Capitolul 31

16.7K 1K 291
                                    

A trecut o saptamana de cand i-am marturisit sentimentele mele. Si nu s-a schimbat mare lucru. De fapt parca nici nu as fi spus-o. El e la fel. Se comporta la fel. E vineri astazi. Din nou inceput de weekend. Stau la mine in camera si invat pentru ca mai sunt trei saptamani pana la examene. Chase si Hanna sunt plecati pentru toata saptamana urmatoare incepand de acum. Citesc linistita din cursuri cand aud o usa trântindu-se zgomotos. Ce naiba? Ma ridic si ies din camera. Merg si o deschid incet pe a lui Nova. Stiu sigur ca usa lui a fost cea trantita. Imi vâr capul prin crapatura. Sta in fata ferestrei cu mainile in solduri si capul lasat pe spate. Incearca sa se calmeze. Are obiceiul asta. Intru si inchid usa incet.

-Ce s-a întâmplat?

Isi trece palma peste fata si ofteaza.

-Nimic, vezi-ti de treaba ta.

Am observat ca tinea in mana o hartie. M-am apropiat si mi-am pus palma pe umarul lui.

-Ti-am zis sa... Las-o balta.

-Nu stiu ce te-a enervat in halul asta, dar daca vrei poti sa imi povestesti.

Isi suceste puţin gatul intr-o parte cat ca se uite la mine apoi revine inapoi la privitul pe geam insa mana lui strange hartia aia in mana.

-Ce e asta? il intreb.

Intind mana dar el se fereste si o mototoleşte apoi o baga in buzunar.

-Nu e treaba ta.

Se îndreaptă spre usa.

-Unde mergi?

-Am treaba.

-Unde?

Il calc pe coada. Stiu sigur.

-Treaba mea.

Ma pun in fata lui si imi lipesc palmele de pieptul sau. 

-Spune-mi, te rog.

Ofteaza si isi sprijina bratele de usa.

-Am primit o oferta pentru o lupta. Acum da-te pana nu te dau eu. Si nu ma mai tot bate atat la cap. Esti mai rău ca un poliţist, pe bune.

-Vreau doar sa fii bine, ce nu intelegi prin asta. Si parca spuneai ca nu mai merg luptele. Asa din senin ai oferte de meciuri?

Palmele i se strang in pumni.

-Nu e treaba la, la dracu! Vezi-ti de treaba ta si lasa-ma odata in pace. Toata ziua buna ziua, "ce faci, unde esti, unde te duci", ba sunt la curve, ba miros a tigari, ba nu stiu cum, ba nu stiu ce. Pricepe odata ca nu o sa ma schimb, nici pentru tine nici pentru altcineva. Stiu sa imi port singur de grija, nu am nevoie de tine. Da-te din usa.

Nu sunt capabila sa mai spun nimic. Am inghetat efectiv. Ma dau si il las sa plece. Nu trec nici cinci minute ca usa de la intrare se tranteste rapid. Si acum ce fac? Simt ca imi explodeaza capul. Mai rău gatul imi ia foc. Suc mana deasupra pieptului si frec usor. E enervant. Ca un fel de mancarime. Ar trebui sa consult un doctor si sa imi dea ceva vitamine. Acum nu imi ramane decat sa-l astept. Sper sa se intoarca cu bine.

***

Deja incepe sa ma sperie. E miezul noptii si e plecat de aproape cinci ore. Nu raspunde nici la mesaje si nici la apeluri. Stau in sufragerie si ma plimb dintr-o parte in alta. Ma uit pe fereastra din cinci in cinci minute. Ma pregateam sa il sun pe Chase si sa imi spuna unde naiba are el meciurile astea, sigur trebuia sa stie. Dar apoi am auzit zgomotul unui motor de masina. M-am uitat pe fereastră. Era o maşină necunoscuta. Insa Nova a coborat din ea. Am asteptat sa intre. A descuiat si a intrat abandonând un rucsac pe podea la intrare. Si-a lasat geaca in dulap si a facut cativa pasi pana m-a observat. Avea doar o mica vanataie la buza.

NOVAUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum