||36.||

77 18 0
                                    

(Amanda)

Amanda pocítila potrebu dostať sa bližšie. Dievčatko s blond vlasmi jej zdiaľky pripadalo nápadne povedomé, takmer akoby z oka vypadla.. ale nie! To nemôže byť ona! Alebo áno?! Eleanor nemôže byť v Hex hall!

Amanda kráča bližšie, takmer sa pri tom potkne o šaty, pretože hľadí len na ňu. Na tvári dievčatka sa mihne náznak poznania. Rozbehne sa dopredu a Amandu tlak, kedy dievča vrazí do jej nôh s otvorenou náručou, takmer zhodí na studenú zem.

,,Eleanor! Ellie, srdiečko, si to ty?? Nesníva sa mi to?"

,,Ami!" malá sestrička ju nadšene stíska a nechce ju pustiť. Má dlhšie vlasy, než si Amanda pamätala, no mimo toho nevyzerala zanedbane a to spôsobí, že sa cítila pokojnejšie.

,,Eleanor, ako si sa sem dostala??"

,,Na vlkovi!" zapiští radostne malá.

,,Na vlkovi?!?" Amanda je zhrozená. ,,Na akom vlkovi?"

,,Veeeľkom," malá rozpaží ruky, aby zdôraznila jeho veľkosť. ,,Chceš vedieť, ako sa volá?"

,,No?"

,,Zeus!"

,,Ellie, vlci sú nebezpeční!"

,,Tento nie! Poď, ukážem ti ho!" zaťahá ju za ruku a Amanda, hoci by chcela namietať, nedokáže odolať jej prianiu.

Vlk bol majestátny, tmavý ako popol, s veľkými, čiernymi očami. Hral sa s akousi loptou a veselo pri tom vrtel chvostom. Amanda pri jeho hravých pohyboch začala premýšľať, či by skutočne dokázal niekomu ublížiť. Rýchlo však tú myšlienku odhodila preč, veď sa stále jednalo o vlka, nezvyčajne veľkého. Zeus položí loptičku pred špičky jej topánok a zadíva sa na ňu zvláštnym pohľadom, ktorý Amandu priam mrazil. Na tom pohľade bolo čosi tajomné a až zvláštne ľudské. Vlk sa na ňu naďalej pozerá, a začne ju ovoniavať. 

,,Zeus! Zeusko!" Eleanor ho začne hladkať po srsti, a vlk sa správa ako taký poslušný psík. Motá sa jej okolo nôh, akoby chcel, aby pohladila každú jeho stranu a žiadnu nezanedbala.

Amanda ho po chvíli váhania tiež pohladká. Zeus sa jej skrúti k nohám a Amanda sa iba usmeje.

(Ash)

Dostať sa do Hex hall, do tesnej blízkosti hlavného mága, nebolo preňho jednoduché. Trvalo mu roky, než na to našiel správny spôsob. Nikto netušil, že sa v skutočnosti nevolá Zeus, ale Ash. Nikto nemohol vedieť, že sa nenarodil ako vlk, ale ako človek - čarodej. Premieňanie sa na zvieratá bola odjakživa jeho špecialita. Ash predstieral, že je zvieraťom, už poriadne dlho. Takmer už zabudol, ako rozprávať, či chodiť len po dvoch nohách. A konečne bol tu. V dome osoby, ktorá mu zničila život. Hecate Blackwoodová mu v boji zabila rodičov. Ash prisahal pomstu. A naskytla sa mu na to vynikajúca príležitosť, pretože v súčasnosti sa v Hex hall nachádzalo niekoľko jej väzňov. 

Načúval ich rozhovorom, ktorým úplne rozumel. Motal sa pri obyvateľoch domu a hoci poniektorí z nich by ho vkuse len hladkali, iní neboli najmilší. Za najväčšiu urážku považoval to, keď mu jedno dievčisko od nekromancierov povedalo "pakuj sa, ty psisko!" a hodila jeho smerom palicu. Mal chuť ju vtedy uhryznúť, ale nechcel si spôsobiť problémy. Tušil, že ju volali Octavia. Vídaval ju pravidelne chodievať do lesov, kde mala vo zvyku trénovať rôzne kúzla. Nevynechala ani jeden deň, kedy by na sebe tvrdo nepracovala, a čarovanie jej skutočne išlo veľmi dobre, asi najlepšie zo zajatcov v dome.

,,Hecate nás chce skutočne všetkých pozabíjať. Vlk!!! Akoby nestačilo, že kľučka na vstupných dverách sa pravidelne mení na hada," povie jeden z chlapcov, Jasper.

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now