Elixirul sperantei

27 8 2
                                    


Autor:-Neptun_

COPERTA:

Ma bucur ca ai schimbat titlul si l-ai pus in romană

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ma bucur ca ai schimbat titlul si l-ai pus in romană. Dar coperta...nu prea o pot comenta, este doar o poza luată de pe net cu un titlu pe ea. Stiu ca este greu sa găsești un editor care sa se priceapă, dar cred ca ar trebui sa cauti unul.

DESCRIERE:

Cred ca ,,Elixirul speranțe" este mai mult o carte dedicată copiilor cu vârste intre 10-15 ani, si nu este o problema

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Cred ca ,,Elixirul speranțe" este mai mult o carte dedicată copiilor cu vârste intre 10-15 ani, si nu este o problema. Descrierea este simpla, ma duce cu gândul la un basm❤️

CONȚINUT:

~Capitolul 1~

— Regatul Trandafirilor—

Imi place titlul capitolului se potrivește, nu stiu de ce ti-ai facut griji in privința asta.

Acțiunea este doar putin grabita, dar nu este un lucru rau intr-o carte dedicată copiilor. Ai descriere frumoasa, aliniate.

E de-abia primul capitol dar pare promițător.

~Capitolul 2~

— Viziunea—
(din nou, titlul este ok. Se potrivește cu textul, mai mult curaj)

Chiar imi e mila de tânăra prințesa, încearcă sa fie puternica si sa nu arate cat de distrusă este pe interior. Ai conturat bine personalitatea ei si ma bucur ca ai descris schimbarea făcută de boala.

Un mic sfat, cand descrii starea deplorabila, dupa ce ai zis ca pielea si-a pierdut noanță poti sa spui ca sub ochi i-au aparut doua semilune vinete sau ca obrajii ii sunt supți. Ceva de genul.

~Capitolul 3~

— Vrajitoarea —

Încearcă sa descrii rafturile, cărțile colorate si pline de praf, etc.

Ar trebui sa descrii aspectul bibliotecarilor. Sa spui daca are un mers ciudat, voce groasa sau pițigăiată, etc.

AMC Primești o vulpe cu 9 cozi si tu o refuzi. Puteai totusi sa o descrii, adică in loc sa spui ,,Era o vulpe cu noua cozi" puteai lasă cititorul sa își dea seama.

Spre exemplu ,,intr-o cușca (Cutie parca e prea ciudat) de argint pur, ce sclipea in sala tronului, se mișca plină de neliniștită un animaluț plămădit parca din foc. Printul deschide ușița gingașa unde era captivă micuța ființa, si o afișa plin de mândrie in fata tuturor celor prezenți. Chiar daca el venise cu un singur dar, era unul atat de rar, incat de-abia il lăsase inima sa renunțe la el.

Dar privind fata atat de gingașa a Prințesei si pielea ei albă si fina, nu put decât sa afișeze un zambet strălucitor in timp ce vulpea sa își ridica cu falnicul, cele 9 cozi albe si stufoase ale sale."

Ceva de genul asta, asta mi-a venit pe moment si e doar un exemplu.

~CAPITOLUL 4~

— Băiatul albastru—

Aici ai folosit mai bine descrierea si mi-a placut faptul ca ti-ai dat seama ca proviziile s-ar strica repede pe o vreme frumoasa. Asta a fost cat se poate de realist.

Cat despre titlul, băiatul aslbastry suna prea simplu. Poti spune ,,Băiatul plămădit din apa"

~CAPITOLUL 5~

—Nu te uita un ochii ei—

Cred ca trebuia sa descrii dansul avut cu fata straina. Puteai sa descrii felul stângaci in care își mișca trupul si picioarele, dar sa subliniezi sau sa își imagineze ca fata Misterioasa este prințesa.

Sau si mai original, fata sa fie un sucub (răsturna care își schimba înfățișarea dupa bunul plac) si chiar sa se schimbe la propriu in prințesa. Iar la final, cand se termina dansul, sa il întrebe cine este fata in care ea s-a preschimbat. Stii tu.

~CAPITOLUL 6~

— Zburătoarea —

Parca iar se mișca mult prea repede acțiunea. Parcurg drumul foarte repede si chiar daca in fiecare capitol primesc cate o ,,provocare" o depășesc prea repede. Poate ar trebui sa reduci pe la final întoarcerea unui antagonist (răufăcător) si acela sa le faca probleme, etc.

~CAPITOLUL 7~

— Fântâna —

A avut cam prea multe linii de dialog si prea putina descriere. In rest, povestea in sine e originala si frumoasa, far chiar ii lipsesc prea multe detalii.

TITUL este simplu, dar ok.

~CAPITOLUL 8~

— Casa Vrăjitoarei —

Mi-a placut începutul, a fost realist si ai descris foarte bine sentimentele personajului. Totusi, daca orcul a strâns cu toată puterea sa înseamnă ca a învinețit pielea fetei, deci roșeața parca e prea putin spus.

Capitolul asta a fost mai lung, observ ca tu ai suișuri si coborâșuri cand e vorba de scris, dar încearcă sa nu te grabesti, ok?

Stiu ca iti arde pielea sa devii cunoscuta si apreciata, dar crede-ma astea vin doar in timp, niciodată brusc.

~CAPITOLUL 9~

Ai grija! Ai foarte multe greșeli de tastare si mananci litere!

Stiu, toți avem, si fiecare carte va avea cel putin o greșeala, dar te sfătuiesc sa citești capitolele (macar cand termini de scris toată cartea).

In rest, nu e sfârșitul poveștii dar este altceva.

E ceva original, are potențial dar trenuie sa te ocupi de ea. Nu uita sa faci cat mai realiste personajele si sa nu exagerezi cu dialogul.

Plata: voturi si parere la toate capitolele din cartea Blestemul celei Uitate

CriticiWhere stories live. Discover now