12

513 50 1
                                    

Съвсем скоро Кук съжали че напусна книжарницата. Ким Техьонг беше глупак, но това не беше причина да му позволи да развали един от редките моменти, когато излизаше сам. С лудо биещо сърце той наведе глава и тръгна бързо към вкъщи. Докато стигне във вкъщи той си мислеше какво го засяга на Техьонг дали Джимин ще отиде на бала у Лий? Брат му без съмнение, бе накарал Техьонг да го проследи, нещо крайно нечестно от негова страна. Кук поиска писменото му обещание само, за да му натрие носа, ако беше помолил Кук учтиво, след като му се навика, щеше да му върне листа. Това щеше да му послужи в бъдеще да поиска някоя дребна услуга от него и Джимин добре го знаеше.

Сега обаче възнамеряваше да даде листа на майка си. 

-Джимин ще присъства на бала утре у Лий, както ти пожела. Всъщност няма търпение да се появи.

-Така ли?

Веждите на майка му се стрелнаха нагоре.

-Да!- със замах извади подписания лист от джоба си. -Дори даде писмено обещание.

-Много добре. Благодаря ти Кук. Явно имаш способността да го убеждаваш.

Зад гърба и Кук се усмихна злорадо.

-Да, явно...

Балът се очакваше да е скучен. Единственият източник на забавление вероятно ще бъде Джимин. Нищо чудно да пристигне пиян и склонен да се държи неприлично.

-Наистина ли смяташ, че Джимин би се оженил за Юна Хуанг?- попита Кук.

-О, ще са чудесна двойка, пък и е време да си намери съпруга. Юна е прекрасно момиче. Той не е проявил интерес към друга жена. Няма причина да не е щастлив с нея. Ти не я ли одобряваш?

Кук се зачуди дали да припомни колко ужасна е майката на Юна. Искаше му се да попита защо Джимин трябва да се ожени сега, когато е още див и необуздан и очевидно не е готов за брак. Не му трябва съпруга, а и не бе изявявал желание да създаде семейство, нито бе споделял, че сегашният му начин на живот (който според Кук се състоеше от пиене, хазарт и забиване на актриси) му е скучен. Без почти маниакалната му пристрастеност към спортуването вече щеше да е дебел мъж.

Ала това нямаше значение, науми ли си майка им веднъж нещо, нищо не можеше да промени решението и.

-Не. Юна е прекрасна.

-Чудесно.

Кук се измъкна през вратата, когато икономката се появи, той отиде в стаята си, защото нямаше къде другаде да отиде. Беше взел със себе си и едно списание. Настани се на стола до прозореца и отвори списанието. Прескочи разделите с домакинските съвети и се зачете в разказите и стихотворенията. 

След като прочете всико той потърси страниците за мода. Златисто, бе казал Те. Какво пък разбираше Техьонг от мода? Никога нямаше да го признае, но мисълта за златист костюм му звучеше страшно примамливо. Но утре вечер ще бъде в синьо. С хубава прическа. 

Почти се размечта Ким Техьонг да е там, за да го зяпне смаян.

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now