*12. bölüm*

9.2K 913 141
                                    

Üç nasip: Kuyu. Zindan. Züleyha.
Üç sınanma: Kuyu. Zindan. Züleyha.
Üç derinlik üç karanlık: Kuyu. Zindan. Züleyha.
Aşılırsa, üç aydınlık: Kuyu. Zindan. Züleyha.



🍃~Batan Gün'eş ..🍃






Ardı arkası kesilmeyen zil sesiyle başladığı cümleyi tamamlayadı Emir . Herkes şaşkınca birbirine bakarken Halide hanım fırladı yerinden. Kimseyi bekledikleri de yoktu aslında . Bu özel anın bölünmesi de hoş olmamıştı.

-Hayrolsun kim bu alacaklı gibi .'dedi söylene söylene merdivenlerden inerken.  Bu gelen eğer gereksiz bir kimse ise söyleyecek iki çift lafı vardı. Derken yavaşça açtı eski evin ahşap kapısını. Ve görüş açısına giren mavi üniformalar ile donup kaldı. Karşısında gözü yaşlı bir kadın , sinirli bir adam , gözleri felfecir okuyan bir genç ve birkaç tane polis vardı .

-Su Çelikel burdamı ?'

Şaşkınlığını bir kenara bırakarak yutkundu Halide hanım. Onların polislik ne işi olurdu ki? İçinden bir besmele çekip polise döndü .

-Su mu dediniz ? Ben Su diye birini tanımıyorum . 'dedi düşünceli bir tavırla. Polis tam birşey söylemek için ağzını açmışken omuzuna konan el tarafından susturuldu . Bu elin sahibi Bilal Çelikel'den başkası değildi .

-Müsadenizle memur bey .'dedi Bilal bey ve dönüp Halide hanıma baktı . 'Su Hümeyra Çelikel . Yani kızım . '

Halide hanımın gözleri şaşkınlıkla açılırken istemsizce kenarda ağlayan kadına çevirdi bakışlarını . Yüzündeki tonla makyajı sanki ağlamasına inat olduğu gibi duruyordu yüzünde . Ve sanki tanıyordu bu simayı .

-Hümeyra ..'dedi ve durdu . 'Hümeyra sizin kızınız mı ?'

Daha fazla dayamadı kenardaki kadın . Kendini canhıraş bir biçimde Halide hanımın üzerine doğru bırakarak haykırdı .

-Yeter artık ! Onun adı Su ! Ne yaptınız kızıma ? Gerçi sizin gibilerden herşey beklenir herşey !'

Bilal bey ve genç adamın kollarından tutmasıyla durdu kadın . Gözleri nefret saçıyordu . Samimiyetsiz gözyaşları yüzünde öylesine eğreti duruyordu ki . Halide hanım yaşadığı şokla donup kalmıştı adeta . Başına giren sancılar tansiyonunun yükseldiğine işaretti .

-Hanımefendi . Lütfen .'dedi polis memuru sabırsızca . 'Lütfen Su Çelikel'i çağırabilirmisiniz ?'

Halide hanım eli kapı kolunda kalakaldı . Ne yapmalıydı şimdi ? Yukarı çıkıp nikahı kıyılmak üzere olan gelinini kolundan tutup bu insanlara teslim etmeliydi .. Yapmak istiyor muydu ? Kesinlikle hayır .. Düşündü . Başından beri , daha doğrusu Hümeyra bu eve geldiğinden beri geçen zaman dilimini düşündü . Hiç ailesinden ayrılan bir kız gibi değildi ruh hali . Sanki hafiflemiş gibiydi . Ferahlamış gibi ..

-Kim gelmiş anacığım ?'

Annesinin uzun süre gelmemesi üzerine merakla aşağı inmişti Emir . Halide hanımdan cevap vermeyince yanına geldi . Polisleri görünce şaşırmıştı .

-Buyrun ?'dedi tek kaşını havaya kaldırarak . Polis Emir'e döndü .

-Beyfendi Su Çelikel burda mı ? Derhal kendisini çağırmanızı istiyoruz .'

Kaşları çatıldı Emir'in . Hümeyra'nın ilk isminin Su olduğunu hastaneden biliyordu . Ama bu polislerin yanındaki insanlarda neyin nesiydi ? Dönüp annesine baktı . Kadıncağız kenarda kirece dönmüş suratıyla duruyordu . Kafasını onaylar gibi sallayıp içeri doğru seslendi .

Göklerdeki Nikah (Tamamlandı) Where stories live. Discover now