||16.||

62 18 2
                                    

(Jasper)

,,Hecate Alice Blackwoodová," povie žena, držiaca si vzpriamený, hrdý postoj tela, a vo vzduchu sa postupne objavujú lietajúce zlatisté písmená. Jasper vôbec nechápal, na čo má za sebou tabuľu, no sám uznal, že toto je ďaleko pôsobivejšie. ,,Meno, ktoré bude mať odteraz pre vás známu tvár. Patrí totižto mne." Hecate sa na tvári zjaví akýsi zvláštny, hrdý úškľabok.

,,Je mi jasné, že sa pýtate, prečo som vás uniesla od vašich rodín a z vašich nie veľmi pekných alebo nudných životov."

,,Neviete o nás nič! Môj život bol úžasný, než som sa sem dostala," vzoprie sa jej Octavia. Jasper musel uznať, že to dievča v sebe ukrývalo odvahu.

,,Pozrime sa, kto to povedal. Dievča, čo sa potajomky poza otcov chrbát stretáva so svojim bratrancom. Čo by na to povedal tvoj otecko? Bol by rád? Zmieril by sa s tým, že by si mal jeho jedinú dcéru vziať za ženu syn muža, s ktorým už od nepamäti súperil, syn, ktorý by všetok jeho majetok pravdepodobne utratil na alkohol a hranie hazardných hier? Trafená hus zagágala. Dievča, ktoré takmer nikto v jej okolí nemá rád preto, lebo si myslí, že za to, že pochádza z pomerne bohatej rodiny, tak jej patrí celý svet. Mimochodom, poradila by som ti prezliecť sa. Tvoje šaty sú odspodku veľmi špinavé," zaklincuje Hecate Octaviu slovami tak, že Jasper by bol prisahal, že jej z úst začne vychádzať pena, ako v nej vrela krv.

,,Chodila som lesom!" vyprskne.

,,Ostatní tiež, a predsa si nedovolili ukázať sa mi na oči špinaví ako posledná spodina."

,,Tak mi vyčarujte také šaty, aké majú oni!" Octavia nahnevane rozhadzuje rukami okolo seba.

,,Si veľmi krátka na to, aby si mi rozkazovala, čo mám robiť, a čo nie. Sadni si, kým mám dobrú náladu, a nenúť ma použiť svoju moc, pretože ver mi, moja trpezlivosť má svojich hraníc. Nahnevaná Hecate - zlá Hecate. To platí aj pre vás ostatných. Zapamätajte si to."

Takže.. Hecate mala dobrú náladu? Jasper si to vôbec nevšimol. Octavia vie, kedy je porazená, a tak čarodejnicu poslúchne. Nepáči sa jej to. Najskôr by asi chcela odísť od všetkých tvárí, ktoré nateraz onemejú. Povie niečo Frederickovi, ktorý jej pred Hecatiným prejavom držal voľné miesto vedľa seba, no to sa ukáže ako nie veľmi dobrý ťah, keďže sa zdá, že ho opäť začne obviňovať za to, že sa jej nezastal.

,,Vy všetci v dome nie ste bezdôvodne. Avšak Frederick tu nie je od toho, aby Octavii kryl chrbát, ani Saber s Journee od toho, aby mi ničili moje drahocenné závesy," pokarhá ich prísnym pohľadom. Jasper premýšľal, ako dlho ich už Hecate pozoruje, ak vie ich mená.

,,Ste tu, pretože v každom z vás sa ukrýva duša čarodejníka. U niektorých mocnejšieho, u niektorých slabšieho. U niektorých z vás je ten čarodej tak mocný, že sa už stihol prejaviť. Niektorí ste svoju mágiu zdedili po vašich rodičoch. Iní ste niečím zaujali čarodejov, ktorí žili dávnejšie pred vami, a svoju dušu do vás na sklonku svojho života prevtelili. Stáva sa to veľmi často. A vy ste toho príkladom."

,,Stále ste nám nepovedali, čo od nás chcete. Teda, povedali. Povedali ste, že chcete našu spoločnosť. Ale ako to súvisí s tým, čo nám vravíte?" opýta sa Kayleigh.

,,Veľmi úzko. Hľadám niekoho, do koho by som na sklonku svojho života prevtelila svoju dušu a komu by som mohla prenechať svoj majetok."

,,Takže keď tomu dobre rozumiem.. tak my sme kandidátmi?" hlas patrí tentokrát Jasperovi.

,,Áno. Úplne správne."

,,To nemáte na takéto hókusy-pókusy vlastné deti?"

Jasper nepoznal meno chlapca, ktorý sa pýtal. Tušil len, že sa do domu dostal v skupine s tým tučkom Viktorom. Hecate prestane v pomalom prechádzaní sa zo strany na stranu.

,,Nie," odpovie. ,,Nie, nemám."

(Hecate Blackwood)

Otázky prichádzali z každej strany. Najviac však Hecate robil problém odpovedať na tú od Phineasa, ktorá bola zároveň najbolestivejšou - či nemá na hókusy-pókusy vlastné deti. Mala Kirké. Kirké, z ktorej vyrástlo jedno nevďačné svojské dievčisko, ktoré po svojich rodičoch zdedilo obrovskú moc.

Hecate nebola vždy takáto odmeraná a neprístupná. Stala sa takou až po mnohých ranách, ktoré vo svojom živote utŕžila. V mladosti bývala veselou, neposednou dievčinou ako Mabel, veľmi šikovnou ako taká Amanda a krásnou ako Kayleigh, a navyše, s oboma rodičmi významnými čarodejníkmi. Tí ju však sľúbili za nevestu inému, taktiež významnému a bohatému čarodejovi. Nechcela sa zaňho vydať, ale bola k tomu donútená.

Ten muž hneď v prvú noc po svadbe Hecate opil a násilím si ju vzal. A takto vznikla Kirké. Ďalších takýchto nocí sa jej manžel nedožil. Hecate ho z nenávisti zavraždila. Potom zistila, že je ťarchavá. Boli to najťažšie chvíle v jej živote. A omnoho ťažšie nastali, keď sa o jej stave dozvedeli jej rodičia. Tí neváhali a začali sa do všetkého miešať, vrátane výchovy novonarodeného dieťaťa. Hecate nebola šťastná. Nikdy si ku Kirké nedokázala vypestovať vrúcny materinský cit, nakoľko jej otec bol netvor.

Kirké sa o tom, čo previedol jej otec, dozvedela asi vo veku, v akom mohli byť tieto deti. Raz si vypočula hádku medzi Hecate a jej matkou. Celý deň vtedy preplakala. A keď prišli aj jej vlastné sklamania, či už v láske, alebo v iných veciach, tak začala ľudí rada premieňať na svine.

Hecate ľutovala, čo z jej dcéry vyrástlo, no vedela, že už je neskoro na prevýchovu. Kirké mala rebelantskú povahu, s ktorou bolo veľmi náročné jednať. A potom sa jedného dňa veľmi nepekne pohádali, až tak, že na sviňu chcela Kirké premeniť Hecate.

Nedokázala jej to odpustiť. Navyše, keď počula z úst vlastnej dcéry veci, ako že by mala umrieť.. nebolo to príjemné.

,,Nie," odpovie na Phineasovu otázku. ,,Nie, nemám."

_________________________________________

Dnes som zistila, že som veľmi mimo, keď som namiesto mena Jasper išla napísať meno Jasion 😄 (Ten, kto odo mňa čítal Dragon princess, tak vie 😄😄) No čo už...😄

Takže, menší náhľad do Hecatinej minulosti a zároveň časť z jej preslovu pred dvadsiatkou deciek s mágiou ukrytou v sebe 😇

Ospravedlňujem sa, že dnes časť takto neskoro, takmer až o desiatej, ale hrala som rankedy na lol-ku spolu s bratom, takže som sa k písaniu dostala dnes o čosi neskôr 😀 Takúto výhovorku ste asi nečakali, čo? 😄😄

Faktom je, že som cez letné prázdniny okrem amatérskej spisovateľky aj gamer girl, vášnivá čitateľka, zmrzlinožrútka, amatérska bedmintonistka, filmovo-seriálová maniačka, atď. 😀😀

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now