54.Bölüm

17.8K 1.2K 22
                                    

Mirza ve Ali yapacakları planı daha detaylı konuşmak için Demir ile buluşacakları yere geldiler .
Ali aklında karısı Hatice'nin durumu ve Narin'i merak ederken ,
Mirza kendisi ile hala konuşamayan Aycan'ı arayıp duruyordu kızın en sonunda numarasını engellemesi ile son noktaya gelmiş tepesinden inmeyen sinirleri saçının en uç teline çıkmış adeta adamın duman çıkarmasına neden oluyordu.

"Hoşgeldiniz beyler ."
"Hoş buluruz inşallah bacanak ." Deyip Ali ve Demir sarıldı.
"Hayırlı olsun taze baba . Durumları nasıl iyiler değil mi ?"
"Daha iyi olacaklar inşallah şu bela bitsin ailemin yanından hiç ayrılmayı düşünmüyorum ." Deyince bütün adamlar gülümsedi . Hepsinin tek temennisi buydu aileleri zarar görmeden Halil ve onun zehirinden bir an önce kurtulmaktı.
Herkes durumun stresini atmak kafalarını boşaltmak azda olsa rahatlamak için etrafta sinirle dört dönem Mirza'ya odaklandılar.
Demir ve Olcay adamın neye sinirlendiğini anlamasalarda bu hallerini gülerek izlediler .

"Gülmeyin lan halime zaten hepsi sizin yüzünüzden ben ne güzel yumuşatmıştım ,araya girmeseniz şimdi karımdı zehirli sarmaşık ."

Ali gülerek Demir ve Olcay'a göz kırptı.
"Kardeşime zehirli sarmaşık deme hem sen artık nişanlı adamsın uzak dur Aycan'dan " deyince hepsi birden gülmeye başladılar.

"Bıktım lan sizin planlarınızdan bu işin sonunda kardeşini alacağım Ali haberin olsun ! Evlenmem  ben o bencil Dilan ile yüz kere dedim bir yüz daha derim planınızı ona göre yapın ."

Demir Mirza'nın omzuna elini koydu.
"Merak etme lan kaç kez söyleyeceğiz bir hafta sonra herkes payına düşeni alacak ve bu mesele tamamen bitecek az sabret . "
"Umarım geçmişin kanlı bu meselesi daha fazla can yakmadan biter .Halil Kozan belasını bulur umarım ."

"Anlatın o zaman plan nedir !" Diyen Ahmet ve Bilal'in sesi ile Mirza ve Ali şaşkınlıkla dönüp adamlara baktılar.
Demir derin bir nefes alıp kendisinden açıklama bekleyen adamların yüzüne tek tek baktı.
"Hepinizi buraya toplayıp yardım istedim çünkü bu mesele bütün ailemizi ilgilendiriyor."
Bilal anlayışla elini Demir'in omzuna koydu .
"Merak etme ailemiz bu meseleden yara almadan çıkacak . Sen istediğin hayatı karınla kuracaksın . Sen Mirza efendi kardeşim ile evlenmek zorunda değilsin, Dilan yurt dışına çıkacak onu Yavuz manyağına bırakacak değilim . Yalnız şu Mahmut meselesi o biraz tehlikeli adamı durduracak elimizde hiç bir şey yok ona dikkat edin .Birde benim evlillik meselem var ona da bir çare bulmak lazım ."
İç çekerek başını yere eğdi. Bilal gibi bir adamın neden hala bekar olduğu evlenmek istemediğini kimse anlamıyor açık açıkta soramıyordu .
Mirza karşısındaki adama kuzenini vermeyi zaten istemiyordu ama babası ve amcası Halil ağa olmasada bu kan davasını bitirmek için bu evliliği istiyordu.
Şimdilik bu konuyu açmasam iyi olur diyerek Bilal'e bakıp pis pis gülümsedi.
"Hallederiz "deyip içinden inşallah bizimkiler sana deli olan kızı verir diyordu.
Mirza ve Bilal kendi aralarında hesaplaşırken Demir ve Ali ,Asuman mevzusunu konuşmak için diğerlerinden uzaklaştı.
"Asuman anne Narin ile de konuşacak Ali ."
"Olmaz çok erken benim karım hamile Demir doğuma az kaldı üzülür heyecanlanır yapamam . O mevzu bekleyecek biraz daha . "
"Bak seni anlıyorum karın için evladın için korkuyorsun ama Narin annesiz olmadığını bilirse daha mutlu olmaz mı ?"
"Kafamı karıştırma Demir olmaz . Bak sen buraları görmeden durumları öğrenmeden karını getirmedin .Ben nasıl sevdiğimi tehlikeye atayım ."
"Haklısın sanırım ben sadece Narin annesinin doğumda ölmediğini öğrenirse daha rahat olur korkusu azalır diye düşündüm . Hatta bunu düşünmeme sebep olan Ezo ile ikisinin konuşmasına şahit olmamdı yoksa bende senin yerinde olsam farklı davranmazdım ."

Yolum Sana Düştü ♠️Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin