||43.||

71 9 4
                                    

(Viktor)

Viktor sa ani za nič na svete nechcel vrátiť naspäť domov. Svoju rodinu mal rád, no až príliš často to bol väčší blázinec, než samotné Hecatino sídlo. Síce tu už niektorí jeho rovesníci umreli, no doma musel podstatne viac drieť a doma nebolo jedlo ani zďaleka tak chutné a pestré, ako u čarodejníkov. Doma nemal toľko kvalitného vína a doma nemohol toľko vína piť. Navyše, páčilo sa mu, že sa konečne mohol rozhodovať sám za seba. Trochu ho zamrzelo, čo mu povedala Hecate - že je tučný a mal by s tým niečo robiť, aj sa obával behu, ktorým sa mu vyhrážala, no Hecate bola po novom na úteku. Nikto a nič mu nebránilo tu v dome ostať. S deckami to rozoberali už niekoľkokrát a špekulovali, ako so svojimi životmi naložiť. A on sa rozhodol takto.

Viktora tešilo, že si mohol konečne vypiť toľko vína, koľko len chcel, bez strachu, že by na to Hecate prišla alebo bez toho, aby naňho niekto kričal za to, že sa tak doriadil a čo by s ním Hecate spravila, až by ho takto uvidela. Boli dni, kedy sa pýtal samého seba, či je na správnom mieste, no domnieval sa, že celý jeho únos mu viac dal, než mu zničil život.

Viktora neprekvapilo, že Amanda chce so svojou sestrou ostať v sídle. Nemali kam ísť, a aj keď im Amandine objavené čarodejnícke schopnosti otvárali nové možnosti, Amanda sa rozhodla, že ostanú spolu v dome a už nikdy nedovolí, aby ju od sestry niečo odlúčilo.

Adrien, keďže po novom chodil s Amandou, prosil svojho strýka, ktorý chcel, aby s ním odišiel do paláca. Tiež chcel v Hecatinom sídle ostať. Vyjednával s ním a dohadovali sa.

Mabel trvala na tom, že život v sídle nie je nič pre ňu a chcela sa vrátiť domov ku svojej rodine.

Journee a Saber sa tiež rozhodli odísť a žiť spolu, sami dvaja. Boli do seba zbláznení až po uši a Viktor im z celého srdca ich lásku prial.

Phineas sa tiež rozhodol odísť, čo Vikktora len úprimne tešilo.

Tá najtmavšia a azda najzvláštnejšia osôbka v dome s úsmevom satančaťa nikdy nebola príliš zhovorčivým stvorením, no zato si čarovanie veľmi obľúbila. Viktorovi to občas prišlo až hrôzostrašné, keďže bola démonológom, a v Hex Hall chcela ostať. Jej schopnosti ho desili. Taktiež chcel ostať aj nemý chlapec, Warren.

Emily bola osoba, ktorá váhala strašne dlho. Jedna z jej najbližších osôb v dome, Mina, umrela, no a ďalšia, Kayleigh, bola odsťahovaná a ťarchavá a žila si s ich bývalým učiteľom. S rodinou Emily tiež nevychádzala najlepšie a Viktor si dovolil tvrdiť, že jej rozhodnutie ostať v Hex Hall bolo jedno z najťažších rozhodnutí v jej živote.

Filip to mal oproti nej oveľa jednoduchšie, nakoľko mal mimo Hex Hall veľa kamarátov a známych, za ktorými sa mohol vrátiť.

Čo sa týkalo cigánky Kezie, tak tá uprednostnila kočovný život a sľúbila, že sa párkrát v Hex Hall zastaví na návštevu, keď sa jej bude dať.

Jasper tiež dlho váhal, než konečne spravil rozhodnutie. ,,Ak sú v čarodejnom svete také dračice, ako je Morgana, tak prečo odtiaľto odísť?" prehlasoval.

Octavia v tom mala už od prvého momentu jasno. Nechcela stráviť čo i len o minútu v dome dlhšie, než by mala. Chcela ísť do paláca.

Beck sa napokon tiež rozhodol ostať. Všetci už vedeli, prečo. Decká v dome mu tolerovali to, že je na chlapcov, oveľa viac, než ľudia z miesta, odkiaľ pochádzal.

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now