Psikopat Kız ( 46. Bölüm )

10.7K 431 21
                                    

"Hanımım Emire ve kız arkadaşı geldi "  diye bağırdı kadın tabi bende gülmemek için kendimi zor tuttum.

" EMİRE" cidden bunu öğrendiğim iyi oldu. Bundan sonra bende ona EMİRE diyecem. İçimden kahkahalar atarken Emir  ayy pardon Emire bana sert bir şekilde bakıp içeriye geçti tabi bende hemen arkasından gittim. Oturma odasına gelince ağzım açık kaldı. Ya muhteşemliğinden değilde her taraf antika ve eski eşyalarla dolu. Mobilyaların osmanlı devrinden kalma olduklarına yemin bile edebilirim. Biraz ilerdeki aynalı dolap ve üzerine sus diye koyulan şaraplar.  Eski halı ve avizeler ve bunun dışında bir sürü tablo ve gemi maketleri ve antika olduğundan emin olduğum vazolar. Ahh şimdi dikkatimi çekti camlı dolapların içindeki bardak takımları harika görünüyordu.

" Evimi gözlerinle yemn bittiyse tanışalım ha kızım " dedi koltukta oturan kadın. Bende utanmış taklıdı yaparak başımı öne eğdim. Ama utanmadım ne varki bunda utanacak her insan yeni girdiği ortamı süzer tamam biraz abartmış olabilirim ama utanmadım.

" Tanıştırıyım halam Makbule ve kız arkadaşım Gizem "dedi Emir sırıtarak kadına baktım ama o soğuk gözleriyle bana bakmaya devam ediyordu.

" Memnun oldum halacım " dedim samimiyetimi göstermek istercesine.

" Ben senin nerden halan oluyorum be bana efendim yada hanım efendi ve ya Makbule hala yada Makbule hanım de " dedi. Tabi kadın konuşurken dediklerine dikkat etmedi çünkü çümlesinde Makbule hala kelimeside geçiyordu. Madem benim halam değildi o zaman niye "Yada Makbule Hala " kelimesini kullandı. Her neyse.

" Peki Efendim " dedim en soğuk sesimle ne gıcık bir kadın ya.

" Emire'm özledinmi beni " dediğinde Emir konuşmadan söze atladım.

" Emir diyecektiniz heralde " dedim ve sırıttım.

" Hayır canım Emire dedim çünkü Emire kimlikte Emir olabilir ama gerçekte Emire " dedi gülmemek için dudaklarımı bir birine bastırdım.

" Hala " diye bağırdı Emir ama kadın bir şey yokmuş gibi konuşmaya başladı.

" Rahmetli kız kardeşimin yani Emire'nin babannesi adı Emireydi. Yenim yani Emire'nin babası hep kızı olacağını ve adının Emire olacağını derdi. Bizde hep kız doğacak diye bekledik ama erkek doğdu o yüzden yenim adını Emir koydu ama biz ona Emire deriz " dedi samimi bir şekilde deminki soğuk kadın gitmiş yerine pamuk şeker kadar şeker bir kadın gelmişti.

" Öylemi bilmiyordum " dedim gülmemek için konuşmalıydım.

" Saol hala " dedi Emir sert bir şekilde ve ayağa kalkıp yürümeye başladı.

" Emire nereye " diye bağırdım ve sessizce kıkırdadım. Bana sert bir şekilde baktı ve konuşmaya başladı.

" Cehennemin dipine diyecem ama.... töbe töbe geliyorum oturun siz halamla " dedi ve merdivenlerden yukarıya çıktı. Bende gülümseyerek kadına baktım.

" Ona Emire deme çok sinirleniyor " dedi sanki kendi demiyor.

" Peki demem bir daha " dedim ve gülümsedim.

" Emir seni gerçekten seviyor " dedi bende şaşırmış şekilde ona baktım. İki saatti Emire dediği çocuğa Emir demesinemi yoksa beni sevdiğinemi şaşırsam bilemedim.

" Öylemi " dedim sadece.

" Ve sende ona aşıksın hemde deliler gibi " dedi bu sefer işte şimdi gerçekten utanmıştım. Başımı öne eğip düşünmeye başladım yani o kadar çok mu belli ediyorum.

" Şey.. Evet .. yani sanırsam öyle " diye saçmaladım kadın kahkaha attı.

" Ahh şu gençlik yılları ne kadar hoş ben sizin yaşınızdayken aşk meşk yoktu. Görücü usulü evlendirilirdik biz. Bizim zamanımızda karşına çıkana aşık olamazdım görüçü sandalyesi vardı. Evine görücü gelince sen oraya otururdun görücünün ailesi seni baştan aşağıya süzerdi beğenirse ve ailen uygun görürse evlenirdin. Tabi bunlar eski zamanlardı. Bundan 40 yıl önce filan. " dedi ve gülümsedi.

" Siz hiç aşık olmadınız mı " diye sordum. Gözleri ışıldadı.

" Oldum biricik kocama aşık oldum ben o zamanlar kendisi İstanbul bey efendisiydi bende ev kızı işte annem beni pazara yolladı. Tabi ben daha küçüğüm o yüzden beni çok sıkı giydirdi. Üzerime bir sürü kıyafet kafamda şal ve şapka boynunda benden iki kat büyük atkı. İşte ben zar zor yürüyerek pazara geldim. Elime boşetleri doldurup giderken birine çarptım. Bir kadına çarpmışım kadından özür dilerken yanındaki oğluna geldi gözlerim o an ona aşık oldum. Meğersem oda beğenmiş beni tabi bana söylemedi o zmanlar bir erkekle kızın konuşması çok ayıptı. İşte bir hafta sonra gelip istediler beni allahtan ailemde beğenmiş onları hemen verdiler. İşte evlendik. Çocuklarımız oldu. Hep bir birimizi sevdik. " dedi gözleri dolmuştu büyük bir ihtimalle kocası ölmüştü ve o hatırlayınca hüzünlendi. Gülümseyerek ona baktım.

"Çok şanslısınız " dedim gülümseyerek.

" Sen daha şanslısın Emir altın kalpli bir çocuk biraz korkak ama sevdiği kişiler için herşeyi göze alır gitmeyi bile aşkından acı çeksede değer verdiği kişi zarar görmesin diye çok uzaklarada gider senin için gitti çünkü seni seviyor " dedi.

" Eğer sevseydi gitmezdi ve savaşırdı. " dedim kadın gülümsedi.

" Savaşacağı tek bir kişi değilki bir sürü kişiydi hem o kaçmadı seni koruyabilmek için gitti " dedi hakllıydı kadın ama neyse.

" Ama ben onun için burda kalıp savaşabilirdim " dedim. Daha sonra Emir geldive biz sustuk. Emir'in gelmesi üzerine havadan sudan konuşmaya başladık. Aslında iyi kadınmış :)

********

" Bu gün için teşekkür ederim " dedim arabadan inerken kolumdan tutup beni arabaya geri soktu.

" Kuru bir teşekkür mü edeceksin " dedi. Bende gülümseyerek ona yaklaştım.  Daha çok yaklaştım. Daha çok yaklaştım ve tam onu dudağından öpeçeğimi zannederken eğilip yanağını öptüm. Şaşkın bir şekilde bana baktı bende arabadan inip eve geçtim. Babamlar yatmış olmalıydı.   Bende Zeynep 'in yanına gittim. O daha  yatmamıştı.

" Uyumadın mı se hala " dedim. O sıra yatağa uzanmış Efe'yi gördüm demek Efe bizdeydi. Benim Efe'ye baktığımı görünce konuşmaya başladı.

" Geldin mi bu gün Melek anne Efe'yi sana getirdi. Akşam alacaktı ama sen gelmeyince Efe kalmak için ısrar etti. Sonra kaldı işte " dedi. Efe'nin yanına uzanıp küçücük elini tuttum.  Başına küçük bir öpücük kondurduğumda uyandı.

" Abla gelmişsin " dediğinde başımı sallayıp yanaklarını sulu sulu öptüm.

" Hadi bakalım uyu yarın kahvaltıda konuşuruz " dedim.  Üzülmüş gibi yaptı.

" Biraz oturamazmıyım " dedi.

" Senin yaşındakiler saat dokuz olmadan yatıyor beyfendi " dedim ve gıdıklamaya başladım. Gülerken konuşmaya çalışıyordu.

" Ben beş yaşında abiyim. Komsumuz bebek doğurdu ben onun abisiyim artık annem öyle söyledi. " dediğinde gülümseyip başını okşadım.

" Madem abi oldun daha hızlı büyümek için erken yatmalısın " dedim. Başını sallayıp örtünün altına geçti ve gözlerini kapttı. Bende Zeynep'e iyi geceler diyip odama gittim. Uzun bir gün olmuştu. Amagenede bir gün değerlendirmesi yapabilirim. Bu gün kafede Aylin ve Feride'yle çok eğlendim. Sonra Emir'in halası başta hiç sevmemiştim ama sonra kanım ısındı. Arada bir gıcık bulsamda iyi kadındı ve Emir'e çok değer veriyordu. Belkide bu gün sırf Emir için arada bir samimi davrandı. Her neyse sanırım şu an soğuk bir duş yumaşıcık bir yatak ve mis gibi müzikten daha iyi bir şey olamaz .

Psikopat KızWhere stories live. Discover now