Capitolul 52

12.5K 710 151
                                    

Totul este aranjat. Baloanele roz cat si cele albastre sunt pregatite pe de-o parte si de alta a mesei. Am decis sa avem si un mini candy bar odata cu Gender Reveal-ul. O sa fim eu si Nova, Matty desigur, Hanna si Chase, mama, bunicii lui Nova, da surprinzator vor fi si ei aici, si nu, nu i-am invitat eu ci barbatul pe care il iubesc la nebunie si cu toata fiinta mea. Pe langa ei vine si Jane cu sotul ei care sunt nasii de botez ai lui Matty. Ar trebui sa ajunga si tata din clipa in clipa. Da, el si Nova inca se sicaneaza cu mici rautati dar au invatat sa convietuiasca in aceeasi incapere fara a se omori din priviri.

Revenind la decoratiuni, avem un balon gigant negru pe care Hanna si Chase l-au umplut cu conffeti roz sau albastru. Culoarea ne va spune ce este viitorul bebelus. Abia astept sa aflu. Si pot sa spun ca si Nova e usor entuzismat pentru ca am ajuns sa ii cunosc foarte, dar foarte bine starile si micile gesturi ce il dau de gol.

Sunt insarcinata deja in opt luni si aproape doua saptamani. Mai este atat de putin si o sa-l cunoastem pe bebe numarul doi. Nova si cu mine deja ne-am ales niste nume preferate.

Ca sa fiu sincera...eu vreau tot baietel. Nu stiu, imi place ideea de a fi inconjurata de mini versiuni ale mele si ale lui Nova. De cand era micuta asta stiu ca imi doream, sa fiu mamica de baietei. Trei mai exact. Am aflat intamplator ca si Nova si-ar dori tot trei copii. M-am surprins singura de cateva ori visand cu ochii deschisi la asta. Matty e incantat de ideea de a mai avea un partener de joaca si asta nu poate decat sa ma bucure. Si eu l-am indragit din prima pe Matthew... Mi-as dori atat de mult sa fie si el aici cu noi fizic. Stiu ca spiritual este mereu langa mine, dar imi este uneori atat de dor de el.

-Tati bobo?

Matty arata cu degetelul lui mic spre platoul cu briose colorate si se uita la Nova cu ochii lui mari si albastri. Stie ca Nova nu ii poate refuza nimic dar tot isi exercita farmecul adorabil asupra lui.

Nova il ia in brate si il apleaca usor ca sa aleaga ce briosa vrea el. Micutul ridica una albastra ce il avea desenat pe Mickey Mouse. Cele roz erau cu Minnie. Se mozoleste tot atunci cand musca dar cui ii pasa. Se curata. Nu vreau sa fiu acel gen de mama care nu ii da voie copilului sa se murdareasca sau sa exploreze. Copilului ii trebuie explicat nu interzis. Nu va intelege in totalitate acum poate, pentru ca e mic dar exersand si repetandu-i cu rabdare va intelege. Este dificil, nimic de spus. Copilasii ne pun nervii la grea incercare mai ales cand fac prostioare.

Dupa ce sosesc toti invitatii nostrii Hanna ne anunta ca a pornit camera. Entuziasmul ei e incredibil. Chase rade si vorbeste cu Nova.

-Haide haide, mergeti amandoi langa baloane. Cine vrea sa il sparga?

Ma uit la Nova. Ochii lui sunt atintiti spre mine si imi da boldul. Zambeste si ma ridic pe varfuri ca sa ajung la buzele lui. Chiar imi doream sa o fac eu. Jane il ia pe Matty in brate si ii explica pe intelesul lui ce urma sa se intample, iar micutul nostru baietel pare din cale afara de nerabdator sa afle daca va avea un fratior sau o surioara.

-Ai emotii, ii zic lui Nova in soapta.

-Pai normal ca am, de parca tu nu ai.

Rad amuzata. Mor de emotii.

-Daca nu vine fetita nici acum?

Isi da ochii peste cap si isi pune palmele pe burtica mea bombata.

-Babe, ti-am zis, nu conteaza. Fata sau baiat, e tot copilul meu. Ce, ti se pare ca pe Matty il iubesc mai putin decat l-as fi iubit daca era fata?

Imi asez mana pe pieptul lui deasupra inimii aceea capabile sa iubeasca atat de mult. Nici el nu stia ca e in stare sa simta asa ceva si uite ca e. Nu stiu sa explic dar cumva, am stiut ca e capabil inca de cand l-am cunoscut. Poate ca de aceea nu am renuntat niciodata la el cu toate ca mi-a dat motive de cateva ori. Dar m-am intors la el pentru ca ceva imi spunea ca nu trebuie sa ii dau drumul. Si bine am facut, uite-ne aici dupa trei ani, cu un copil minunat, inca unul pe drum, un camin, suntem o familie. Il iubesc si stiu ca ma iubeste.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum