58

381 48 3
                                    

-Как се промени? Мама едва ли би харесала един нехранимайко.

-Беше нехранимайко, докато не поиска да и се хареса.- уточни леля му. -Първоначално тя изобщо не го одобряваше. Отказваше да излиза с него и когато той я попита защо, майка ти му обясни съвсем точно. Той се раздели с най-лошите си приятели, намали ходенето на лов и продължи да я кани да излязат. Според клюкарите тя си играела с него, но това бе невъзможно, защото той се стремеше да я спечели. Заради нея промени някои от навиците си, а тя започна да разбира и да го приема такъв, какъвто е.

-А ти? Спомена, че не си обичала съпрузите си.

-Татко избра първият ми съпруг. Бях млада. Прекалено млада , за да разбера колко сме различни. Вторият ми брак бе по-приличен. Имах по-големи надежди, че ще обичам.

-Ами господин Чеянг?- Кук погледна леля си. -Него го обичаш.

-Говорихме за Теб и за Техьонг. И дали да го накараш да те хареса толкова много и да ти предложи. Да..искаш.

-Кара ме да се чувствам желан.- призна той. -С никой друг не съм го изпитвал.

-Намира те за много привлекателен, ако съдя по начина, по който те гледа.

-А понякога ме обзема желание да го ударя.- добави Кук.

Леля му се усмихна.

-Нещата ми звучат обещаващо. Никога не съм разбирала защо хората гледат на брака като на нещо изпълнено само с удоволствие и съгласие.

-И според теб редно ли е да го направя?

-Уреди приключение с балон само и само да те впечатли. Покани те на танц на бала. Дори се впусна в спор, за да получи съгласието ти. Дори да препишеш цялата вина за случващото се на Джимин, убедена съм, че брат ти никога не му е казвал да гледа на теб като интригуваща загадка, за която непрекъснато да мисли и да иска да я разреши.

-Чувството е взаимно.- каза Кук.

Техьонг не напускаше мислите на Кук. Монетата все още е в ръката му, където Те го остави, беше същински талисман за обещанието му, че ще целуне Кук отново.

-Но в други отношения бихме се влудявали взаимно.- добави Кук.

-Предлагам да му позволи да те целуне.- заяви внезапно Мина.

Очите на Кук за малко щяха да изскочат.

-Какво?!

-Първо: ще докаже, че иска да те целуне и в твое лице вижда привлекателен човек. Второ: начинът, по който един мъж целува, говори много за него. Лека целувка по бузата не означава нищо. Така мъжете целуват сестрите си. Целувката, която те поглъща, говори че мъжът иска само...- изкашля се. -Неприлично неща. Но целувката която ти доставя удоволствие, съблазнява те и те изкушава да отвърнеш...Така те целува някой, ако иска да спечели сърцето ти.

-Как за бога ги различаваш една от друга?- поинтересува се Кук. Лицето му бе почервеняло, а пулсът му бе ускорен. Те вече го бе целунал и това обърква нещата още повече.

-Зависи колко искаш да те целуне.- леля му се протегна и хвана ръката му. -Целувка, само целувка, няма да те убие. Дори майка ти е позволила на баща ти да я целуне, преди да приеме да се омъжи за него. Човек трябва да е сигурен в чувствата си и чак тогава да се врече на един човек за цял живот.

-Благодаря за съвета.- успя да каже Кук. Извини се бързо и излезе от стаята, ръцете му трепереха, а сърцето му биеше лудо. Отиде в стаята си и прибра монетата в шкафа до леглото си, след което рязко го затвори. За миг остана седнал, стиснал здраво ръце. Припомняше си целувката, а думите на леля му подпомагаха да разбере смисъла и.

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now