||32.||

61 17 0
                                    

(Journee)

Ťažko by sa dala opísať nálada, ktorá prevládala nasledujúce dni v Hex hall. Bolo to akoby každý chcel do sveta vykričať tisícky slov, ibaže to neurobil, či už zo strachu, alebo preto, lebo si myslel, že to nebude mať žiaden účinok.

Hecate Blackwoodová bola zažratá do príprav svadby Kayleigh Woodovej s Felixom. Či už išlo o zákusky, šaty, výzdobu - na všetkom si dávala poriadne záležať. "Vtipne" prehlásila, že sa na svadbe musia vyhnúť alkoholu, pretože kto vie, s kým by po nej obaja skončili v posteli.

Neboli šťastní. Obaja chodili po Hex hall ako telá bez duše a vyhýbali sa jeden druhému, keď sa dalo. Občas to jednoducho nešlo, pretože Hecate spravila v jedálni pri stole nový zasadací poriadok. Podľa neho mali budúci manželia sedieť vedľa seba, a potrpela si na tom, aby sa na jedlo dostavil každý a presne o čase, kedy chcela ona.

Situácia sa nepáčila asi nikomu, pretože Mina a Emily si uvedomovali, že im odíde kamarátka a vodca dievčenskej svorky, Jasper a Ionnes pociťovali zradu a sklamanie, no a všetci si uvedomovali, že prídu aj o učiteľa, ktorý bol za normálnych okolností veselou kopou, ibaže teraz sa cítil byť pod tlakom a ťažobou vlastných myšlienok, akoby sa zamkol do svojho vnútorného sveta. Tiež sa obávali príchodu novej učiteľky. Tušili, že tá bude z úplne iného cesta, než Felix.

,,Jedného dňa," pošepne jej Saber do ucha, ,,jedného dňa by som chcel, aby si sa stala mojou ženou."

,,Si si tým istý?" Journee ho tiež objíme.

,,Sú veci, ktoré jednoducho vycítiš. A ja cítim, že ty si moja."

Ich pery sa spoja v sladkom bozku. Milovala ho, tak, ako ešte nikdy nikoho predtým. Rýchlo sa stal stredobodom jej pozornosti, lásky a oddanosti. Priala by čosi také aj Felixovi a Kayleigh, a vlastne, každému na svete.

. . .

,,Už pri príchode po ňom slintala. A teraz reve, pretože ju Hecate chce zaňho vydať? Veď to je celé na hlavu," večer začuje útržok rozhovoru Miny a Emily.

,,Áno, chcela to, ale nie takto. Veď Felix si myslí, že mu zničila život," povie Mina.

,,A on jej v tom výrazne pomohol. Mal si držať vtáka v nohaviciach, ak ju vraj nechcel."

,,,Už čoskoro Kay odíde. Bude mi chýbať." Mina je smutná.

,,Áno. Kto by to bol povedal, že najjednoduchšia cesta k úniku z Hex Hall vedie cez posteľ Felixa Nightmare-a?"povie Emily uštipačne, a pokrúti hlavou. ,,Možno by som ho zviedla ja sama."

,,Hecate plánuje najbližšie dať prácu žene, určite nejakej starej škrate. Takže smola."

,,To áno. Jediné dobré veci na tom celom sú, že nikto neumrie, a že sa chlapci z Hex hall viac o ňu nebudú zaujímať."

,,Budeme ich mať voľných," uchechtne sa Mina.

,,Ionnes alebo Jasper? Dievča, ty máš otrasný vkus."

,,Zúfalky," zamrmle si Journee popod nos a odíde od nich preč.

Raňajky nasledujúceho rána nie sú veľmi príjemné. Hecate pripravila na raňajky pečivo, v ktorom boli orechy, čo nevyhovovalo Kayleigh.

,,Prepáčte, ale ja nemôžem orechy. Zvyčajne sa mi po ich zjedení vytvoria virážky, svrbí ma koža a tak," odpovie Kay na Hecatinu otázku, ktorá znie, prečo neje.

,,Ak ti to nebude prekážať, ja by som si dala aj za teba," navrhne Mina.

,,Isteže nie. Pokojne," Kayleigh podsunie tanierik Mine sediacej oproti nej, a natiahne sa za ovocím, aby neostala o hlade.

The house of enchantmentTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang