Capitolul 39

16.7K 1.1K 104
                                    

Nova

Am iesit dimineata devreme din apartament si am incuiat in urma mea, ca sa nu ma sune iepurasul dupa sa-mi zica ca iar a visat paihopati la usa. Usa de la apartamentul vecin se deschide. Cei care stau acolo sunt destul de ok. E un cuplu tanar, tipul, Mike, e putin mai mare ca mine, dar prietena lui e de varsta iepurasului.

-Neata, ii zic ca sa nu par un needucat arogant desi probabil ca sunt unul.

Tipul aproba.

-Ati patit ceva aseară? Am auzit nişte batai in usa.

Mi-a picat fata.

-Serios? Ai vazut cine era?

El îşi ridica o spranceana.

-Nu, nu ati raspuns voi? Au incetat la un moment dat.

-Nu eram acasa noi.

Am mintit eu ca sa nu para si mai dubios.

Deci iepurasul nu a visat. Chiar a fost cineva. Si daca ea are dreptate cand zice ca arata ca un psihopat si ştia si cum o cheama si ca e singura, inseamna ca ne supraveghea. A vazut cand am plecat eu. Dar cum dracului a intrat in bloc? Mai important, cine dracului e?

***

La munca mi-a stat mintea doar la ce am aflat azi dimineata. Poate ca e ceva pe camerele de supraveghere de la bloc. O sa vorbesc cu administratorul. Am ajuns in fata blocului seara. Din instinct m-am uitat puţin prin jur. Totul parea in regula. Am folosit cheia de la interfon si am intrat. Liftul mergea acum. Am ajuns la apartament si am descuiat apoi am intrat. Ce sa vezi surpriza.

-Ai venit, imi zice iepurasul venind spre mine din living.

M-am descaltat si am intrat aruncand cheile pe masuta.

-Buna seara, imi spune femeie ce sta asezata pe canapea.

-Buna seara, ii raspund.

-Te superi daca sta mama doua trei zile pe la noi?

Ma uit la iepuras intreband-o din priviri care e baiul. In fine, o lamurim mai târziu.

-Nu ma supar.

Chiar deloc. Asa nu ramane ea singura. Imi place cand lucreaza universul pentru mine. In ultimii douazeci si unu de ani a fost absent atunci cand aveam nevoie de ajutor.

Ma asez dupa ce imi dau geaca jos. Femeia se uita la mine fara sa schiteze nimic. Acum vad cu cine seamana miniona mea, care vine din bucatarie cu o farfurie. Uh, fursecuri. Le lasa pe masuta si se aseaza langa mine. Hm...interesanta alegere. In loc sa se aseze langa mama ei,de care stiu sigur ca ii era dor, se aseaza langa mine. De fapt, despre ce vorbesc aici, oricum m-a ales pe mine mai presus de toti.  Ma intind si iau un fursec. N-am sa mint, imi place cum gateste. Dar, exista si o parte negativa, trebuie sa ma intorc la sala, alfel devin o bila rotundă in cateva luni.

-A venit pătuţul.

Asta imi atrage atentia.

-Da? Unde e?

-I-am pus pe domnii care l-au adus aa il puna in camera. Mi-au lasat numar de telefon in caz ca avem nevoie aa ni-l monteze firma.

Ma stramb.

-Pe dracu, dar ce eu nu stiu sa strang niste suruburi?!

Ea rade si mama ei zambeste puţin amuzata.

-Eu doar ti-am zis, Nova.

Pleoscaie si flutur din mana apoi ma ridic.

-Ma duc sa fac un dus.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum