51

399 46 3
                                    

На сутринта

Едва не счупи чаената чаша на закуска, когато чу някой да звъни на звънеца. Стана и бързо тръгна към вратата, за да попречи на иконома да отпрати Техьонг- ако наистина беше той- да си върви по пътя.

На прага на току-що отворената врата, стоеше момчето което го вбесяваше.

-Дошъл съм да взема Джънгкук.- съобщи Те.

Изглеждаше много бодър за това време на деня и невероятно привлекателен. За пореден път Кук остана поразен колко е красив, когато не е отдаден на заниманието си да тормози Кук. Сутришната светлина подчертаваше всичките му хубави черти.

-Добро утро Те.- поклони се Кук. -Прав беше като каза "рано".

На лицето на Те се появи закачлива усмивка.

-Изисква се време, за да се организира върховно приключение.

-Върховно приключение ли?

Те само кимна.

-Готов ли си да тръгваме.

Боже! Върховно приключение! Какво ли имаше предвид? Както обикновено той не се държеше според очакванията, и както обикновено това дълбоко заинтригува Кук.

-Само секунда.

Кук побърза да се преоблече, след като бе готов си пое дълбоко дъх, за да се успокои, преди отново да слезе долу.

Отвън ги чакаше луксозна кола. Те отвори предната врата на Кук, след което отиде от неговия край и се намести. Кук попита какво ще е върховното приключение, но Те отказа да отговори. Насочиха се извън града, Кук наблюдаваше улиците, наслаждавайки им се в час, в който обикновено още лежеше в леглото. Все едно виждаше непознат град, чистачки метяха стълбите пред къщите. Минаха край парка, все още обвит в мъгла, след това познатата час от града изчезна. Мъглата стана по гъста, а къщи се виждаха все по-рядко и по-рядко, сякаш пътуваха през омагьосани земи.



𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now