~17~ Itsenäistä

29 1 0
                                    

Keskiviikko. Heräsin aamu kahdeksalta. Minulla oli hyvin outo olo. Olin nähnyt unta, missä olin maailmassa ihan yksin, kukaan ei tuntenut minua, enkä minä ketään. En tiennyt sukulaisistani, enkä ystävistäni. Olin vain minä ja kaikki muut. Minun oli herättyäni pakko alkaa muistella tuntemiani ihmisiä: Melissa, Alexander, Claudia, äiti, muut sukulaiset ja eräät, keitä en halunnut edes miettiä. Istuin hiljaa paikalla tuijottaen seinää, miettien kaikkia, jotka tunsin edes nimeltä: Nathan, Rosalie, joka luovutti avaimensa minulle, jack, kuumailmapallolentäjämme...

Nousin horroksestani ylös ja yritin jatkaa elämääni. Otin yömekon pois ja laitoin päälleni mustat tiukat farkut ja vaaleanharmaan neulepaidan.

Laitoin hiukseni kahdelle letille ja pesin hampaani. Söin vesimelonia ja puuroa. Laitoin kauniin harmaat kenkäni jalkaan ja lähdin ulos.

Kuljin bussilla lentoasemalle. Kävelin Nathanin huoneeseen hakien matkalla kahvin lähimmästä kahvilasta.

"Luckily you came. I'm going to Finland.", Nathan sanoi kiireellisesti. "I will come after three days back.", hän jatkoi. "Why?", kysyin, miksi hän halusi Suomeen. "Because, I am pilot.", hän naurahti. "Okey. I am from Finland.", kerroin. "Nice to hear.", Nathan sanoi. "Take care of my room and Chloe. Chloe is my airplane. I go now. Bye.", Nathan sanoi. "Of course. Byebye.", vastasin ja hän lähti. Ihanaa, voisin käydä katsomassa Chloea.

Opiskelin muutaman tunnin eri nimityksiä, jotka olivat hankalia ja raastivat hermojani. Minun oli vaikea keskittyä.

Otin avaimet mukaan ja kävelin huoneesta ulos. Kävelin käytävän päähän ja painelin koodin, 1621.

Avasin oven ja kävelin Chloen luo. Silitin sen siipeä ja kaivoin avaimet taskustani. Avasin avaimella oven.

Menin lentäjän paikalle istumaan ja mietin, kuinka ihanaa olisi osata lentää Chloella. Olin jo opetellut lentokoneen käynnistystä, joten halusin kokeilla sitä nyt käytännössä. Mietin huolella jokaisessa välissä ja olin ottanut varmistusta varten vielä yhden ohjepaperin mukaan. Jonkin ajan kuluttua sain, kuin sainkin Chloen käyntiin. Rullasin pari metriä eteen ja sitten taakse tarkalleen siihen, mistä olin lähtenytkin. Sammutin koneen, koska minua pelotti, jos jostain mielijohteesta haluisin lähteä pidemmälle. Tarkastin huolella, että kaikki oli niin kuin pitikin. Hyppäsin kyydistä pois ja lukitsin oven.

Otin Chloesta pari kuvaa ja lähdin takaisin opiskelemaan. Chloe antoi minulle niin paljon voimaa, että jaksoin opiskella taas kunnolla. Unohdin pitää ruokatauon ja vasta puoli kolmelta lähdin etsimään minulle ruokaa.

Ostin täytetyn patongin ja otin sen mukaani. Söin patonkini Nathanin huoneessa. Kun ruokaani oli vain vähän jäljellä, ovelta kuului koputus. Saanko mennä avaamaan? Nathan ei kertonut minulle tälläisistä tilanteista. Koputus kuului uudelleen. Jätin ruokani pöydälle ja riensin ovelle. Avasin oven ja sillä hetkellä toivoin kun olisin pitänyt sen vaan tiukasti kiinni.

"You here? Why? Where is Nathan?!", Alice luetteli kysymyksiä juuri minut nähtyään. "Nathan is soon in Finland.", vastasin. "How so?", Alice kysyi erittäin epileväisenä. "Hi is pilot.", vastasin, kuin pikkulapselle. "You lied last.", Alice sanoi syyttävänä ja tuijotti minua silmiin. "Maybe.", sanoin vilkaisten muualle. "What are you doing here?", Alice vaati selitystä. "I stydy.", vastasin, kun juttu olisi ollut päivänselvä. "What do you study? To live alone?", hän kysyi säälivästi. "I don't know... maybe pilot?, vastasin. "Really?", Alice kysyi, enkä voinut olla kuulematta kateellisuutta, joka hänen äänestään tihkui. "Yes, so you can go away.", vastasin ylimielisesti. Alice kääntyi pikaisesti ympäri, lähti pois ja paiskasi oven kiinni. Nathan olisi varmaan antanut hänelle potkut, jos olisi nähnyt.

Hyvä, että hän lähti. Söin patonkini loppuun ja jatkoin opiskelua. Luin papereita mielenkiinnonvallassa puoli kuuteen asti, jolloin päätin lopettaa.

Minulla oli suunnitelma. Otin kamani ja kävelin käytävän toiseen päähän. Painelin varovasti tutun koodin, 1621 ja avasin oven jo toista kertaa tänään. Astelin halliin ja näin kolme lentokonetta.

Lähdin ensin vasemmalle, jossa oli yksi niistä. Kone oli aika vanhan näköinen ja hieno.

Seuraavaksi kävelin Chloen ohi oikealle. Oikealla oli pieni lentokone, pienempi kuin Chloe. Se oli hyvin siron ja heiveröisen näköinen.

Kävelin takaisin Chloen luo, se oli näistä pienlentokoneista moderdein ja kaunein, jos niin voi sanoa. Ehkä hopeinen väri ja tummennetut ikkunat miellyttivät minua enemmän kuin tavalliset valkoiset lentokoneet, millaisia kaksi muuta konetta oli.

Kiersin Chloea ympäri ja avasin pieniä luukkuja. Tutkin tarkasti siipiä ja mietin miten ne toimivat. Halusin oppia Chloesta kaiken. Kirjoitin muistiinpanoja ja piirsin Chloesta kuvan.

Päätin lähteä ja kuljin tavallisinta reittiä, ensin pääkäytävälle, sieltä ulos ja bussilla alaovelleni. Hissillä ylös ja suoraan asuntooni.

Kotona olin 15 vaille 7. Huomasin heti, että halusin jotain uutta kotiini, halusin kasveja. Otin tarvittavat tavarani mukaan ja lähdin etsimään kukkakauppaa.

Kiertelin keskustaa ja löysin etsimäni. Kaupan nimi oli "Flower Shop". Avasin oven ja se kilkahti tuloni merkiksi.

"Hello.", ystävällisen näköinen nainen tervehti. "Hello.", vastasin. "Do you want help?", hän kysyi. "No thanks.", vastasin.

Kiersin kauppaa ympäri ja löysin ihania kasveja. Otin mukaani vihreitä kasveja, tummanpunaisia ja vaaleanpunaisia kukkia. Maksoin ostokset ja lähdin kävelemään kohti kotia.

Saavuin talooni ja kuljin hissillä ylös. Avasin oven, menin sisälle ja suljin oven.

Astelin sukkasilteni keittiöön kasvien kanssa. Asetin pöydälle vaaleanpunaisia kukkia. Parvekkeelle laitoin ruusunnäköiset tummanpunaiset kukat ja huoneeseeni ison vihreän kasvin, joka kuulemma elää pitkään ja hyvä niin.

Nyt oli kuitenkin jo joulukuu, joten kaivoin kaapistani joulukoristeita. Vaikka säät ei siltä näyttänyt, halusin että joulu on joulukuussa, eikä kesäkuussa. Asettelin valoja parvekkeelle, keittiöön ja huoneeseeni. Parvekkeelle tuli valoja täynnä oleva naru. Huoneeseeni ja keittiöön, pöydälle ja ikkunoiden viereen.

Tein ruoaksi taikinan väliin käärittyjä risotto seoksia. Päälle laitoin juustoa. Paistoin käärylät ja söin ne lämpimänä maidon kanssa.

Menin huoneeseeni, kirjotin päiväkirjaan ja vaihdoin vaatteeni yömekkoon. Kävin pesemässä hampaat ja harjaamassa hiukset, jonka jälkeen kävelin takaisin huoneeseeni. Suljin verhot ja aloin nukkumaan lämmin peitto päälläni.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mitä asiaa Alicella olisi ollut Nathanille?

874 words

TheQueenOfAustralia

Tuhansien tähtien maaWhere stories live. Discover now