||14.||

69 18 2
                                    

(Hecate Blackwood)

Niektoré z detí stále nedokázali zaspať. Journee predovšetkým kvôli zlomenej nohe, kým taký Saber, Amanda, ba dokonca aj Jasper z opatrnosti. Jasper, nech bol akýkoľvek, bol naučený, že má dva razy merať a raz strihať, v prípade pobytu v dome to uplatňoval tak, že zakaždým, keď začul čo i len pretočenie svojho rovesníka na posteli, sa obzrel smerom doľava, potom doprava, až nakoniec zavrel oči. Toto zopakoval niekoľkokrát za sebou, a samotnej Hecate to až začalo pripadať smiešne. Očakávali, že im čosi vyvedie. Mohla by deckám vyparatiť nejakú zákernosť, ibaže sa dnes rozhodla dopriať im pokoj a ticho pred búrkou, hoci rada vzbudzovala strach až rešpekt.

Hecate ráno vstala a išla sa upraviť. Umyla sa, prezliekla do honosných čiernych šiat až po zem, a spravila si pekný účes. Nepotrebovala na to nikoho, narozdiel od toho rozmaznaného spratka - Octavie, vystačila si roky rokúce sama. Verila, že jej únosom do domu vlastne robí dobrý skutok. Buď ju v dome odnaučí byť takou "princezničkou," akou je, alebo ju zabije.

Keď sa Hecate pozrie do svojho čarovného zrkadla, zistí, že v dome to už naplno žije.

,,Daj to sem!" Octavia sa rozkrikuje po malej Zuri, ktorá na ňu hľadí pokojne a bez strachu.

,,Nedá ti to! Toto oblečenie bolo položené na jej posteli! Ty máš tamto svoje," obraňuje Zuri Mabel.

,,Toto?? Tieto handry si na seba v živote neoblečiem! Je to oblečenie pre vás, sedliacku háveď!"

,,Ale čo," pomyslí si Hecate, škodoradostne sa dívajúca na dievčenskú škriepku o šaty.

,,Ja ti dám háveď, ty!" Mabel jej skočí do vlasov. Začne jej ich kmásať, kým Octavia okolo seba rozhadzuje rukami. Keďže v bitke má jednoznačne navrch Mabel, Octavia uzná, že by lepší chmat bol ten, ktorý spravila Mabel - kmásanie vlasov.

,,Jaaau!" zastoná Octavia. ,,Freeederiiiick!!!" zvolá na svojho "psíčka". Chalani už sú tam na Zurino zavolanie, rovnako, ako aj niektoré zvedavé dievčatá reagujúce na krik. Filip a Warren sa pokúšajú od seba Octaviu a Mabel odtrhnúť.

,,Ty nás nebudeš volať háveďou! Na to nemáš ani kilá, ani roky!"

Mabel sa opäť chystá zaútočiť, to už jej však nohy len slabo vyletia do vzduchu, pretože ju okolo pása pevne zviera Warren.

,,Pusti ma!" vzpiera sa.

Nemý chlapec Warren samozrejme, nedokáže povedať slová na upokojenie Mabel, no vie, že akonáhle by ju pustil, vrhla by sa na Octaviu, ktorá si práve ukrivdene uhládza vlasy.

Frederick sa konečne dostaví na miesto, keď už je takmer po všetkom.

,,No konečne! Že sa ti vôbec uráčilo!" vybíja si na ňom hnev Octavia.

,,Stalo sa niečo? O čo som prišiel?" zmätene sa okolo seba začne obzerať. Octavia ho so zavrčaním odsotí a vybehne preč, dolu schodmi, na prízemie. Filip empaticky položí Fredovi ruku na plece.

,,Čo som jej urobil?" stále nedokáže pochopiť situáciu, a tak sa obrátil na osobu, ktorej ruka patrila.

,,Nič, chlape. To nepochopíš, to sú ženy," dostane sa mu vyhýbavej odpovedi.

,,Ale-" Fred chce čosi namietať.

,,Niekedy sa človek nahnevá na toho druhého omnoho viac za to, čo neurobí, než za to, čo urobí," poradí mu dobre Kezia.

,,A čo som neurobil?"

Kezia takmer neveriaco zažmurká. Zrejme si domyslela to, čo Hecate vedela už dávno, a na čom sa dobre zabávala - že Frederick nepatrí medzi osoby s veľkým dôvtipom. ,,Tvoja priateľka sa pred chvíľou pobila s iným dievčaťom. Zjavne chcela, aby si pri tom bol, a možno jej trochu pomohol."

,,Akože som ju sem mal prísť povzbudzovať?"

Hecate sa uchechtne. Prítomnosť deciek v dome jej rozhodne spestrila dni.

,,Eh.. povedzme," Kezia sa z rozhovoru rozhodne vykrútiť a tiež sa vyberie dolu schodmi.

Nevedela sa dočkať dňa, až im odhalí svoju tvár. A teraz tu bol ten okamih. Okamih, kedy Hecate Blackwoodová za sebou zavrela dvere jednej z mnohých tajných miestností v dome, a opäť sa ocitla v miestnosti, ktorá bola špeciálne pripravená pre nich - v triede. Vedela, že sa v nej  skôr či neskôr niekto objaví. Dlho nečakala, i keď nebola pripravená, že dvere otvorí hneď dvojica, celkom neočakávaná. Išlo o Kayleigh a Ionnesa.

Kayleigh opatrne stisne kľučku a nazrie dnu. Keď uvidí, že trieda nie je prázdna, ale je v nej Hecate nakláňajúca sa nad tučnou knihou zaklínadiel, zhíkne a bleskovou rýchlosťou dvere zavrie.


(Kayleigh)

,,Čo?" spýta sa Ionnes. Bol to jeho nápad vybrať sa sem. A ona zo zvedavosti súhlasila. Teraz cítila, ako jej srdce bije splašene, takmer ho mohla cítiť až v krku. "Nebol to dobrý nápad," pomyslí si.

,,Niekto tam je. Nejaká neznáma žena!"

,,Videla ťa?"

,,Obávam sa, že áno."

,,Tak to by sme asi mali vojsť dnu, nie? A pozdraviť ju. Opýtať sa jej, kto to je a čo tu chce."

,,Dobre, ale ty ideš ako prvý."

Ionnes súhlasí, a tak si vymenia pozície. Kayleigh je rada, že sa má za koho skryť, a nesmelo prestupuje z nohy na nohu za jeho chrbtom.

Ionnes prekročí prah triedy. Poobzerá sa okolo seba, až pohľadom pristane na žene.

,,Pán Boh žehnaj," pozdraví ju.

Žena nadvihne zrak od knihy. ,,Náboženstvo vzniklo na základe toho, že sa stretol hlupák s podvodníkom," zmrazí Ionnesa prísnym pohľadom.

Ionnes stratí slov, kým žena opatrne zaklapne knihu. Na prstoch s dlhými, na čierno zafarbenými nechtami sa jej zaleskne prsteň s krvavočerveným rubínom. Kayleigh sa pokúsi o drobný úsmev, no vie, že ním nezakryje svoje predošlé prchké správanie, kedy zavrela dvere hneď na to, čo uvidela, že trieda nie je prázdna. Nakoniec si dovolí poriadne si ženu obzrieť.

Mala na sebe dlhé, čierne šaty a na krku sa jej hojdal určite taktiež drahý náhrdelník. Bola krásna ako obrázok. Mala svetlú, bledú pleť, akoby na slnko chodila len veľmi málo. Bola útla, vysoká a mala dlhé, rovné, taktiež tmavé vlasy. Kayleigh z diaľky, v akej bola, nevedela presne určiť, akej farby boli jej oči, bolo to najskôr čosi medzi zelenou a modrou. Žena nebola najmladšia, ale zato nevyzerala ani veľmi staro. Pôsobila sebavedomo, vznešene, ba priam z nej vyžarovala autorita. Nedávala najavo žiadne emócie, pôsobila pevne ako skala, či chladne ako ľad. A Kayleigh by rada prijala čosi, čo by jej pomohlo ten chladný výraz roztopiť.

_________________________________________

Misia úspešne dokončená, ďalšia časť je na svete 😊

Tentokrát som sa opäť rozhodla v dome trochu prikúriť, nech je tam o niečo dusnejšie 😄 A tak som nechala Mabel a Octaviu sa pobiť, a Hecate prekvapiť Ionnesa a Kayleigh 😄 No a čo sa týka Fredericka, ten je kapitola sám o sebe, čo viac dodať, asi len, že je to veľmi všímavý boyfriend 😄😄

Tak ja si idem kuknúť nejaký film, naposledy som videla film Ready player one, mimochodom, odporúčam, no a dnes ešte uvidím, nejaký tip? 😇

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now