22. "Várt. Rám várt."

15K 765 121
                                    



Befordultunk a piros Audival az uszoda parkolójába. Nem tudom miért, de tök ideges voltam. Soha életemben nem tudtam úszni, ami elég gáz, de igazából sosem hiányzott.

Jobban belegondolva, talán nem is annyira nagy hülyeség, így húsz évesen megtanulni.

Ray kikapcsolta mellettem a biztonsági övét, kiszállt és hátrament, hogy kivegye a csomagtartóból a cuccainkat.

Basszus, most kajak meg fog tanítani úszni?

Belegondoltam ebbe az egész szituációba, és csak azt láttam magam előtt, hogy segítséget kiáltva vergődöm a derékig érő vízben.

- Kiszállsz még ma? – kérdezte, kinyitva az ajtót.

Ránéztem, vettem két nagy levegőt, kikapcsoltam a biztonsági övet, majd kiszálltam. A kezembe nyomta a saját cuccomat azzal a szöveggel, hogy ne hogy már ő cipelje az enyémet is, ennyire azért nem úri ember.

Bent a recepcióshoz lépett és egy papírt nyújtott át.

- Raymond Cross? - kérdezte a lány.

- Igen.

A csaj kattintott párat a gépen, szeme ide-oda cikázott a képernyőn, végül két karszalagot nyújtott át, és ránk mosolygott.

- A kettes lesz az. Jó szórakozást.

Megköszöntük, és az öltöző fülkék irányába mentünk. Én jobbra fordultam, ő balra, a saját nemünknek megfelelő öltöző felé.

- Itt találkozunk – mondta.

- Rendben.

Kinéztem magamnak egy fülkét és bezárkóztam. Előhalásztam a fekete bikinimet, átvettem, végül kontyba kötöttem a hajam. Kulcsra zártam a fülkét, és a bikinim felsőrészére kötöttem azt. Flip-flop papucsomba kislattyogtam a megbeszélt helyre, ahol Ray már várt rám a piros fürdőnadrágjában. Tisztára, mintha a Baywatchból lépett volna ki, még az izomzat is stimmelt. Felnézett és tetőtől talpig végig mért. A rózsaszín papucsom láttán elmosolyodott.

- Ez komoly? Neked van rózsaszín cuccod?

- Ja, ez az egy papucs.

- Nagyon cuki – mondta és elindult a medencék irányába.

Cuki?

Néztem utána elgondolkodva, majd követtem. Lehúztuk a karszalagokat és beléptünk a hatalmas térbe, ahol nagyjából tizenöt medence volt. Kisebb, nagyobb, mélyebb, sekélyebb.

A nagy medencékben villám gyorsan száguldottak a srácot a víz alatt. Az egyik épp feljött a medence szélén, szétnézett, és amikor meglátott minket mosolyogva oda intett. Ray ezt viszonozta, de nem mentünk oda hozzá.

Elhaladtunk egy gyerek medence mellett is, én meg tényleg azt hittem, hogy végül oda fog vinni. Még a gyerekek is úszkáltak, én meg nem tudok.

Na jó, ma tényleg megtanulok úszni! Ha meg is fulladok

Tovább haladtunk, és már azt hittem simán kisétálunk a hátsó ajtón, mikor is egy kisebb medencéhez értünk, Ray pedig a mellette lévő napozó ágyra tette a törülközőjét. Én is leraktam a sajátomat egy másikra és ránéztem.

- Itt miért nincs senki se?

- Mert ezt a medencét kibéreltem mára.

Azzal levette a papucsát, és elkezdett a lépcsőn lefele haladni a medencébe.

Esküszöm, hogy utálni akartalak! 18+Where stories live. Discover now