1. Bölüm : Cinayet

604 148 233
                                    

İlk bölüm yayında...

Umarım beğenirsiniz, sizleri çok seviyorum. Oy ve yorumlarınızı eksik etmeyin.

<3 <3

"Her sorunun bir sebebi her sebebin de bir çözümü her zaman vardır."

Okulu seven var mıydı acaba? Tüm okul hayatını inek olarak bitiren ya da

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Okulu seven var mıydı acaba? Tüm okul hayatını inek olarak bitiren ya da... Merak ediyordum.

Edebiyat dersinin ortalarında kafam yavaş yavaş eğiliyordu. Kafamı sıraya koymamak için direniyordum çünkü haftaya yazılılar başlayacaktı. Bir de lisede son senem olduğu için hem dersi iyi dinlemem hem de çok çalışmam gerekiyordu. Lanet olası yazılılar üst üste geliyordu ve ben bu durumu hiç sevmiyordum. Ders aslında o kadar sıkıcı olmasada bir müddet sonra uykunu getiriyordu.

"Dayan Rüya. Bu son saat." dedi Derin. Derin benim en yakın arkadaşımdı. Can dostum, sırdaşımdı.

"Dayanmaya çalışıyorum. Zilin çalmasına kaç dakika var?" Elimle ağzımı kapatarak gayrı ihtiyari esnedim. Beni gören Derin'de esnedi bir kere. Sonra kolundaki saatine bakarak cevap verdi.

"On beş dakika var."

"Of!" diye iç çekerek hocayı dinlemeye devam ettim. Bir yandan da açık olan kitabımın üstüne not alıyordum.

Ben neden oluyor bilmiyorum ama hep gözlerim şiş ve uykusuz oluyorum. Bu sabahları daha çok oluyor. Doktora bile gittim, uyku hapı falan verdi ama işe yaramadı. Akşam oluyor ve uykum gelmiyor. Allah'ım bu nasıl bir iştir ya. Herkes uyumak için akşamı iple çeker ama ben doğuştan uykusuz oluyorum ve sabah uykusuzluğu çok çekiyorum. Hatta bazen hocalar beni uyandırıyorlar ve "Kızım lütfen bir daha ki sefere uykunu alıp gel ya!" diyerek sitem ediyorlar. Artık onlar bile bıktılar.

"Kaç dakika kaldı zile?" dedi yan taraftan Mete Derin'e. Derin resmen bizim sınıfın saatçisiydi. Bizim sınıfa hâlâ bir saat alınmamıştı ve sınıfta saati olan tek kişi de Derin'di. Kol saatine bakıp cevap verdi.

" Yedi." dedi sessiz bir şekilde. Mete'de kafasıyla onaylayıp önüne döndü ama ofladığını duymuştum. Sizin okulda da var mı bilmem ama bizde son dakikaya kadar ders işleyen bir edebiyat hocası var. Hemde çok agresif bir tip. Biz hocam bir dakika kaldı dememizi umursamayıp ders anlatmaya devam ediyor ve hatta dersle alakası olmayan şeyleri de umursamıyor ama hakkını yememek lazım. Çok iyi ders anlatıyor. Yazılılarda da söylemediği yerden hiç çıkmadı.

"Yorulduğunuzu görebiliyorum. Bu son ders olduğu için sanırım daha çok yoruldunuz." dedi Ahmet hoca. Seni alkışlamama gerek var mı? Ah! Çok yorgunum ve alkışlayamam.

Oh! Sonunda zil çaldı. Zil çalınca her zaman olduğu gibi çantalarımızı hazırlayıp çıkmaya başladık. Tam bende kapıdan çıkacaktım ki bir kız beni durdurdu.

Bulutlarda BuluşalımWhere stories live. Discover now