||21.||

91 17 0
                                    

(Frederick)

,,Takto sme sa nedohodli, Kirké. Cez hroby si mala prejsť iba ty."

Frederick si všimol jamy, z ktorej vyliezli. Ležalo v nej mŕtve prasa, ktorému hlava vytŕčala z látkového mechu. Pri jame sa nachádzal kríž, zdalo sa, že narýchlo vytvorený, avšak keď sa Frederick prizrel bližšie, uvidel, že sú doňho vpálené slová RIP KVIKOŠ.

,,Naozaj? Podľa mňa žiadna taká zmienka nepadla. Doniesla som ti to, čo si chcel, a dám ti ešte ďaleko viac; večer," žena sa rafinovane obtrie o muža s krátkymi tmavými vlasmi, modrými očami a strniskom na tvári, a víťazoslávne zodvihne fľašu s červenohnedou tekutinou do vzduchu. Muž mal na sebe dlhý, taktiež tmavý kabátec, na krku sa mu na prívesku hompáľal zub ako od divokej šelmy a pôsobil dojmom nahnevaného zloducha. Vyzeral byť od Kirké starší, asi tak o desať rokov.

,,Kto je ten zasran?"

,,Správaj sa pekne, Saul. Je to môj hosť."

,,Takže hosť? Chceš sa kurviť, há? Mladšieho mäska sa ti zachcelo?"

,,Šššt. Priveľa plačeš a navyše ma ešte aj urážaš. Ten chudáčik bol v Hecatinom zajatí. Tak som ho z neho oslobodila."

,,Len aby si z neho neoslobodila jeho semeno, bo ak sa to dozviem.. tak je po vás oboch! Budeš rodiť synov len mne, žena!"

,,Tak nežiarli a večer zasej poriadne," žmurkne naňho s úsmevom na tvári.

Frederick musel uznať, že Kirké bola nesmierne trúfalá, ale celá táto konverzácia mu pripadala trápna. Bol vo veku, kedy mu mnohé konverzácie pripadali trápne, no táto jedna obzvlášť.

,,Neviem, či vieš, ale Saul je najlepší zo súčasných nekromancierov. Je dobré vedieť si správne vybrať spojencov. A vedieť si ich získať, samozrejme. Saul je pekný. Ale tá jeho žiarlivosť! Občas mám chuť ho za ňu dobodať päťstotisíckrát za sebou nožom," povie Kirké, vedúc ho cez zelenkastú pastvinu. Ako mu vysvetlila, Saul ešte musel niekam súrne odísť. Fredovi sa zdalo, že čarodejníci sú veľmi zaneprázdnení.

,,Cítiť z teba mágiu, čarodejník," Kirké zmení tému.

"Takže je to pravda," pomyslí si. Dokáže, teda, mal by vedieť čarovať.

,,Povedali ste, že ste slečna, teda že nie ste vydatá. Tak ako to je?"

,,So Saulom sme nevstúpili do zväzku. Povedzme, že si robíme vzájomne dobre, a to nám dlhšie stačilo. Ale už by sme asi aj prijali dieťa. Tak, akú máš v sebe mágiu? Alchymista? Nekromant? Mág? Elementalista? Alebo démonológ?"

,,Pravdu povediac, neviem. To, že sme čarodejníci, sme sa dozvedeli len včera od Hecate."

,,Dozvedeli? Kto každý?"

Frederick jej začne rozprávať všetko, čo sa mu za posledné dni prihodilo, vo viere, že mu Kirké dokáže pomôcť, a tiež jeho rovesníkom. Kirké ho počúva, pričom sa jej na tvári strieda zmes emócii. Toto po Hecate nezdedila. Zdedila jej oči, niektoré črty tváre, avšak nie jej ľadový pokoj - Kirké bola miestami až precitlivelá. Najviac však je cititeľný jej hnev, keď jej prezradí Hecatine plány o odovzdaní svojej moci. Vtedy má pocit, že Kirké by si najradšej udrela do najbližšej veci, ktorú by mala po ruke, preto sa od nej posunie ďalej.

(Kirké)

Hecatina moc mala byť po jej smrti Kirkina, a rovnako tak rodinný majetok. Kirké s údivom počúvala, čo jej vraví ten chlapec. Prezradil jej všetky plány jej matky, o ktorých vedel, a ak boli pravdivé, tak to znamenalo, že sa Hecate uchýlila k tomu, že z ich domu spravila sirotčinec, kúzelnú školu, alebo.. čo to vlastne chcela Hecate spraviť? Turnaj o majetok a moc?

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now