63

353 43 0
                                    




-Скъпи Джънгкук, позволи ми да ти обясня нещо. Интелигентно, трудолюбиво момче може да е популярно, да има много приятели. Но момче, което дава идей за безброй номера и приключения, е легендарно. От въздуха се появяват приятелите с покана за ходене на гости. Разказите за наказанията вм края на ваканцията само засилват славната му репутация.- разпери ръце и се поклони като актьор след падането на последната завеса. -Рядко ме канеха някъде втори път, но навсякъде ме канеха поне веднъж.

Кук го зяпна.

-Да не искаш да кажеш, че Джимин те е поканил у нас, защото си обещал да правиш бели?

-Естествено. Какво друго би го накарало да ми предложи?

-Ами... Например... приятелството ви.

-Приятелство? Къде е тръпката?

-Да, вярно, държиш да има тръпка във всичко. Но майка ми... тя те обвини за всички пакости. Защо не обвини Джимин? Той те е поканил само и само, за да види в какви каши ще се забъркате двамата и какви неприятности ще причините!

Устните на Техьонг се извиха в усмивка, колкото весела, толкова и горчива. След толкова години му бе приятно да го чуе, но това определено не променяше нищо сега, същевременно се наслади да види Кук бесен на друг, а не на него.

-Не я виня. Подобно на нея никой друг не ме искаше в дома си.

Кук разтвори леко устни, а очите му се изпълниха с тъга. По дяволите! Той не искаше тя да го съжалява. Прочисти си гърлото, но Кук го изпревари.

-Изгони ли леля си и братовчедките си от тазикъща?

-Какво?!- Те свъси вежди. -Не. Преди два месеца леля ми ме осведоми, че не желае повече тази къща. Бе прекалено тъмна, старомодна и малка, за дъщерите и. Изнесе се ден, след като ми го съобщи. Не съм я гонил, а още по-малко съм я накарал да го прави.

-Тогава защо иска да се върне?

Техьонг присви очи.

-Явно е обсъждала с теб въпроса.

Мисълта, че Кук е служал лелята на Те и и е повярвал, гонараниха повече, от колкото лъжи по негов адрес.

-Всъщност беше братовчедка ти Чеьонг.- уточни Кук и страните му леко поруменяха. -Отказал си да се върнат дори след като леля ти те е умолявала.

Те отвори уста, готов да се защити, но се отказа. Вместо това заяви:

-От години съм трън в очите им. Защо да се насилвам да им ставам любимец сега?

Очите на Кук блеснаха.

-Не и повярвах! Само се чудих защо спира непознат човек в магазин за шапки и му говори такива неща. Леля Мина ми каза...

-Да?- подкани го той, понеже Кук млъкна.

-Леля описа твоята леля като капризна лоша жена, която никога не те е харесвала. Никога не е харесвала и баща ти.- Кук се обърна да огледа стаята, докато Техьонг го зяпаше смаян. -Иска да се върне, защото къщата е обновена, нали? Защото си я направил много по-хубава. Но най-доброто подобрение е, че си е тръгнала.

На устните на Те се появи усмивка.

-Съгласен съм.

𝚂𝚌𝚊𝚗𝚍𝚊𝚕𝚒𝚘𝚞𝚜 𝚕𝚘𝚟𝚎 || 𝙹.𝙹𝙺 + 𝙺.𝚃𝙷Where stories live. Discover now