Capitolul 49

14.1K 829 151
                                    


Este deja a treia zi in care tata sta la noi. Nova inca nu il suporta, dar nici nu il mai baga in seama. E ca si cum nici nu ar fi aici. Matty e super bucuros de extra atentia pe care o primeste, evident. Iar eu...eu sunt bucuroasa ca tata nu mai e suparat pe mine, ca Nova s-a obisnuit cu el si ca Matty il are aproape pe bunicul lui. 

Termin de aranjat prin bucatarie. Matty e in living se joaca cu tata si Nova...nu stiu ce face Nova, e pe undeva pe aici. 

-Babe..

Chiar mai aproape decat credeam. Mainile lui imi inconjoara talia si ii simt buzele linindu-se de gatul meu. Ma intorc spre el si ii inconjor gatul cu bratele mele. E imbracat si aranjat.

-Pleci undeva?

Aproba si ma saruta scurt.

-Plecam.

Imi inalt sprancenele surprinsa. Are o mina misterioasa, pune el ceva la cale, il cunosc destul de bine ca sa imi dau seama de asta.

-Cine, noi?

-Da, noi doi.

"Noi doi"? Cred ca nu aud bine? De fapt nici nu imi amintesc cand am iesit noi doi fara Matty. Si el sa il lase pe Matty acasa? Pe asta n-am mai vazut-o niciodata pana acum. Ce o fi cu el? Nu zic ca nu imi place ideea, de mult nu am mai fost doar noi doi, dar mi se pare ciudat.

-Cum asa? Cu ce ocazie?

Zambeste stramb cu o nota de amuzament. Nu inteleg ce gaseste hazliu in intrebarea mea.

-Ok, chiar trebuie sa te scot mai des din rutina asta, nu vreau sa innebunesti, zice si rade. Hai, mergi si schimba-te.

Clipesc desc neintelegand ce vrea sa zica.

-Si Matty?

-Am chemat-o pe mama ta sa stea cu el cat lipsim.

O idee interesanta. Mama si tata s-au vazut de cateva ori, dar doar s-au salutat si atat. Acum o sa ramana amandoi singuri cu Matty. Poate ca o sa vorbeasca in sfarsit despre problemele lor. Accept bucuroasa invitatia brunetului si merg sa ma schimb. Stiu ca pare ciudat, dar sunt foarte entuziasmata. Nu stiu daca noi doi am avut o intalnire in adevaratul sens al cuvantului. Abia astept. Fiind vara aleg sa imbrac o rochita draguta si foarte comfortabila. Aleg si niste sandale simple. Imi pieptan parul si aplic doar putin ruj si mascara ca si machiaj. Oricum lui nu ii place sub nicio forma sa ma machiez mai mult zice ca nu vrea sa arat si eu ca o maimuta impaiata.

Ies din dormitor cand termin. Erau toti in living. Mama ajunsese de asemenea. Ma apropi si il iau pe Matty in brate care rade bucuros la noua jucarie pe care i-o adusese mama. Il pupacesc bine de cateva ori ca sa imi alin in avans dorul de el.

-Sa fi cumintel si sa ii asculti pe bunica si bunicul, bine iubirea mea?

Se uita la mine cu fata lui de ingeras. Eh, o fi avand el aspectul unui ingeras, dar nu e unul. Nova il lasa mereu sa faca ce vrea si e foarte nazdrvan, dar bine ca mama stie asta si e cu ochii pe el. Il las inapoi la jucariile lui. Nova se apleaca si il pupa usor pe frunte apoi se ridica si el.

-Mergem?

-Da. Pa pa. Matty, pa pa.

Baietelul meu frumos isi ridica capul de la jucarii si ne face cu mana. Atat de dragalas.

Cand urca in masina ma uita la Nova curioasa si il intreb:

-Si unde mergem?

Ranjeste.

-Nu iti spun.

-Bine, bine, imi dau ochii peste cap. Cum de ti-a venit ideea asta?

Salta din umeri. 

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum