*6. bölüm* (Aşk Özel)

11.8K 1.1K 119
                                    

Bismihu ..
Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla .
Önce söz vardı , hayat sonradan geldi .
Önce çile vardı , ihsan arkadan geldi .
Önce iştiyak , arkadan sabır geldi .
Sözün yaradılışı ,
Züleyha'nın yaradılışından evveldi ..
Adem , ki ona bütün isimler öğretildi .
Yusuf'un kaderi , Züleyha'ya tecelli .
Züleyha'nın kaderi , Yusuf'a tecelli .
Kuyu ..
Zindan ..
Kuyu ..
Zindan ..
Önce çile , arkadan ihsan .

               Züleyha vazgeçti  mi maşukundan ?..

☘️~Nar-ı Aşk ..☘️

Hümeyra'nın eli Emir'in eline doğru kaydı . Kıymeti çok çok yüksek bir mücevhere değer gibi nazikçe değdi elleri eline . Soğuyan avuçları hissettiği sıcak ten ile ısındı.

-Huzur sende ... Sen ise bendesin Emir ... İçimdesin ... Kalbimde ...'


Eline değen sıcacık teni hissetti bir an Emir . Gözlerini kapattı ve kalbine düşen sızıyı hissetti . Vurulmuştu Hümeyra'ya ... Bu apaçık belliydi . Lakin böyle sevmek ona göre değildi . Emir rüyalarındaki saliha eşini bekler iken , karşısına çıkan bu deniz gözlü kıza aşık olmamalıydı . Olmamalıydı... Fakat gönül söz dinler miydi? Eline değen sıcak tenden kendine doğru akan bir nehir vardı sanki . Aşk dolu, sevgi dolu ... Ama birden gökgürler gibi bir hadis yankılandı zihninde...

"Ümmetimin üstün olanları aşk belasına düşünce iffetini koruyanlardır ."

Ateş gibi yanan ellerini hızla çekti Hümeyra'dan . Ayağa kalktı ve denize doğru yürüdü . Kalbine alevler düştüğünü hissediyordu.

-Rabbim ...'dedi iki nefes arasında mırıldanarak.'Beni nefsimle bir saniye bile yanlız bırakma ...'

Genç kızın gözlerinden inci taneleri dökülürken , sevgisine karşılık bulamamak yakıyordu içini . Oysa ilk kez aşık olmuş , ilk kez böylesine güvenmişti. Ömründe ilk kez huzur bulmuştu birinde . Banktan ayağa kalkıp kıyıda durmuş genç adamın yanına gitti.

-Susma Emir .. '    dedi acı dolu bir sesle. Susma . İstemiyorum seni de. Sevmiyorum  de . Ama böyle susma...'

Emir gözlerini bir saniye bile ayıramıyordu denizden . Denize bakıyordu evet , ama baktığı yerde denizden gözleri gördüğü aşikardı . Ne dese, ne söylese anlatamayacaktı meramını bu kıza. Oysa ki o rüyalarındaki kızı bekliyordu. Ona nikahlanan, sağ elinde parıltı taşıyan kızı...

-Bir sevgilin var değil mi ?'

Hümeyra'nın sözünün üzerine şaşkınca ona döndü . Ah o gözleri ıslatan inciden taneler ... Emir'in yüreğine kor olup damlıyordu sanki .. Seviyorum , dedi içinden ... Seni seviyorum ama olmaz ... Biz olmayız Hümeyra ... İçi yansa da diline dökülmez oldu kelamlar. Tek bir cümle kurabildi kalbindeki sancıyla.

-Benim sevgilim Rabbim .. '

Gözlerini tekrar denizle buluşturdu . Onunda gözleri söz dinlemez olmuş , usul usul yanaklarını ıslatıyordu minik damlalar . Ağlıyordu, çünkü üzüyordu bu aşk denen illet. Şurada tanıyalı ne kadar olduysa da zehirli bir sarmaşık gibi sarmıştı dört bir yanını. Hümeyra ona doğru bir adım yaklaştı.

-Yüzüme bakmıyorsun . Bana dokunmuyorsun . Bu kadar mı uzaksın bana ?'

Bilmiyorsun , dedi Emir içinden . Yüzüne dalıp gitmek istediğimi bilmiyorsun . O sıcak tenine dokunmak istediğimi bilmiyorsun .. Ama yapamam .. Uzak değil , haramsın bana ... Dönmedi kıza yüzünü. Çünkü biliyordu dönerse yine engel olamayıp bakacaktı o deniz gözlere. Ve kıyamayacaktı üzmeye...

-Eğer bakarsam, dokunursam sevgilim darılır bana...'

Gözyaşlarına inat gülümsedi Hümeyra . Genç imamın sözleri onu reddetmekten uzaktı. Aralarında başka biri vardı evet . Lakin bu fani biri değildi . Emir'in ondan uzak durmasının sebebi Rabbin'in emirleriydi . Yüzündeki ıslaklığı bir nebze olsun kurulayıp derin bir nefes aldı genç kız.

-Seni bulamıyorum Emir .. ' dedi bakışları aşkla sevdiğinin üzerinde gezerken.'Sana geldim ama seni bulamıyorum .. '

Denizden gözler yerine denize bakmaya devam ediyordu Emir . Yüreğinin sızısı daha bir hissettiriyordu kendini . Bu sızı Hümeyra'ydı, artık anlamıştı . Ne tatlı bir sızı , ne güzel bir acıydı  bu . Yüreğinin zarif acısı ... İstemsiz bir tebessüm yayıldı dudaklarına.

-Önce O'nu bul Hümeyra .. Önce O'nda kendini bul .. Ben zaten sendeyim ...'

Neydi bu ? Bir aşk itirafı mı ? Sevinmeli miydi Hümeyra , yoksa aralarındaki görünmez uzaklığa üzülmeli miydi ? Bakışları anlamaz halde genç imamda dolanırken zorlukla yutkundu.

-Ya geç kalırsam ? Ya geldiğimde seni bulamazsam Emir ?..'dedi endişe dolu sesiyle. Emir dönüp kızın yüzüne anlık bir bakış bıraktı. Yanaklarında kalan inci taneler içine alev misali çöküvermişti. Cebinden çıkarttığı beyaz mendilini Hümeyra'ya uzattı . Çünkü gözlerinden akan yaşlar , coşkun bir nehir gibi sırılsıklam etmişti yüzünü . Genç kız uzatılan mendili alıp usulca dokundurdu yanaklarındaki ıslaklığa . Genç imam içine dolan garip bir huzurla tebessüm etti.

-Ben beklerim ..'dedi  tok çıkan sesiyle.'Sen gelene dek beklerim Hümeyra ..'

🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️🌹❤️









Evvelden beri kesit gibi tadımlık bir bölümdü bu 😍

Eh ne diyelim?

Tüm sevenlere gelsin o vakit 🎈✨

Sizi seviyorum ❤️
Bursalı Gelin 👑

Göklerdeki Nikah (Tamamlandı) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin