79

314 38 4
                                    

След безсънна нощ Кук едва се вдигна от леглото. Избра си дрехи, оправи косата си изми лицето си и слезе долу.

За негова изненада Мина беше долу при майка му. На масата пред тях имаше закуска за двама. След снощните приказки Кук бе готов да се закълне, че двете няма да си проговорят, но днес всичко изглеждаше съвсем добре помежду им. Докато Кук седеше колебливо на прага Мина стана от стола срещу майка му.

-Добро утро.- поздрави тя лъчезарно. -Ела да пиеш чай с нас.

Кук прекоси стаята и притегли стол.

-Как си тази сутрин, мамо?

-Щастлива съм вкъщи. Пътуването беше дълго.

Кук хвърли погледн към Мина, но леля му бе заета с наливането на чая.

-Радвам се, че се върнахте.- изрече той тихо.

Майка му го изгледа изпитателно.

-Наистина ли?

Той кимна.

-Липсвахте ми. Изпитвам огромно облекчение, че изглеждаш толкова добре,

-Всички се радваме.- обади се Мина, поднасяйки на Кук чинич с кифлички.

Майка му се усмихна.

-Благодаря ви.- поколеба се, но се пресегна и взе ръката на Кук в своята. -Дължа ти извинение. Трябваше да ти дам възможност да обясниш как стоят нещата с Техьонг. Ще ми се да чуя какво стана.

Момчето си пое дълбоко въздух.

-Джимин го помолил да дойде, докато ви няма. Дойде на чай...- поколеба се и погледна леля си, но Мина само кимна. -Предложи ми разходка и ми изпрати цветя. А снощи ме покани да танцуваме.

След онова прекрасно нещо не възнамеряваше да признае на никого какво се случи.

Майка му затвори очи и въздъхна дълбоко.

-Влюбен си в него нали?

-Може би...май да. Да!

Майка му отново го погледна.

-Дали не е знак, че възнамерява да ти предлага?

Какво да каже? И леля му, и майка му го гледаха напрегнато. Гърлото му пресъхна.

-Не.- прошепна той. -Не точно...

-Скъпи.- подхвана тя. -Единственото ми желание е да си щастлив, със свое семейство и съпруг, който ще те уважава и подкрепя. Ким Техьонг...- поклати глава.

-Но по нищо не личи, че няма да го направи.- каза Кук.

-По-трудно е да кажем дали е така, нали?- попита майка му. -Не искам да се подвеждаш от привлекателния му вид. Наясно съм колко съблазнителен може да изглежда един опасен мъж, отчаяно искам, да ти спестя неприятния край. Няма да понеса да те видя с разбито сърце или нещастен. 

Той зяпна майка си.

-И ако някой иска не по-малко от майка ти да ти спести подобно разочарование, това съм аз...- обадис е леля му. -Веднъж ме попита дали съм обичала съпрузите си. Чувствах се окаяно и в двата брака. Това е истината. Първият път се омъжих много млада, почти още момиче. Съпругът ми бе достатъчно стар да ми е баща. Бракът се оказа пълен провал. Слава богу беше кратък.

-Не става въпрос да те плаша, скъпи, но аз...ние.- поправи се и кимна към Мина. -Искаме да разбереш, че човек е застрашен да си навлече неприятности и да осъзнае прекалено късно какво е направил.

-Не смятам Техьонг за коравосърдечен нехранимайко.- заяви той. -Не е образец за подръжание, но и татко е бил такъв, а се е променил. Леля ми каза, мамо. Направил го е заради теб.

-Баща ти никога не се е държал толкова зле както Ким Техьонг.- възрази майка му. -Излизаше с лоши приятели, но имаше добро сърцце. Не си играеше с мен. Баща му беше строг и го бе възпитал, а Ким Техьонг цял живот е бил див, без семейство, което да го напътства.

-Родителите му са починали, когато е бил малък!

Майка му вдигна ръце, за да успокои изблика на Кук.

-Не го виня за това, скъпи. Само обръщам внимание на факта, че на Техьонг от дете му е било позволено да прави каквото си поиска и това си личи в поведението му.

-Държал се е така, защото е бил сам.- не се предаваше Кук.- Не е имало кой да го утеши. Всеки ще подивее, ако го принудя да живее с ужасната му леля. Той е наследил всичко, а тя дълги години е живяла в къщата му и се е възползвала от средствата му. Това е принудило Техьонг да отговаря за себе си от ранна възраст. Бил е без баща, който да го контролира колко харчи, и без майка, която да се грижи за него. Според мен се е справил не по-зле от Джимин, а брат ми е имал всички предимства.

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now