||44.||

9 2 0
                                    

(Hecate)

Hecate Blackwoodová sa cítila ponížene. Pociťovala zradu, no mohla ju očakávať. Obzvlášť od Octavie, na ktorú si zasadla. Hecate ľutovala, že sa ju rozhodla vziať do domu, to prekliate dievčisko jej pokazilo pôvodné plány.

Nikto z čarodejníkov netušil, že sa Hecate stále nachádza v blízkosti Hex Hall a pravidelne sa doň vracia. Svoj domov poznala lepšie, než ho poznal ktokoľvek iný, a poznala každučkú jednu tajnú miestnosť v ňom. Taktiež poznala celý pozemok v okolí domu a vedela, ako sa dobre skrývať. Ako sa hovorilo - pod lampou býva najväčšia tma a platilo to aj tentokrát. A tak, kým ju všetci hľadali kdekoľvek inde na svete, ona sa ukrývala v lese pri Hex Hall.

Zistila, že dom je strážený, a taktiež, že z neho niekoľko detí odišlo. Asi taká polovica. Vrátane toho prekliateho dievčiska, Octavie. Draho zaplatí za to, čo jej spravila. Odreže jej jazyk a zabije ju. Neprehovorí viac ani po smrti.
Nateraz bolo pre ňu ale lepšie ostať v úzadí a skrývať sa pred Morganou a jej poskokmi, ktorých mala snáď na každom kroku.

Každý z nich očakával, že sa im čoskoro ukáže. Ibaže nebola hlúpa. Zabije tých, čo ju najviac zradili - ak na to nastane vhodná chvíľa. Získa si späť svoje postavenie. Nateraz sa však Hecate premení na vranu a posadí sa na zábradlie domu.

. . .

Stráže v dome sa menili pravidelne, trikrát za deň. Väčšinu z nich poznala a verne slúžili kráľovnej Morgane. Hecate ich pozorovala a už dokázala presne určiť, kedy je stráž najslabšia, aké má slabiny, a ako ju ľahko odstrániť z cesty.

V dome ostalo už len 8 detí. Keď sa nad tým tak Hecate zamyslela, tak mimo Viktora, Zuri, Warrena, Emily a Becka tam ostali aj tie, ktoré sama najviac zvažovala ako svojich nástupcov - Amandu, Adriena a Jaspera. Z tých, čo odišli, zvažovala maximálne tak Sabera a Journee. Najväčšou a najlepšou kandidátkou však pre ňu stále ostávala Amanda. Mohla dosiahnúť veľké veci, mala na to potenciál. Mohla by ju využiť vo svoj prospech. Len ak by mala Amanda dostatočné ambície.

(Amanda)

Napriek tomu, že v Hex Hall bol pokoj, aký tu Amanda ešte nezažila, stále sa cítila nesvoja. Zmocňoval sa jej pocit, že sa niečo zomelie, bola neistá a cítila sa ohrozene, napriek tomu, že ju Adrien ubezpečoval, že všetko je a bude dobré, a že ju ochráni pred akoukoľvek hrozbou. Svoj sľub sa snažil dodržať tak, že jej pravidelne robieval spoločnosť, keď mu to povinnosti dovoľovali. Jeho novonájdený strýko sa totižto začal oňho zaujímať natoľko, že sa z neho snažil spraviť plnohodnotného a vyššie postaveného čarodejníka. Ibaže Amanda bola človek, ktorý mal rád a potreboval aj chvíle osamote, tak ho o ne občas požiadala. Vtedy si ju Adrien veľmi neochotne pritisol k sebe, dal jej pusu na čelo a povedal jej, nech si na seba dáva pozor. Zakaždým iba ustarostene pokývla hlavou a on ju nechal, nech si utriedi myšlienky. Ani dnes tomu nebolo inak.

Amanda sa práve prechádzala po okolí domu a nasávala do nosa vôňu lesného vzduchu. Adrien bol nerád, ak sa sama túlala ďaleko od domu, všetci sa obávali príchodu Hecate Blackwoodovej. I Amanda samotná, a čím viac času plynulo od jej zmiznutia, tým jej pripadla stráž menej ostražitejšia a jej vlastná neistota sa len stupňovala. Snažila sa preto držať v bezpečnej vzdialenosti od domu, nie veľmi ďaleko od všetkých. Ukázalo sa ale, že dnes jej to bolo málo platné.

Keď Amanda uvidela pred sebou jej tmavé vlasy, vysokú, útlu postavu odetú do elegantných, ba až zvodných čiernych šiat s hlbokým výstrihom a odhaleným chrbtom, zmeravela. Tušila, že by mala skôr utiecť, ibaže bola v šoku a nevedela sa ubrániť pohľadu na Hecate - jednu so vzhľadom najkrajších a najhypnotizujúcejších žien, aké kedy videla.

Amanda sa prinútila nedívať sa na ňu a konečne utiecť. Aká diaľka ju delila od strážcov či obyvateľov domu? Nemohlo to byť tak veľa, ako sa jej v tejto chvíli zdalo.

Vtedy si pred ňou zastane Hecate Blackwoodová a rukou s množstvom strieborných prsteňov, ozdôb, a s dlhými čiernymi pazúrmi jej uchopí bradu medzi prsty s pobaveným úškrnom na tvári. ,,Neodporúčam ti spraviť to, čo sa chystáš spraviť."

,,A.. č-čo si myslíte, že chcem spraviť?" zahabká Amanda a nervózne sa snaží vzdialiť sa tým pazúrom. Jej nabrúsené nechty, ktorými sa jej dotýkala, jej boli nepríjemné. Bola by prisahala, že ak by Hecate chcela, tak by jej dokázali aj rozpárať hrdlo.

,,Vidím to na tebe, Amanda. Najradšej by si išla do domu. To ti však nepomôže. Mám s tebou iné plány," pošepne jej ako mačka, ktorá sa hrala s myškou v pasci.

,,O akých plánoch to hovoríte? A čo tu vlastne robíte?"

Hecate sa iba zasmeje. ,,Ja? Ja v Hex Hall bývam," povie opovrhujúco a vrhne na Amandu omračujúce zaklínadlo skôr, než sa Amanda stihne útoku brániť.

(Hecate)

Hecate sa na seba pozrela v zrkadle. Snaha napodobniť Amandin zovňajšok čo najviac to šlo, jej dokonalo vyšla. Nepáčilo sa jej, aká bola Amanda navonok nevýrazná, aký účes obvykle nosievala a myslela si, že Amanda má na viac - a teraz sa o tom len mohla presvedčiť. Síce jej pridalo podstatne viac osobnosti oblečenie, ktoré im Hecate dala ušiť, a to, že mala v dome ďaleko lepšie možnosti ako sa upraviť, ale ak by používala líčidlá a dbala o svoj zovňajšok ešte viac, určite by bola výraznejšia, menej obyčajnešia.

Nachádzala sa v dome - s Amandinou podobizňou doň prekĺzla popri Morganiných psoch tak ľahko, až ju to samotnú zarazilo, aké to bolo detsky jednoduché. Nikto ju z ničoho nepodozrieval, keď sa tvárila, že sa vrátila z prechádzky. To horšie Hecate ale ešte čakalo - pretože netušila, ako sa má správať k ostatným. Poznala síce Amandu a isté časti jej života a správania, no nemala naštudovaný celý vzorec a boli veci, o ktorých netušila - medzi inými o jej romániku s Adrienom.

Hecate bola zhrozená, keď sa ju Adrien pokúsil objať a pobozkať. Bola to už poriadne dlhá doba, odkedy naposledy od niekoho dostala bozk na pery. Nečakala to a nepáčilo sa jej to, bola by pripravená aj v mene Amandy sa s ním rozísť len preto, aby to nemusela zažiť znovu - keby jej ale Adrien neposkytoval nečakanú výhodu, ktorú mohla hravo využiť vo svoj prospech: v kráľovskom paláci mal strýka a jeho strýko ho v paláci mať chcel. Ak by Morgana a jeho strýko chceli do paláca zobrať Adriena a ju - Amandu, mohla by sa dostať dosť blízko k Morgane a k tomu, aby ju zabila. Domnievala sa, že teraz je na to správny čas.

_________________________________________

Ahojte 🙂

Je to už dosť dlhá doba, odkedy som sa v tomto príbehu zasekla, za čo sa úprimne ospravedlňujem, mala som v ňom blok, kedy som jednoducho sama bola z neho zmätená a uvažovala nad tým, ako v ňom ďalej pokračovať...

Po istom čase som sa dala ale opäť na opravovanie starších príbehov ako napríklad Elvenu, až som sa napokon dostala opäť raz aj k tomuto konkrétnemu príbehu 🙂 prišlo mi, že je to príbeh, ktorý by aj čisto teoreticky stál za to, aby som sa v ňom snažila pokračovať a dokončila ho, len to bude chcieť určite veľa úsilia a kreativity a možno aj nejaké ďalšie úpravy v predošlých jeho častiach 🙂🤔

Za môj dlhý kreatívny blok sa ospravedlňujem a uvidím, čo sa s The house of enchantment bude dať robiť, ak príbeh ešte niekto číta tak som len rada a veľmi si toho vážim ❤️🫂

Ďakujem za pochopenie a verím, že sa vám táto časť publikovaná po strááášne, až nehorázne dlhej dobe páčila 😇

The house of enchantmentWhere stories live. Discover now