47

386 45 2
                                    

На следващата сутрин Кук бе излязъл рано за разходка. Когато се върна видя че леля му има посетител. Леля му и един изключително привлекателен джентълмен го погледнаха и му се усмихна. Двамата изглеждаха като двама гузни любовници. Леля му изглеждаше щастлива и леко порозовяла от смях. Галеше с една ръка малко куче, сгушило се в скута и. Първоначално бе наведена напред, с тяло почти опряно в посетителя, но сега седна на стола и се облегна назад.

-Добро утро, Джънгкук. Не очаквах да те видя толкова рано. Това е господин Ким Чеянг . Господин Чеянг, това е племенникът ми Джеон Джънгкук. 

-За мен е огромно удоволствие, Джънгкук.

-И за мен.- отвърна той, изучавайки го с интерес.

Червеникавокафявото кученце в скута на леля му отново излая. Леля му се усмихна, докато го чешеше между ушите.

-Това е Луис. Господин Чеянг се грижи за него, докато съм тук. Доведе Луис да се видим.

-Много му липсваш.- усмихна и се Чеянг. 

-Трябва да се опознаете Кук. Хайде, вземи едно парченце бекон и го повикай.- Кученцето скочи на пода, когато Кук взе парче бекон. Седна пред Кук, размахвайки бързо опашка и вторачило тъмните си очи в месото. След това се отдръпна малко назад и вдигна предната си лапичка. Приличаше на кавалер, който канеше дама на танц. 

-Колко си сладък.- каза Кук. Наведе се и му подаде бекона. Той внимателно го взе от пръстите му и започна да го хрупа на пода. Кук погледна леля си:

-Защо не го доведе със себе си, лельо? 

-Разходките тук няма да са му достатъчни.

-Нямам нищо против да остане.- каза Кук.

-Обеща ми че мога да го задържа поне месец.- подметна Чеянг. -Кой друг ще строява Макс. 

-Горкият Макс! Сигурно няма търпение Луис да си тръгне.

-Кой е Макс?- поинтересува се Кук.

-Макс!- извика Чеянг. 

В далечния край се чу драскане по вратата и тя се отвори. За ужас на Кук, най-голямото куче, което бе виждал, приближаваше към тях. Беше преобладаващо черно, с кафяви и бели петна по главата и краката. Седна послушно до стола на господаря си и главата му почти се изравни с рамото на господин Чеянг.

-Огромен е.- каза Кук.

-Но е страшно дружелюбен. Донесох го от Швейцария.- наведе се и почеса кучето по гърлото. -Роден е да катери планини и да пази стадата с кози, а аз му предлагам само сеулските улици.

-И крайно досадно кученце да го тормози постоянно.- обади се лелята на Кук, когато Луис се промъкна между огромните лапи на Макс.

-Трябва да вървим.- каза Чеянг и си допи кафето.

-Добре.

Господин Чеянг сложи каишката му.

-Хубав ден!- Тръгна към вратата следван от Макс и Луис. 

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now