rade insa el nu observa ceea ce observ eu. Nu a negat. Imi pun mana pe spatarul canapelei ca sa fiu sigura ca e realitate. Picioarele imi sunt ca gelatina. Chase l-a numit " iubit" si el nu a negat aceasta afirmatie. Ori sunt eu prea entuziasmata si paranoica si el nu si-a dat seama exact si nu a auzit tot ce a spus Chase,  ori el a aprobat intr-un fel mai tacut ca e iubitul meu.  Nu, nu, nu... Imi imaginez eu. El mi-a spus ca nu e adeptul relatiilor, nu s-a intamplat nimic care sa-i schimbe perspectiva.

I-am lasat pe baieti sa isi vada de jocul lor si eu am urcat sus. M-am schimbat in ceva mai lejer si mi-am prins parul in varful capului intr-un coc aiurit apoi m-am asezat la birou si mi-am deschis unul din cursuri luand dintr-un teanc o coala alba, iar din suport un creion. Trebuie sa ma ocup si de ce am de invatat, nu pot sa stau mereu in urma lui Nova si sa incerc sa il descos. Incep sa citesc si subliniez unele lucruri pe care le consider importante urmand sa imi fac cateva scheme pe coala. Examenele se apropie si eu nu am timp de pierdut.

Dupa aproximativ doua ore usa mea se deschide. Imi scot capatul creionului din gura ciulindu-mi urechile.

-Mm... sistemul reproducător, interesant capitol.

Imi dau ochii peste cap si imi continui treaba. Scrisesem deja vreo trei coli. Il vad cu coada ochiului aplecandu-se deasupra lor. Bretonul destul de mare ii atarna acum in fata. Se indreapta si il da pe spate. Merge spre usa si iese, apoi peste exact zece minute, pentru ca le-am numarat, usa se aude din nou. De data asta nu mai stau nemiscata si ma intorc. Are un marker colorat in gura si in mana ceva ce seamana cu un dosar cu spirala destul de gros, iar in cealalta mana un laptop.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum