~11~ Totuus valkenee

45 2 0
                                    

Heräsin unisena siihen, että joku yritti soittaa minulle. Kurkotin kännykkääni ja otin sen käteeni. Soittaja oli Connor, mitä se vielä haluaa.

Vastasin puhelimeen vastahakoisesti: "Hi.", sanoin tylsistyneenä, en halunnut jutella hänen kanssaan."Did you get my message?", Connor kysyi sillä äänensävyllä, että olisi valvonut jo ainakin tunnin. "Yes.", sanoin kysyvästi. "Good. Do you want to see today?", hän kysyi. Minua raivostutti, en todellakaan. "I don't have time to.", vastasin nopeasti. "Why?" Tiesin, että hän kysyisi juuri tuota, mutta tiesin mitä vastata. "I go to the hairdresser.", vastasin ja toivoin että hän ei kuullut äänestäni pientä ylimielisyyttä. "Oh no.", hän sanoi ja varmasti ajatteli, että se oli hätävale, mutta ei ollut, aioin varata ajan tänään. "Bye bye.", sanoin. "See you later.", hän sanoi. Lopetin puhelun.

Hän selvästikin aikoo pitää meidät väleissä, tai sitten vain todistella, että hän on hyvä ystävä, vaikkei ollutkaan luottamukseni arvoinen.

Etsin netistä sopivan kampaajan ja näppäilin numeron kännykkääni. Aloin soittaa numeroon. Hetken päästä puhelimeen vastasi aika vanhan kuuloinen nainen: "Marilyn Higgs, hi. How can I help you?" "Hi, is this "Golden Hair" hairdresser?, kysyin varmistukseksi. "Yes." "I would like to make an appointment.", sanoin. "Name?" "Clara Flygare." "Today?", hän kysyi. "Yes." "Six o'clock?", hän kysyi aikaa. "Yes.", vastasin, aika oli juuri sopiva. "See you then, bye.", hän sanoi hyvin ystävällisesti. "See you.", vastasin. Suljin puhelun.

Laitoin päälleni mustan napapaidan ja mustat reikäiset farkut.

Pesin hampaat, harjasin hiukset, jotka kiharsin laineille. Katsoin itseäni peilistä ja laitoin vielä punaisen ruusuhiuskoristeen.

Aamupalaksi otin mansikka-mustikkarahkaa ja söin sen parvekkeella. Ulkona oli todella kuuma.

Kävelin sisään, nappasin tavarani, kävelin bussipysäkille ja kuljin bussilla lentokentälle.

Kävelin ihmisvilinässä Nathanin huoneeseen. Nathan ei ollut siellä. Otin paperini esiin ja aloin lukea. Luin muutaman tunnin täysin keskittyneenä, kunnes halusin pitää tauon. Tämän päivän papereissa luki eri säissä lentämisestä. Aikoiko Nathan opettaa minut salaa lentäjäksi?

Kävelin huoneesta ulos ja lähdin etsimään ruokapaikkaa. Menin ensiksi Fresh Drinks: ille.

"Hi.", Melissa sanoi ehkä hieman alakuloisena. Hän oli varmasti vieläkin pettynyt Aliceen. "Hi?", sanoin kysyvästi. "Alice and... Connor hates me.", Melissa sanoi surullisesti. "Oh no.", sanoin myötätuntoisena, vaikka tiesinkin jo aiemmin totuuden. "Also Michelle, Michael and Lucas evade me.", hän jatkoi hiljaa. "Have you done something?", kysyin huolestuneena ja toivoin todella, että hän vastaisi. Sillä hetkellä en edes muistanut Connorin varoituksia. "I....I was dating with... with Alice's boyfriend... Alice was angry at me... I left the boy, because I did't want to lose Alice. I thought that Alice forgave me, but no... I just got a bad reputation. I hope they will not abandon also you... Alice has certainly distorted things to others, please don't believe him.", Melissa sanoi itkua pidätellen. Halasin häntä ja sanoin: "Of course not." "Thank you.", hän kuiskasi. "Thank you, when you told me.", sanoin. Päästin Melissasta irti.

Ostin itselleni mustikkasmoothien ja kävin ostamassa vielä jostain pikku ruokapaikasta lihamureketta ja muusia. Söin ruokani ja kävelin ajatellen takaisin töihin. Ajattelin miksi Connor oli sanonut etten saisi kysyä Melissalta. Miksi hän huijasi, että muut eivät tiedä? Miksi hän huijasi, että Melissa ei kerro. Liittyykö Alexander tähän mitenkään? Halusin vastauksia Alexanderilta ja Connorilta.

Luin muutaman tunnin lentokoneen ohjausnappuloista ja lähdin kotiin kello viisi. Käytin taas tavallisesti bussia.

Avasin oveni, kävelin sisään ja työnsin oven kiinni.

Nukuin pienet päiväunet, söin ja valmistauduin. Kävelin ulos ja lähdin etsimää Golden Hair: ia, löysin sen aika nopeasti. Kävelin kampaamoon ja suoraan kassalle.

"Hey, I am Clara Flygare.", sanoin epävarmana. "Oh, hey Clara. I am Marilyn Higgs. Come here.", hän sanoi ja johdatti minut yhdelle kampaamon tuoleista. Hän oli selvästi odottanut minua. Istuin tuolille. "What a hairstyle you would like?", hän kysyi kohteliaasti. "Shorter hair.", vastasin. Hiukseni olivat olkapäistä varmaan 15 cm pidemmät, mutta leikkauksen jälkeen vain 5 cm olkapäistä pidemmät. "Thank you very much.", kiitin. "You're welcome.", Marilyn sanoi hymyillen. Maksoin vielä hiustenleikkuuhinnan ja hiustenhoitoaineen, jota Marilyn suositteli.

Kävelin ulos kampaamosta ja melkein törmäsin johonkin. Nostin katseeni ylös ja näin Connorin tummat silmät. Sydämeni hypähti kurkkuun. "Oh, sorry Clara. You came from hairdresser?" "Yes.", sanoin tervehtimättä ja hyvin vaivaantuneena. "Can you be now?", Connor kysyi toiveikkaana. "No of course.", sanoin nopeasti ja lähdin melkein juosten pois.

Saavuin talolleni. Alexander tuli sisään samalla oven avauksella. "Hey.", Alexander tervehti nopeasti ja kiihdytti vauhtia. "Wait Alexander!", huusin hänen peräänsä ja hän pysähtyi. Juoksin hänet rappusista kiinni. "What?", hän kysyi. "Can you be with me now?", kysyin. "Yes, why?", hän kysyi. "You will hear later." Kävelimme minun asunnolleni.

Menin olohuoneeseen ja Alexander seurasi perästä. Istahdimme molemmat sohvalleni ja aloitin. "Did you know that Alice and Connor hate Melissa?", kysyin Alexanderilta katsoen häntä suoraan silmiin. "What? How so?" , Alexander kysyi hämillään. "Are you seriously?", kysyin, en halunnut, että hänkin valehtelisi minulle. "Yes, of course.", hän sanoi hieman loukkaantuneena, mutta kyllä minä uskon häntä. Melissakaan ei maininnut Alexanderia. "Okey.", huokaisin. "What has happened?", Alexander kysyi.

Kerroin hänelle kaiken, mitä Melissa kertoi minulle: Connor ja Alice vihaa Melissaa ja muut välttelee. Alexander oli järkyttynyt.

"Oh no, I hate Connor. He didn't believe me. I am disappointed.", Alexander sanoi. "You have warned him?", kysyin. "Yes.", hän huokaisi. Alexander oli siis luullut, että Connor ja Alice olisivat jo unohtaneet, että Melissa vei Alicelta poikaystävän, mutta ei. Ja nyt Alice on valmis luopumaan Melissan kanssa ystävyydestä ja yrittää pitää minut silti hänen puolellaan. Ei tule onnistumaan. Alice on ärsyttävä. Kaikki varmaan vihasivat sitä Amy Floresiakin, hän oli kyllä nätti tyttö. "Forget it already.", Alexander huokaisi hiljaa ja mietti samalla jotain, mutta en kysynyt mitä.

"Do you want coffee?", kysyin. "Yes, please.", Alexander vastasi. Menin keittämään kahvia. Keitin kaksi kupillista ja kaadoin ne mukeihin. Otin kaapista suklaata, jotka laitoin pieneen lasikippoon keskelle pöytää. Kun kaikki oli valmista, sanoin: "Come to eat!" Alexander käveli pöydän ääreen ja istui alas minua vastapäätä.

Joimme kahvia, söimme suklaata ja juttelimme, kuinka tyhmä Alice on. Hänellä oli poikaystävä, joka ei tykännyt hänestä tarpeeksi, hän tykkäsi enemmän Melissasta. Poika vietiin Alicelta ja Alice suuttui. Melissa jätti pojan Alicen takia, mutta Alice ei antanut anteeksi, joten Melissa jätti pojan ihan turhaan. "And now also others don't like Melissa,... idiots", Alexander sanoi. Katsoin Alexanderia toivottomana. "We have to do something. I will speak with Connor." "You are right." "He has to listen.", Alexander sanoi ja otti mukinsa käteen ja vei sen tiskialtaaseen, minä tein samoin. "But, I'll go now. Good night.", Alexander sanoi. "Good night.", vastasin. Hän keräsi kamansa ja lähti pois.

Minä söin omenan ja rahkaa. Mietin sitä, että olin itse vapaaehtoisesti kutsunut Alexanderin kylään, vaikkei se ollutkaan se juttu.

Tein vielä iltatoimet ja kirjoitin päiväkirjaan. Vaihdoin vaatteeni yömekkoon ja kömmin sänkyyni. Laitoin silmät kiinni ja aloin nukkumaan.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saako Alexander puhuttua Connorin puolelleen?

1079 words

TheQueenOfAustralia

Tuhansien tähtien maaWhere stories live. Discover now