Psikopat Kız ( 55. Bölüm )

7.5K 348 19
                                    

Feride'den

Bu gün büyük annem Diyerbakır'dan gelecekti. Ve benim şu meşur evlilik konusuda açılacaktı. Anlamıyorum ya ben daha 23 yaşındayım. Bu yaşta bu kadar baskı yapılır mı ? Üstelik kendi ayaklarımın üzerinde de durabiliyorum. Kos kocaman ünversite bitirdim ve şuan babamında yardımıyla bir sanat okulu acmaya çalışıorum. Okulu açınca hem öğretmenlik hemde okulun sahibi olarak çalışacam. Yukarıya çıkıp - Bizim evde oturma odası salon mutfak vb odalar ikinci katta. )  mutfakta anneme yardım etmeye başladım. Diğer anlamadığım konuysa annem evde temizlikçi ve yardımcıların olmasını istemiyordu. ' Kendi elimiz ayağımız var başkalarını elimizin altında çalıştırmak günah ' diyordu hep. İleri görüşlü bir aile gibi dursakta ailem bazı konularda geri kafalıydı.

" Feride bana unu uzatır mısın ? " dedi annnem bende hemen unu uzattım. Mutfakla ilgili pek çok şey yapmayı biliyorum ama genede çok becerikli bir kız sayılmam.

*********

" Kızım evlenmiycen mi sen ? " dedi kapıdan geçer geçmez aslında büyük annemi severim ama bu konuları acınca ondan çok gıcık kapıyorum.

" Yok evde kalacam " dedim ve odama indim. Herkesin işi gücü bitmiş beni evlendirmeye çalışıyor ya. Off çıldırmak üzereyim allah bilir bizde kaç gün kalcak. Ya off niye bir otele falan gitmiyor ki. Telefonumun sesiyle kendime geldim. Can arıyordu.

" Alo " dedim keyifsiz sesimle.

" Canım ne yapıyorsun " diye sordu.

" Hiç evdeyim odamda tek başıma takılıyorum " dedim sen ne yapıyorsunu bilerek sormadım. Zaten bir türlü evlenme teklif etmiyor.

" İyi hadi hazırlan seninle çok önemli bir şey konuşmalıyım ilişkimiz hakkında " dedi duygusuz bir sesle. İnanamıyorum ya benden ayrılacaksa.

" Tamam " dedim ve telefonu kapattım. Şuan çok kötüyüm. Yani benden ayrılacakmı. Kaç yıldır beraberiz ve o bu gün benden ayrılacak. Yanagımdan süzülen yaşları silip üzerimi giyindim. Ama ne giydiğime hiç dikkat etmedim. Evden çıkıp Can'ı beklemeye başladım.

*******

" Feride ben artık ilişkimizin böyle sürmesini istemiyorum " dedi bu bir nevi ayrılalım demekti. Denizden gözlerimi ayırıp ona baktım. 

" Ayrılmak mı istiyorsun " dedim sesim çok güçsüz çıkmıştı. Nedn sahile getirdiğinide bilmiyorum. Deniz beni rahatlatmak yerine duygusallaştırıyor.

" Evet " dedi. Cidden evet dedi . Can benim herşeyimdi ve bu gün benden ayrılıyordu.

" Neden " diye sordum. Madem ağlıyorsun bir nedeni olmalı değilm mi ?

" Çünkü ben artık sevgili olmak istemiyorum.... Çünkü ben artık evlenmek istiyorum " dediğinde şok olmuş bir şekilde ona baktım. Oturduğumuz banktan kalkıp önümde diz çöktü.

" Bak Feride ben romantik bir adam değilim ve hayatımda ilk kez evlenme teklif ediyorum. Belki hayalindeki evlenme teklifi bu değildi ama benim gibi bir öküzün elinden gelen ancak buydu.. Feride benimle evlenir misin ? Hayatımın geri kalanında hep yanımda olur musun ? " diye sorduğunda boynuna sarılıp evet diye  bağırdım.  O sırada gök yüzü birden havayi şimşekle doldu. (  yanlış yazmış olabilirim ) . Daha sonra gök yüzünden kırmızı güller yağmaya başladı.  Tamam biliyorum helikopterle yukarıdan döküyorlardı onları ama olsun ben yağıyor demek istiyorum. Bide kendine romantik değilim diyor. Bu dünyada gördüğüm en güzel evlenme teklifiydi.

" Seni seviyorum "dedi bende diyip dudağına küçük bir öpücük kondurdum.

Gizem'den

Dün akşamki kız isteme töreni çok güzel geçti.  Ee arada Emir'in halası bana laf soktu ama neyse. Şimdide ailecek oturmuş nişan tarihini düşünüyorduk. 

" Hemen yapmaya gerek yok " dedi Emir'in gıcık halası. Anlamıyorum ya tamam kızının acsını yaşıyorsun ama niye benden çıkarıyorsun.

" Belki biz hemen nişanlanmak istiyoruz " dedim sinirle. Ben bunu diyince Hazal hanım gülmeye başladı.

" Evet evet çok beklediniz bence yarın nikah kıyalım size " alayla söyledi Hazal. Ben ona kötü kötü bakarken  gıcık halada bana kötü kötü bakıyordu.

" Tamam her neyse her şeye siz karar verin ben pes ediyorum hadi Emir biraz dışarıya çıkalım. " dedim sinirle.

" Tamam " dedi ve ayağa kalktı. Biz tam kapıdan çıkarken   Hazal koşup bize yetişti.

" Benide eve bıraksanıza " dedi. Hep beraber arabaya bindik.

" Emir o görüşmeye gelecek olanlar  gelmedi arayıp haber de vermediler "dedi Hazal off şimdi yol boyunca  iş mi konuşacaklar.

" Biliyorum eğer iki gün içinde haber almazsak polise haber verecem sonuçta biz adamlara kaç tane dosya gösterdik fikirlerimizi çalmış olabilirler " dedi bu seferde Emir. Artık  onları dinlemeyip  dışarıyı izlemeye başladım.   Hazal'ın evinin önüne geldiğimizde Hazal ne yapıp ne edip bizi evine gitmeye ikna etti. Hep beraber Hazal'ın evine doğru giderken kapıya yaslanmış Ekin'i gördük.

" Nerdesin sen mesai saati üç saat önce bitmişti "diye bağırdı Ekin. Hazal gülümseyerek konuşmaya başladı.

" Sanane nerdeysem nerdeydim seni mi ilgilendirir " dedi Ekin sinirden duvara bir yumruk attı ve sinirle cekip gitti.

Psikopat KızWhere stories live. Discover now