46

414 52 2
                                    

След като Кук се оправи и излезе реши да обиколи магазините. Мина покрай книжарницата в която се бяха видели с Те и всички спомени му изплуваха в ума.

Сега бе в един магазин и разглеждаше шапките които бяха наредени. В магазина влязоха две млади момичета заедно с майка си и привлякоха вниманието му. Той започна да обсъжда стилът им на ум гледайки ги. Едно от момичетата вдигна поглед към него и забеляза, че ги наблюдава. Кук се усмихна и отново насочи вниманието си към шапките, но за негова изненада момичето дойде до него.

-Джеон Джънгкук, ако не се лъжа.- заговори тя. -Хвърлил си око на Ким Техьонг, нали?

-Аз...Какво...Не, нищо подобно.

-Ти си глупак.- обяви момичето. -Глупак си да го искаш и още по-голям глупак, ако го хванеш.

Боже да не би това момиче да си мисли че той е ней? До сега не му се беше случвало нещо такова заради някой. 

-Ужасно се извинявам, но май не се познаваме...

-Аз съм Ким Чейонг. Ким Техьонг е мой братовчед.- страните на Кук поруменяха. -Мразя го!

Да, сега се сети. Братовчедките на Техьонг, няколко години по-млади от Кук, обявени за най-красивите момичета тази година. 

-Приятно ми е да се запознаем.- каза Кук с усмивка.

-Майка ти много ще се ядоса, ако разбере как му се хвърляш.- продължи тя все едно не го е чула. -Мама едва изържа да говори с него, но е принудена.

-Нима? И кое по точно я принуждава?

-Откакто татко почина и Техьонг наследи всичко на мама и се налага постоянно да се вижда с него.

-Колко неприятно.- отвърна Кук. Запита се дали тя изпитва някакво състрадание към  братовчед си, загубил и двамата си родители на много по-крехка възраст. - Сигурно за вас е много трудно да се пазите от страх да не се видите с него.

По лицето на момичето се изписа отвращение.

-Той не може да ни изплаши! Той трябва да ни избягва. Едва ли някой го иска, убедена съм.

-Но как да си обясним факта, че го канят навсякъде?- промърмори Кук.

-Той е ужасен човек.- каза тя. -Исках само да те предупредя.

-Ужасен ли?- премигна Кук. Едно е да не одобряваш държанието на някой, но съвсем друго е да го смяташ за отвратителен. -Защо говориш така?

-Прогони ни от домът ни и не ни позволява да се върнем. Мама го помоли, направо го е умолявала, но той само се изсмял и отказал. Що за човек прави така?

-Чух, че покривът на къщата се е сринал- Кук свъси леко вежди, припомняйки си как му се присмя, задето живее при Джимин, а той му обясни, че няма друг избор, защото къщата му е развалина. -Та самият той не може да живее в къщата сега.

Русата красавица изцъка презрително.

-Ремонтът почти е приключил. Със сестра ми израснахме там. Всичките ни спомени от скъпия татко са там, а той не ни позволява да се върне. Винаги съм мечтала сватбената ми закуска да се състои в трапезарията на къщата, но сега вече е напълно невъзможно. С такъв човек танцуваш Джънгкук.

-Благодаря за предупреждението. Извини ме но сега трябва да си ходя.- взе една шапка която бе харесал, поклони се и отиде на касата, плати я и излезе. След като излезе потъна в мислите си. Нима Техьонг се бе отнесъл така жестоко с братовчедките си, както го описа тя? Русата му братовчедка с големите сини очи вероятно не бе свикнала някой от мъжки пол да и отказва каквото и да било, особено ако отчаяно го желае. Техьонг от своя страна, сякаш по-малко се впечатляваше от женската чувствителност за разлика от другите мъже.

Въпреки това дори за него бе доста невъзпитано да се изсмее в лицето на майка, умоляваща да върне децата си в дома си. Не че не се бе присмивал в лицето на Кук неведнъж и му даваше основание да го смята за много груб. Това беше много по различно от поведението му, когато дойде на чай и беше...възхитителен. Интригуващ, внимателен. И как само го гледаше...

Дори купуването на нова шапка не му помогна да разкара Те от мислите си. Винаги ли така става когато си мислиш за някой който с когото ставаш по близък? При всичките си мечти някой да го хареса и да се интересува от него, никога не бе подозирал, че яви ли се такъв, ще бъде толкова изнервящо.

Трябваха му няколко минути, за да осъзнае, че е започнал да мисли за него като за човек който харесва.

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now