5.Bölüm: Hediye

27.1K 1.3K 63
                                    

Genç kız yavaşça gözlerini araladı. Duymak istediği seslerden biriydi bu. Uyuklayan gözleri, sararmış yüzü ve ter atan alnına rağmen, karşısındaki kişiye bakmaya çalıştı. Bu bir çift mavi göz, onu ilk defa böylesine rahatlatmıştı. Kurumuş dudaklarını araladı.

"Bul.. dum"

Yatağa bastırdığı avuçlarından güç almaya çalışarak yavaşça doğrulmaya çalıştı. Hissettiği halsizliğe ve tüm vücudunu saran ateşe rağmen, dayanamayarak iki kolunu açtığı gibi genç adamın boynuna sardı.

"Buldum"

Gece boyunca evlerini aramış, bulamayınca da bir köşeye çökmüştü çaresizlikle. Gözlerinden hızla yaşlar akıyor, adama sıkıca sarılıyordu. Oldukça sessiz ve tepkisiz olan genç adam yavaşça geriye çekildi. Genç kızın bembeyaz olan tenine baktı, kızarıktı. Nehir adamın mavi gözlerine bakıyordu, öylesine halsiz hissediyordu ki, onu burada bırakmamasını söyleyemeden gözleri yavaşça kapanmaya başladı. Elleri de tüm vücudu gibi hissizleşirken, yavaşça bedeni yatağa düştü.

"Nehir!"

Genç adamın mavi gözlerine bakıp gözlerini yumdu. Hızla ayağa kalktı Ali Demir. Önüne eğilip, üstüne örtülen battaniyeyi kaldırdığı sırada, komşusu yanına yaklaştı şaşkınlıkla.

"Ne yapıyorsun sen?"

Adamı geriye itip aldırmadan, hızla genç kızı kucağına aldı. Hızlı adımlarla evden çıkardı. Sokaktaki tüm komşuların meraklı bakışlarını umursamadan, kendi evinin kapısına yaklaştı.

"Rüya!"

Ağabeyinin sesşsnişiyle hızla kapıyı açan genç kız , şaşkınlıkla kollarında baygın olan kıza baktı.

"Abi, Nehir!!"

Ali Demir hızla eve girdi. Kardeşinin odasına yaklaşıp, genç kızı yavaşça yatağa yatırdı. Eğilip elini alnına bıraktı, yanıyordu. Kardeşine döndü.

"Doktor bulmaya çalışacağım, yanından ayrılma ve üstünü örtme."

Hızla evden çıkıp, kamyonetine bindi. Kimlik olmadan muayene edebilecek bir doktor arayışına girdi.

....

Rüya elinden tutmuş olduğu genç kızı izliyordu. Geldiği andan beri baygındı. Doktorun bağladığı seruma bile tepki vermemişti. Endişeyle elini yavaşça alnına bıraktı. Doktor ve ağabeyinin odadan çıktığını görüp endişe dolu olan annesine döndü.

"Yanıyor anne"

Zeynep Hanım elindeki ıslak bezi iyice sıkıp yeniden alnına bıraktı.

.....

Bahçeye çıkan doktoru takip ediyordu Ali Demir merakla.

"Neyi var?"

Doktor adımını durdurup gözlerine baktı.

"Maruz kaldığı soğuk, kan akışının yavaşlamasına neden olmuş. Neyse ki soğuk ortamdan çok geç olmadan çıkarılmış. Serum bağladım fakat önümüzdeki iki gün aksatmadan devam edilmeli. Bu süreçte gözle görülebilir iyileşme olmazsa da hemen en yakın hastaneye kesinlikle götürülmeli"

Genç adam derin bir nefes verdi, nasıl yapacağını bilmiyordu. Kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu ama mecbur kalırsa bunun için çaba harcayacaktı.

"Özellikle çok soğuk ortamlardan bir süre uzak durması gerekiyor. Serumlar bittiğinde, tamamen toparlanacağını umuyorum"
"Teşekkür ederim"

Bir Davetsiz Misafir - (Bitti) Where stories live. Discover now