*8. bölüm*

11.8K 1.1K 118
                                    

"Bir kadını ağlatırken çok dikkat edin . Çünkü Allah gözyaşlarını görür ve sayar .
Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı . Ayaklarından yaratılmadı , ezilir diye ..
Başından yaratılmadı , üstün olmasın diye ..
Ama göğsünden yaratıldı , eşit olsun diye ..
Kolun biraz altında yaratıldı , korunsun diye ..
Kalp hizasında yaratıldı , sevilsin diye ..."








☘️~Zümrüdü Anka..☘️









"-Evlen benimle Hümeyra !"

Hümeyra yüksek sesle kesilen lafına devam edemedi . Gözleri Emir'in gözlerine tutunurken , o ne diyeceğini ne hissedeceğini şaşırmıştı adeta . Ancak dilinin bağı çözülen genç imamın durmaya niyeti yoktu. Üç günlük dünyada sevdiği bir canı daha yitiremezdi. Sevdası için çabalayacaktı.

-Seni seviyorum Hümeyra...'dedi Emir fısıldar gibi . 'Çok seviyorum .. Tüm bu saçmalamalarım , ani çıkışlarım bu yüzden işte . Seni kırmak , canını acıtmak istemedim .. Ben sadece kıskandım ..'

Hümeyra şaşkınlıktan küçük dilini yutacaktı nerdeyse . Bir saat öncesine kadar sıradan olan günü bir anda ne hale gelmişti . Emir onu seviyordu ... Bundan daha güzel ne olabilirdi ki ? Sevinmek, sevinçten boynuna sarılmak isterdi sevdiği adamın. Ama yapamazdı.

-Emir ben ...'dedi şaşkınlık içinde mırıldanarak . Emir yere indirdi gözlerini ve elini havaya kaldırıp susturdu genç kızı. Bu konuşmayı çok geçirmişti aklından. Ama bir türlü dile dökememişti. İşte şimdi azgın nehirler misali çağlıyordu hisleri kelâma.

-Lütfen ...'dedi gözkapaklarını kapatıp başını sallarken.'Müsaade et ben konuşayım . İnan bunları söylemek için kendimi çok zorladım ama söyleyemedim . Şimdi söylüyorum işte . '

Sustu ve derin bir nefes aldı . Hümeyra'nın gözleri Emir'in yüzünü ezberlemeye devam ederken , Emir'in gözleri yine yere dönüktü . Zorluyordu zihnini. Kelimelerini en nazenin olanlardan seçmeye çabalıyordu. Çünkü kanadı kırık yaralı bir kuş vardı karşında. İncitmek kolaydı. Zor olandı koruyup sevmek... Titreyen ellerini önünde birleştirdi.

-Arapların bir sözü vardır . Evvel refik , bade'l tarık derler . Yani önce yoldaş , sonra yol . Benim yolum ezelden beri belliydi aslında . Ama bir türlü istediğim gibi yürüyemedim . Eksiklerim var diye düşündüm , uğraştım durdum . Kaf dağının arkasına uçmak istedim belki .. Ama en büyük eksiğimin Zümrüdü anka olduğunu göremedim ..'

Bir nefes arası verdi Emir . Ufacık bir nefes arası verdi ve devam etti kelamına .

-Benim eksik olan yoldaşım , Zümrüdü ankam sensin Hümeyra . Diyeceğim o ki , sen gel benim yoldaşım ol bu ömür yolunu birlikte adımlayalım . Sen gel benim Zümrüdü ankam ol el ele verip Kaf dağının ardına uçalım . Gel ki imanım tamamlansın Hümeyra .. 'gözlerini denizden gözlere dikti Emir . Ve tek nefeste söyleyiverdi içinde tuttuğu şeyi ..

-Hem dünyalık hem ahiretlik yoldaşım olur musun Hümeyra ? Benimle evlenirmisin ?..'


Endişeli adımlarla bir o yana bir bu yana gezinip duruyordu Halide hanım . Bir anda ikisi birden nereye kaybolmuştu bu çocukların ? Üstelik misafirde varken. Aklına türlü kötü şey geliyor ama Rabbine sığınıp ihtimal vermiyordu. Ah onlar! Sağ salim eve gelsinler de çekilecek kulakları vardı. Derken aşağıdan duyduğu kapı sesiyle irkildi yerinde. Başını merdivenlere doğru uzatıp seslendi.

-Emiiir ?' Çok geçmeden yanıt geldi tanıdık bir sesten .

-Biziz anacığım.'

Emir ve Hümeyra yavaş yavaş merdivenleri çıktılar . Halide hanım merdivenin hemen başında elleri belinde duruyordu . İşte şimdi soracaktı hesabı. Bir anda kaybolup anneyi merakta bırakmanın hesabını verecekti ikisi de. Bir haber etmek çok mu zordu canım!

Göklerdeki Nikah (Tamamlandı) Where stories live. Discover now