||35.||

78 22 1
                                    

(Felix)

,,Tuším si sa o Kayleigh začal za posledné dni nejako priveľmi zaujímať."

Tieto slová dokonale stačili na to, aby Felixa umlčali, a aby spravil tak, ako mu Hecate povedala. Chcel, aby bolo jeho nenarodené dieťa v bezpečí a netušil, čo by Hecate spravila, až by sa dozvedela, že nejaké čakajú.

,,Veď je to moja snúbenica. Snúbenica bez zásnub."

,,Aj to môže prísť."

,,Aké sú to zásnuby bez rodičov budúcej nevesty a ženícha?" spýta sa Felix. ,,Som si istý, že by radi videli miesto, kde sa ich dcéra v súčasnosti nachádza. Boli by ním očarení," rypol si trochu do Hecate a trochu ho tešilo, ako kyslo sa pri tom tá striga zatvárila. Nepovedala ale nič. Namiesto toho sa postavila a odišla.

(Amanda)

Amanda si nebola úplne istá, či slovo očarení by bolo v prípade Hex hall správne. Skôr by povedala, že by boli zhrození, keby tu boli prišli dnes a videli drámu, ktorá sa v dome diala.

,,Prečo si to urobil, Adrien?"

Adrien zastane v chôdzi a nevýrazne sa opýta: ,,Urobil čo?"

,,Prečo si uhasil ten oheň a vzbúril sa proti Hecate?"

,,Prečo si vystúpila pred Hecate a povedala jej svoj názor?" odpovie Adrien na otázku otázkou.

,,Pretože to, čo robila, bolo až príliš kruté! To preto."

,,Tak vidíš. A to je aj môj dôvod. Hecate nie je dobrá žena, Amanda, ani zďaleka nie je. A dnes sa k tomu dokonca sama priznala. Nie sme jej kamaráti. Nemá nás rada. Sme len jej pešiaci, s ktorými si robí, čo sa jej zachce. Jediné, čoho ľutujem, je, že som nezakročil skôr. Možno by bol teraz Ionnes nažive."

,,Sme na tom rovnako. Nech bol Ionnes akýkoľvek, nezaslúžil si zomrieť takýmto spôsobom."

Obaja sa otočia za prichádzajúcou postavou.

,,Som rád, že ste tu. Viem, že je to pre vás náročné, ale mám pocit, že to niekomu musím povedať, a ak to neurobím, tak mi najskôr preskočí," pristaví sa k nim Filip.

,,O čo ide? Nejdeme si najskôr niekam sadnúť?" navrhne Amanda.

,,Dobrý nápad. Isteže," prikývne.

,,Tak?" Amanda si opraví šaty a pozrie sa mu do unavených a utrápených očí.

,,V deň pred Ionnesovou popravou som bol s ním. Teda.. s ním uväzneným v tej prekliatej, nezničiteľnej soche. Vážne: skúšali ste ju už niekedy rozbiť?"

,,Nie, nevideli sme na to dôvod, keďže za nás robila väčšinu domácich prác," povie zamyslene Adrien.

,,To nič. No, Ionnes.. povedal mi, že hoci namiešal jed, ktorým sa otrávila Mina, bol si takmer istý, že látky, ktoré naň použil, mali spôsobiť len vysoké horúčky a nejaké mdlé stavy, nie smrť. Hecate bola navštíviť Minu po tom, čo sa jej stalo, niekoľkokrát. Mohla jej ublížiť. Tiež si myslel, že by Lizbeth nebola schopná sama od seba skočiť do fontány. Vlastne to asi nikto, veď uznajte. A to nie je všetko. Myslel si, že ju Hecate do tej fontány strčila. Neviem, možno sa snažil len uľaviť svojmu svedomiu - tým, že vinu hodí na niekoho iného. No neviem sa zbaviť pocitu, že - čo ak mal pravdu? Celá tá vec so svadbou a odchodom z Hex hall s Kayleigh, proste - čo ak sa nás Hecate chce zbaviť, všetkých až na jedného, a je jej jedno, akým spôsobom to docieli? Čo ak nás má za niečo ako jej domáce zvieratká, s ktorými si myslí, že môže robiť, čo sa jej len zachce?"

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now