18

525 47 0
                                    

Кук успя да се върне сред останалите хора в балната зала. Надяваше се някой да не е видял какво се е случило. Самият той не знаеше какво се е случило. Ким Техьонг танцува с него, вероятно това бе част от плана му да го тормизи. Извини се, задето каза че прилича на чадър, но постъпката му явно бе проява на добри обноски донякъде. Също така го притисна към стената и доказа че невинноста на Кук не винаги е в безопастност в негово присъствие. После го целуна, както един женкар би целунал любовницата си.

Ако друг го бе направил, Кук щеше да лети във въздуха, но понеже Ким Техьонг го целуна така настойчиво и страстно...Кук не беше сигурен какво да мисли. Баща му дойде и го спаси от повторно срещане със Техьонг.

-Джънгкук, ще тръгваме. На майка ти не и е добре.

-Така ли? Това е ужасно! Много ли е зле?

-Не, надявам се, но трябва да си почине. Лошо ли ще е ако си тръгнем по-рано? Ще помоля Джимин да те изпрати...

-Не, не.- възрази бързо Кук. Джимин го изгледа лошо, когато го видя да танцува с приятеля му. -Идвам с вас.- той последва баща си и напусна балната зала. Намериха майка му да си почива на диван в малък коридор до залата. Госпожа Джеон изглеждаше бледа и уморена. -Мамо!- Кук забрави за вълненията си около Техьонг. Не беше свикнал да вижда майка си зле особено пред други хора. -Какво става?

-Просто кашлица мили.- усмихна се майка му. -Боли ме гърлото и не спирам да кашлям. Баща ти много се притесни но не искам да пропуснеш бала...

-Няма никакво значение.- увери я той бързо. -Изглежда повече от зачервено гърло. Кашляш от няколко дни насам.

-Видя ли. И Кук е забелязал.- обади се баща му. -Джихе, трябва да отидеш на лекар.

-Само ще ми каже да пия чай и да почивам. Ще ми мине Джънгхо.

-Тогава мен трябва да ме прегледа лекар, и да ми предпише нещо, за да не се тревожа толкова за теб.- отвърна съпругът и. -Вече пратих да го повикат.

-Добре. Но ти трябва да останеш, за да може Кук да не пропусне бала. Толкова е хубав и толкова време посвети на прическата си...

Колко време ти отне да направиш тази прическа, припомни си Кук думите на Техьонг.

-Глупости.- възрази Кук бързо. -Всъщност, мамо, малко съм уморен и нямам нищо против да си тръгна.

Появи се прислужник и съобщи, че колата за тях ги чака. Баща му помогна на майка му да се изправи и я изведе на улицата. Госпожа Лий се появи да пожелае скорошно оздравяване на госпожа Джеон. Тя благодари, поклониха се и потеглиха към вкъщи.

Кук срещна погледа на баща си, който му се усмихна.

-Забавлява ли се?- поинтересува се той.

Кук кимна. Така беше по-безопасно, отколкото да говори.

-Стори ми се, че те видях да танцуваш.- добави той.

-Приятел на Джимин.- отвърна Кук, като се молеше той наистина да не е видял кой е и да не задава повече въпроси. -Видях Джимин да танцува два пъти с Юна Хуанг.- продължи Кук, за да измести темата от себе си. -Изглеждаше ми полузаслепен. Планът на мама може да даде резултат.

Все така със затворени очии, майка му се усмихна

-Знаех че ще я хареса ако я срещне.- каза тя.

За огромно облекчение на Кук повече никой не спомена танците. Стигнаха до вкъщи и баща му предружи майка му до вътре. Кук остана сам за негово огромно облекчение. Не искаше майка му да е болна. Пожела лека нощ на родителите си и бързо се качи в стаята си, където Джанет, камериерката на майка му, го чакаше.

-Иди при госпожа Джеон.- нареди и Кук. - Не е добре.

Джанет обслужваше майка му от близо трийсет години. Очите и се разшириха от тревога.



𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin