32. Bölüm : Yasa Dışı İlişkiler

54 13 0
                                    

Çağan Şengül - Papatya

"Biz bir yola baş koymuştuk. Bu yoldan artık dönemezdik çünkü yolu çoktan yarılamıştık."

Şok dalgası tüm bedenime yayılırken ne diyeceğimizi bilemiyorduk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Şok dalgası tüm bedenime yayılırken ne diyeceğimizi bilemiyorduk. Sadece Merve ve Merve'nin Sarp diye çağırdığı çocuğa öylece bakıyorduk. Ömer daha çok gözleriyle mermer, tuğla falan kırıyordu ama biz daha çok şaşırmıştık.

"Bu kim Mervoş?" dedim her zamanki samimi halimle.

"Özür dilerim kızlar ve beyler ama söyleyecektim size cidden. Bir anda geldi eve. Sizinle tanışmak istedi. Ben de mecbur getirdim buraya. Bu Sarp, yani sevgilim." Daha da şaşırırken öylece kalmıştık. Ömer elini yumruk yapmış burnundan solumaya çoktan başlamıştı.

Üzülmüştüm. Merve'nin mutlu olmasının beni mutlu etmesi gerekirken üzmüştü çünkü bir yanda da onu seven en yakın arkadaşım vardı ve o gözlerimizin içine baka baka acı çekecekti. Söyleyemeyecekti sevdiğini, biliyordum. Hem kim söyleyebilirdi ki sevdiğin kişinin sevgilisi varsa?

İşte bu yüzden geç kalmayın bazı şeylere.

"Vaayy... Söyleseydin iyiydi ama neyse. Hayırlı olsun kanka."

"Hayırlı olsun kanka." dediler Mete ve Derin aynı anda. Onlarda şoktu. Gözlerinden anlayabiliyordum. Hiçbirimiz böyle bir şey beklemiyorduk. Kim bekliyordu ki?

"Sarp'tı değil mi? Memnun oldum." diyebildim. Mete ise Sarp'a hiçbir şey demeden doğrudan Merve'ye bakarak söyleyeceklerini söyledi.

"Kanka bizim bir işimiz vardı. Biterse geliriz. Siz takılın." deyip Ömer'i de kolundan sürükleyip götürdü. Mete'den böyle bir şey yapmasını bekliyordum. En doğru hareketi yapmıştı. Onlara daha fazla acı çekerek bakmamalıydı.

"Tabi, gidin siz kanka." dedi Merve'de. Ah Merve, keşke bilseydin bu olanları belki Ömer'i seçerdin çünkü o kadar mesajlaşıyorlardı ve ben de sevgili olurlar sanmıştım. Yanlış anlamışım. Sonuçta nasıl mesajlaştıklarını bilmiyordum. Böyle bir şeyin olacağını kesin düşünmem saçmaydı.

"Eee... Bensiz ne yaptınız bakalım?"

"Fizikçi ile başımız dertte. Hiç girme o konulara yani."

"Derin'e mi laf söyledi yoksa yine?" Merve ile konuşmaya daldığımızda Sarp'ta arada konuşmalara dahil oluyordu ama aramızda ilk günü olduğundan olsa gerek pek konuşmuyordu. Esmer tenli ve siyah saçlıydı. Saçları dalgalı ve gözleri kahverengiydi.

Onlar konuşmaya devam ederken cebimden telefonu çıkarttım. Bir cevapsız çağrı vardı. Girip baktığımda Bulut olduğunu gördüm ve Derin'e işaret yapıp dışarı çıktım. Ne olmuştu acaba ya da bana ne diyecekti?

Hemen açtığında direk konuşmaya dalmıştı.

"Sikeyim ben böyle işi. Mete, bokunu çıkardı bu kız ya. Hala peşimi bırakmıyor, bana akıl ver."

Bulutlarda BuluşalımWhere stories live. Discover now