7. Bölüm : Keşke Ben de Aşık Olsam

174 79 140
                                    

"İnsanlar sever, aşık olur ve beraber olurlardı. Bu çok güzel bir duyguydu."

İki polis tam karşımızda bize bir anlam veremeye çalışarak bakıyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


İki polis tam karşımızda bize bir anlam veremeye çalışarak bakıyordu. Biz ise aşırı anlamsız ne olacağını, ne yapacağını kestiremeyen bir yüz ifadesiyle bakıyorduk. Birinin bize arkadan taktik vermesi gerekiyordu. Buna o kadar ihtiyacımız vardı ki şu an... Ve ihtiyacımız olan her şey zamanında yerinde olmazdı. Bunu çok önceden öğrenmiştik. Derin kolumu öylesine sıkıyordu ki çok acımaya başlamıştı kolum. Bense burdan bir an önce kurtulmak için aklıma ilk gelen şeyi söyledim. Saçma veya değil. Bunu şu an düşünecek bir vaktim olduğunu sanmıyordum.

"B-biz sanırım... Sanırım kimin sattığını biliyoruz." Ne! Ne dedim ben şimdi. Of! Ne olacaksa olsun diye girdim söze. Ama en kötüsü bize bir şey olmasından korkuyordum şimdi de. En başında olduğu gibi... Gizemli Adam'a güveniyordum. O yüzden buraya gelmiş bir çıkış yolu arıyordum. Amacım polislerin dikkatini başka yöne yoğunlaştırmaktı.

"Ne satması? Neyi?" dedi polislerden biri bilmiyormuş gibi. O kadar soğukkanlılardı ki onları öldürmek istedim.

"Uyuşturucuyu..." Derin bu dediğime korkarak bakıyordu. Ne yapacağımı anlamışa benzemiyordu.

"Şurda en önde oturan tedirgin iki kişiyi görüyor musunuz? İşte onlar satıyor... Bir kere bize de teklif etmişlerdi. Ama biz almadık. Gidin bir bakın derim..." diye devam ettim. Ve sonra polisin sözleri bizi hayal kırıklığına uğrattı.

"Peki siz yerinize geçin. Biz hallederiz. İlk iki kişi değil mi? Bahsettiğiniz kişiler yani..." Delirecektim. Burdan bir dakika bile ayrılmıyorlardı. Kafamı salladım evet anlamında ve umutsuzca yerime geçtim. Arkamdan da Derin geldi ve yanıma oturdu.

"Neler oluyor artık anlatacak mısın Rüya?" Yüzünde meraklı bir o kadar da sinirli bir ifade vardı. Ama bir açıklama yapmak zorundaydım artık.

"Gizemli Adam dedi. Hemen orayı terk edin gibi şeyler söyledi. Bilmiyorum, kahretsin! Kafayı yiyeceğim. Neler oluyor? Gerçekten bilmiyorum Derin." Sakin olamıyordum.

"Mesaj at o zaman ne duruyorsun? Bende neler oluyor merak ediyorum." deyince mesaj bölümüne girdim hemen. Bu arada müdürse konuşmaya devam ediyordu.

"Sakın hiç kimse bir yere ayrılmaya kalkmasın. Bizimde, polis memurlarının da işini zorlaştırmayın." dedi sert sesiyle salonu inleten müdür. Çok ama çok sinirli gözüküyordu. Okulunda böyle bir şey yapılmış olmasını kendince yediremiyordu bence. Tek tek harflere basmaya başladım bende hemen. Neler olduğunu öğrenmek istiyordum.

"Neler oluyor Gizemli Adam? Bir an önce söyle yoksa kafayı yiyeceğiz burda." Gönder tuşuna bastım ve beklemeye başladım. Çok geçmeden mesaj geldi.

"Çıktınız mı?" Sadece bu iki kelime, bir soru. Benim sorduğum soruya yine cevap verilmiyordu. Ama şimdi bunları kafama takacak durumda değildim.

Bulutlarda BuluşalımWhere stories live. Discover now