||41.||

34 8 2
                                    

(Mabel)

Pre Mabel bolo nezvyčajné vidieť Hecatino sídlo v takej pohotovosti, v akej bolo dnes ráno. Každý bol nervózny z ohláseného príchodu čarodejníckej kráľovnej Morgany - v dome sa upratovalo, varilo a dbalo na najmenšie detaily tak, ako naozaj len málokedy. Hecate od rána behala po dome ako zmyslov zbavená a každého v dome dávala do pozoru. Síce mala prísť na návštevu samotná čarodejnícka kráľovná, no Mabel sa zdalo prehnané, že Hecate chce kvôli tomu upratovať ešte aj pivnicu alebo komoru, čo sú dve najnepravdepodobnejšie miesta, kam by návšteva na čele s kráľovnou chcela ísť alebo kam by ju samotná Hecate chcela zaviesť.

Každému z nich ešte k tomu špeciálne k tejto príležitosti pripravila Hecate oblečenie, ktoré si mal na večeru povinne dať na seba. Mabel veľmi rýchlo zistila, že farba oblečenia každého jedného z nich závisí od toho, či je mág, elementalista, démonológ, alchymista alebo nekromancier.

Mágovia mali šaty rubínovo červenej farby, elementalisti modrej, démonológovia fialovej, alchymisti zelenej a nekromancieri bielej. Všetci mali na šatách zlatým písmom vyšité iniciálky mena Hecate Blackwoodovej so symbolom toho, medzi aký typ čarodeja patria. Samotná Fiona mala za úlohu dohliadať na Amandinu sestru a Asha, zašitá hore na poschodí, no i oni mali na sebe špeciálne nové šaty - Eleanor nevinnej ružovej farby a Fiona čiernej, rovnako, ako aj Hecate.  Na Hecate Blackwoodovej však čierna pôsobila oveľa lepšie, než na Fione. Pôsobila v nej mocnejšie, než inokedy predtým - ak sa to ešte dalo.

,,Mal by si so sebou niečo robiť. Musíš schudnúť, si už vypasený ako prasa. Od zajtra začínaš cvičiť. Dvadsať kôl behom okolo sídla," okomentuje Hecate Viktorovu plnšiu postavu, na ktorého odev sa spotreboval asi dvojnásobok látky, než na iného z chlapcov v dome. ,,A budeš aj menej žrať," dodá nespokojne.

Viktor nie veľmi nadšene odvráti zrak od jedla. Mabel vedela, že Viktor nie je práve z tých, ktorí by radi menili svoj životný štýl plný prejedania sa a ničnerobenia. Viktor pohyb z celej duše nenávidel, aspoň tak jej to pripadalo. Nepripájal sa k nim do žiadnej z aktivít zahŕňajúcich v sebe beh, skákanie, ani do bojov so zbraňami, ktoré občas nacvičovali chalani. Zato sa vždy rád zakrádal do špajze alebo do pivnice s vínom, na ktorého pitie si začal navykať tak, až to Mabel začínalo robiť starosti. Predtým víno nepil, no od večierku, ktorý sa stal pre Kayleigh a Felixa osudným, prišiel Viktor vínu na chuť a vychutnával si ho ešte oveľa viac, než pivo.

,,Nástup!" zvolá Hecate na všetkých  obyvateľov domu. Tí sa zhromažia vo vstupnej hale, pričom si všetci prejdú Hecatinou dôkladnou kontrolou - oprašovaním, zapásaním košele, upravením sponiek vo vlasoch alebo upravením golierov. Na každom z nich si niečo našla, neunikol by možno ani jeden neposlušný vlas jej prenikavému, jastrabiemu pohľadu.

,,Niekoľko základných pravidiel: žiadne konflikty. Budete sa správať zdvorilo, slušne a priateľsky, tak k hosťom, ako aj medzi sebou. Ďalej sa správať vždy nápomocne a prívetivo. Na všetko, čo sa vás budú pýtať, budete milo odpovedať alebo necháte odpovedať mňa. Vyhýbajte sa tomu, aby ste pôsobili ako úplní chudáci a buďte vďační za to, že tu ste. Taktiež, je dosť možné, že si so sebou Morgana na návštevu zoberie aj niektorých zo svojich rozmaznaných spratkov, ktorých má so svojimi dvoma mužmi. Neradím vám venovať im čo i len jediný krivý pohľad. Ak toto všetko splníte, čaká vás náležitá odmena. Ak nie, trest máte istý."

Mabel sa pri spomienke na brazenského býka zachvela. Nechcela si predstaviť, aký trest mala pre nich Hecate nachystaný tentokrát, no reči o bludisku už sa doniesli aj k nej.

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now